Šta je novo?

Državna stanogradnja(naselje Stepa Stepanovic na Vozdovcu)

mislim da ce biti moguc ulaz u naselje iz Kumodraske izmedju zgrada 5A i 7A jer to parce se koristi za ulaz kamiona i svih ostalih koji dolaze u naselje, prakticno trenutno jedini ulaz iz Kumodraske
 
Inace societe nudi 4,45% fiksni deo :)

ali je zato kod njih obavezno osiguranje zivota (za vreme trajanja kredita) sto onda dodje 10tak evra vise mesecno rata a onda vam je nizi NKOSK (nkosk vam je za 0,5% visi ili nizi zbog osiguranja zivota u njihovu korist, sto je 200-300e u zavisnoti od kredita a zivotno se placa svo vreme pa na 20g to izadje 2400e, sto nije mala razlika).
 
Drago mi je što sam otkrio ovaj forum, pročitao sam prethodnih desetak strana.
Zainteresovan sam za kupovinu trosobnog stana, pa me interesuje konkretna cena po kvadratu - vidim da su od 1250 do 1290 evra. Pronašao sam na forumu informacije za podzemne garaže (cijena prava sitnica - 7000), ali nisam našao ovo za cenu.

Inače, našao sam članak o broju stanova koji se grade:
"U naselju Stepa Stepanović biće izgrađeno 4 578 stanova - 212 garsonjera, 960 jednosobnih, 456 jednoiposobnih, 1 285 dvosobnih, 281 dvoiposoban, 1 094 trosobnih, 164 troiposobna stana i 126 četvorosobnih."

S obzirom da se gradi oko 1000 trosobnih stanova, pretpostavljam da će ih biti narednih nekoliko godina. Bio bih zahvalan ako bi mi neko ko kupuje ovakav stan dao korisne informacije o konkretnoj parceli (ovo užasno zvuči) i lameli koju treba gledati. U svakom slučaju, nemam nameru da kupujem mačku u džaku pre potpunog završetka radova, čak i po cenu da se svi stanovi prodaju.
 
Vlada1000":1bamcvce je napisao(la):
Drago mi je što sam otkrio ovaj forum, pročitao sam prethodnih desetak strana.
Zainteresovan sam za kupovinu trosobnog stana, pa me interesuje konkretna cena po kvadratu - vidim da su od 1250 do 1290 evra. Pronašao sam na forumu informacije za podzemne garaže (cijena prava sitnica - 7000), ali nisam našao ovo za cenu.
Niža cena od 1250E je, kako mi rekoše, za stanove preko 100kvm. Za ove koje sam ja gledao (2-2,5) cena je bila 1280-1290.

Što se trosobnih tiče, ima ih u ponudi, verovatno ih ima i u ovim blokovima koji će prvi biti izgrađeni na proleće, a naročito ovi koji će biti izgrađeni krajem ove, odn. početkom sledeće godine. Slažem se s tobom da će ih biti i narednih godina, možda i po povoljnijoj ceni nego sada.
 
Jel ima neko snimak ove emisije sa RTS-a Arhitektura danas gde je predstavljen kompleks Stepa Stepanovic? Ako ima mozda da upoladuje na jutub?
 
Ja sam danas ponovo bio u GDS. Ostao sam tamo 5 sati i nasao sam stan koji mi je odgovarao po nacrtima (u 4A) i rezervisao. Onda sam otisao na gradiliste - sve sam ocekivao osim onog da vidim - prava KALJUGA! 1. i 2. parcelu tek sad rade, mislim da su samo temelje uradili, tako mi je bar izgledalo. Blato do kolena, bare, kamioni, ko na reliju. Inace od samog ulaza u ex kasarnu ima dobrooo da se tabana do parcele 4. A onda novi sok - lamela 4A koja navodno treba da bude gotovo do kraja aprila ili pocetka maja - sami zidovi. Pogledam uokolo, i po odokativnoj proceni, samo dve zgrade iz bloka 4 su uradjene, znaci da imaju fasadu. Jedva nadjem sefa gradilista da bi mi pokazao stan a on kaze da dzabe i gledam kad nista nije gotovo i nije uradjeno. Slatko se nasmejao na konstataciju da bi ta zgrada trebala da bude useljena na leto. Ipak smo nekako nasli stan - i onda opet novi sok! Znam da je slika jedno a stvarno stanje drugo ali ono se TOLIKO razlikuje da mi je prosto nepojmljjivo da se radi i o priblizno istom stanu! Uzak, dugacak hodnik, levo kupatilo koje se useca u sobu, preko puta kupatila je kuhinja, ne razdvojena od sobe sem delicem zida koji kao treba da bude sank. Terasa nije van stana, nego uvucena u stan, tako da se izrazim. ;) Sve u svemu - sve same krivine. Mozda je to takav stan ali nacrte i ostalih koje sam pogledao su slicni.

Kad sam se vracao, popricao sam sa nekim podizvodjacima - ni oni nisu zadovoljni. Kaze da su stanovi za tu lokaciju preskupi tj gotovo po trzisnim cenama, da ce tu da bude gradiliste narednih par godina sigurno, da ne znaju koji genijalac je smislio da se prvo gradi srediste kasarne bez ikakvih pristupnih saobracajnica, pa onda pocetak, koji je uz ulicu ... Kvalitet se razlikuje od zgrade do zgrade posto svaku skoro radi druga firma pa ce se pravo stanje i kvalitet videti nakon nekoliko godina, kad se ljudi usele i pocnu ziveti.

Uglavnom sam otisao jako jako razocaran i odustao sam definitivno od kupovine stana tamo.

Kupovina moze odgovarati samo onome kome stan nije hitan, ko ne placa kiriju ili pak ima para da placa i ratu i kiriju i moze lagodno da ceka da mu stan bude useljiv i 5 i 10 god ...

:/
 
mrdr":332u7alu je napisao(la):
Onda sam otisao na gradiliste - sve sam ocekivao osim onog da vidim - prava KALJUGA!

Kad sam se vracao, popricao sam sa nekim podizvodjacima - ni oni nisu zadovoljni. Kaze da su stanovi za tu lokaciju preskupi tj gotovo po trzisnim cenama, da ce tu da bude gradiliste narednih par godina sigurno, da ne znaju koji genijalac je smislio da se prvo gradi srediste kasarne bez ikakvih pristupnih saobracajnica, pa onda pocetak, koji je uz ulicu ...

Uglavnom sam otisao jako jako razocaran i odustao sam definitivno od kupovine stana tamo.

:/

U svemu ovome je nejasno šta si očekivao.U sred zime, pri topljenju snijega ko zna od kada, gradilište čisto , suvo i mirisno :D. A i podizvođači nisu zadovoljni , mnogo ih interesuje koliko ćeš da platiš sta, pa kažu da je preskupo.Sigurno još negde grade, jesu ti ponudili jeftinije.

Mnogo više treba da se udubiš u nešto da bi mogao toliko da se razočaraš i da doneseš neku veliku odluku.Npr. pod br 1 da obiđeš neko drugo graddilište.
 
Pa, gradilište i mora da bude u kaljugi i prljavo.
Kad sam se vracao, popricao sam sa nekim podizvodjacima - ni oni nisu zadovoljni. Kaze da su stanovi za tu lokaciju preskupi tj gotovo po trzisnim cenama, da ce tu da bude gradiliste narednih par godina sigurno, da ne znaju koji genijalac je smislio da se prvo gradi srediste kasarne bez ikakvih pristupnih saobracajnica, pa onda pocetak, koji je uz ulicu
Cena je OK za kvalitet po projektu. Ako bude par godina , biće super. Slažem se, trebali su redom da grade grupaciju po grupaciju
 
E sad se uhvatite za kaljugu ...

Poenta je sto ovakvo kakvo je sada, tesko da ce za manje od dva meseca da se dovede u red, bar toliko da ne gazite po blatu.

;)

I zao mi je ali ne bih da do prve asfaltirane ulice dolazim preko mocvare.
 
u ugovorima za 4A, B i V stoji rok 20.07.2012. da se zavrsi i jos 30 dana da se dobije upotrebna dozvola i jos neko vreme oko primopredaje, ne znam odakle ti april kao rok za useljenje. Radovi teku u roku, cak i na 4A gde Energoprojekt izvodi radove. Sledeci put ponesi gumene cizme, utisak ce biti bolji :kk: Kaljuga je normalna i bice je jos vise, treba da skinu 3-4 m zemlje oko postojecih objekata na parceli 4 i da se dalje radi infrastruktura( vodovod, kanalizacija, kablovi, grejanje...), sigurno ce biti osposobljen prilaz do parcele 4, a da ce biti gradiliste jos 2-3 godine sigurno, treba praviti skole, vrtice, trzni centar...
 
U GDS pricaju da je rok za useljenje na parcelu 4 kraj aprila i pocetak maja.
 
mrdr":3su9pf2k je napisao(la):
U GDS pricaju da je rok za useljenje na parcelu 4 kraj aprila i pocetak maja.
To za slikanje :) Odnosno, moguće da će da poguraju izgradnju u nekim zgradama da stigne za famozne aprilske i majske medijske aktivnosti. Ma čak su i završili, kao, jedan stan, eno ima i slika, Dulić pokazuje bojler :D

Ma samo da ne bude ko u Vrućem vetru:"Aha, to je ona zgrada koja kao pomalo tone?" :cool:

Videh slike od pre dvadesetak godina kada je građen NBG blok u kome sada živim... Ista priča - plus što imam utisak da je prva prodavnica otvorena tek 8 godina po izgradnji.
 
4E će biti u aprilu. To im treba za izbore za slikanje.
4J po ugovoru je 6 maj, možeš da uđeš da pogledaš, monitraju već kade.

Kaljuge nije bilo sve do trenutka dok nisu počeli da rade zemljane radove za parcele 1 i 2 kroz koje se prolazi. Pitanje je samo da li ta kaljuga utiče na postojeće poslove jer tuda prolaze radnici, mada mislim da ne.

Ako pogledaš mapu koju je svsavic postovao, kapiram da će linija od njegovih brojeva 4 -> 1 biti gradilište kada se mi budemo useljavali, i da ćemo morati na Kumodrašku da izlazimo za prvo vreme.

Stan koji smo mi kupili je veoma sličan tvojoj priči, kao da ga je radio arhitekta na nekim drogama, ali je i pored toga interesantan. Iskreno malo su dosadni stanovi rađeni jednim lenjirom, mada su neka rešenja stvarno čudna.
 
Totalno mi je bezveze ta prica za izbore, mada i ja potajno znam da ce da se slikaju, narocito ministar odbrane koji ce da podeli stanove za pripadnike vojske. I to bi trebao da bude jedini predizborni marketing, ne vidim da imaju da se previse reklamiraju na necemu sto je na potpuno ekonomskim principima, cena ekonomska, krediti nadekonomski itd. Cak ni kupci stanova nemaju potrebu da podrze vladajucu koaliciju jer nista im nije poklonjeno.
 
Pozdrav drugari
Danas sam se prosetala do gradilista, radi se, najvise se odmaklo sa kompleksom 4 a koliko sam videla rade se i ostale parcele. Kako je moj buduci stan u kompleksu 6 bilo mi je bitno da se njemu nekako vise priblizim pa sam od Velefarma nasla neku ulicicu koja izlazi na naselje odakle su vidljive parcele 4 i 6. Gradiliste ko gradiliste je po ovom vremenu naravno da je kaljavo, ja se nisam spustala do zgrada jer stikle bas i nisu oprema za to :) za taj poduhvat ipak cekam lepse vreme :) Optimista sam i mislim da ce se sve zavrsiti kada je i planirano, u GDS-u su mi svojevremeno rekli da datum koji stoji na ugovoru je datum do kojeg trebamo da budemo useljeni u stanove. Rok za moju zgradu je novembar ako je po tome zurku pravim u tom mesecu :)
Jos jedan info, juce sam potpisala aneks ugovora i u narednih mesec dana trebam da platim stan, u GDS-u su mi rekli da su doneli odluku da moze da se podnese samo jedan zahtev za jedan aneks.

p.s. bas sam se nasmejala sa ovim insertom i cim bude bilo lepo vreme idem na gradiliste na upoznam Milisava :)
 
@ Duska komsinice, uzvracam pozdrave :)

Pitanje za one kojima je vracen novac od PDV-a: Koliko se ceka da GDS spremi svoj deo papira za povracaj poreza od moomenta kada je stan isplacen?

Da li neko ima informaciju kada ce poceti da se zidaju trzni centar, skole i obdanista? U GDSu kazu da je to na Gradu, ali da tu sigurno nece biti problema jer je ovo veliko naselje.... Medjutim, nisam cula da je neko iz Grada nekad spomenuo ove objekte.
 
Dasenka":k9ijvxx2 je napisao(la):
Jos jedan info, juce sam potpisala aneks ugovora i u narednih mesec dana trebam da platim stan, u GDS-u su mi rekli da su doneli odluku da moze da se podnese samo jedan zahtev za jedan aneks.

Ja znam ljude koji su dobili dva anekasa po mesec dana. Glupo je ne izaci ljudima u susret jer dosta stvari zavisi od razne papirologije koja ne zavisi od njih.


BTW Koliko si tacno platila sudsku overu aneksa?
 
Overa aneksa je 1970 dinara.
Ja sam molbu za aneks podnela 20.01. a overila sam je juce na moje insistiranje da to sto pre zavrsim. Tek kad sam ih pozvala onda su mi rekli da je molba uvazena iskreno bacila sam se u frku jer mesec dana ni traga ni glasa od njih (GDS). Kada se uradi overa od dana overavanja u sudu imas 30 dana za realizaciju uplate cene stana. Teta u GDS-u mi je napomenula da su doneli odluku da je moguce dobiti samo jedan aneks. Moj slucaj je sledeci od momenta potpisivanja ugovora sto je bio oktobar mesec do prve rate koja me ceka u martu mislim da sam dovoljno uspela "rasteglim vreme" jer sam kao i vecina ovde za sada podstanar.
Saznala sam da u GDS-u krajem meseca imaju skupstinu na kojoj odobravaju anekse.
 
lila":1hcg2cm5 je napisao(la):
Pitanje za one kojima je vracen novac od PDV-a: Koliko se ceka da GDS spremi svoj deo papira za povracaj poreza od moomenta kada je stan isplacen?

Evo ja sam sad pogledao papire i u mom slucaju to je bilo 7 dana. Kada sam predao sve papire poreskoj cekao sam resenje 15-20dana i kada sam dobio resenje novac je bio uplacen u roku od 3dana...
 
lila":qocl2u9z je napisao(la):
@ Duska komsinice, uzvracam pozdrave :)

Pitanje za one kojima je vracen novac od PDV-a: Koliko se ceka da GDS spremi svoj deo papira za povracaj poreza od moomenta kada je stan isplacen?

Da li neko ima informaciju kada ce poceti da se zidaju trzni centar, skole i obdanista? U GDSu kazu da je to na Gradu, ali da tu sigurno nece biti problema jer je ovo veliko naselje.... Medjutim, nisam cula da je neko iz Grada nekad spomenuo ove objekte.

Trebalo bi da se ceka sedam radnih dana ne vise.
 
lila":2jbt24h0 je napisao(la):
Hvala! Meni su rekli 15-20 dana. Nadam se da će biti brži.

Evo i jedna preporuka ako zelis sto brze da zavrsis celu proceduru...

Dok cekas da ti oni zavrse papire, idi u poresku upravu (negde na Tosinom bunaru ako treba nacicu tacnu adresu) i vidi sta ti sve treba od papira... ja sam muke mucio dok nisam sve prikupio (ali sam bio medju prvima koji su to zavrsavali kod njih) pa dok su se svi uhodali vracan sam 3-4puta :/ ali moram reci da je na kraju ipak sve bilo Ok.

I da imaju opasno cudno radno vreme!!! :) :)

A sto se tice overe kopija ugovora i ostale papirologije cena varira od opstine do opstine... ja sam to uradio na Vracaru besplatno, mislim da je u Rakovici oko 400-500RSD po papitu...
 
Vrh