Parcela 1 rekoše ili kraj godine, ili početak sledeće, na moje insistiranje da se ipak proveri konkretno za 1V zgradu, otišli smo i proverili i rok za useljenje je najkasnije do 31.12.2012, za ostale zgrade i parcele ne znam :/
Jesi li ti siguran u to?Meni na ugovoru stoji da je krajnji rok izgradnje 24.01.2013. i to za zgradu na parceli 2.Optimist":1fehhcgo je napisao(la):Parcela 1 rekoše ili kraj godine, ili početak sledeće, na moje insistiranje da se ipak proveri konkretno za 1V zgradu, otišli smo i proverili i rok za useljenje je najkasnije do 31.12.2012, za ostale zgrade i parcele ne znam :/
La Grange":4kd3ep1e je napisao(la):boby07":4kd3ep1e je napisao(la):
Tako sam i ja shvatio! Kako ide posle, tipa uzeo sam 100.000 evra kredita, drzava mi pozajmila 20.000, banka 75.000 i posle godinu dana ja nekako skupio 10.000 i odem u banku da uplatim kako bi mi bila manja rata, da li ja posle te uplate dugujem sad banci 65.000 a drzavi i dalje 20.000 ili to ide nekako drugacije?
Duska":39kb0tr4 je napisao(la):Jesi li ti siguran u to?Meni na ugovoru stoji da je krajnji rok izgradnje 24.01.2013. i to za zgradu na parceli 2.Optimist":39kb0tr4 je napisao(la):Parcela 1 rekoše ili kraj godine, ili početak sledeće, na moje insistiranje da se ipak proveri konkretno za 1V zgradu, otišli smo i proverili i rok za useljenje je najkasnije do 31.12.2012, za ostale zgrade i parcele ne znam :/
La Grange":s8vem5mx je napisao(la):boby07":s8vem5mx je napisao(la):
Tako sam i ja shvatio! Kako ide posle, tipa uzeo sam 100.000 evra kredita, drzava mi pozajmila 20.000, banka 75.000 i posle godinu dana ja nekako skupio 10.000 i odem u banku da uplatim kako bi mi bila manja rata, da li ja posle te uplate dugujem sad banci 65.000 a drzavi i dalje 20.000 ili to ide nekako drugacije?
Duska":3mtv8koj je napisao(la):Dasenka":3mtv8koj je napisao(la):Pozdrav svima
neko je u ranijim postovima potegao pitanje garaža, saznala sam da za garažno mesto može da se prijavi na listu bez obaveze da su isto uzme, čini mi se da je cena oko 7200 jura e sad da li je to sa PDV-om to već nisam sigurna. Danas sam u banci potpisala robiju po 4,35%+šestomesečnidrugstribor, stribor je u opadanju tako da trenutno iznosi 1.67
U kojoj banci si uzela kredit?
maki1885":280s4z7r je napisao(la):Dasenka":280s4z7r je napisao(la):Pozdrav svima
neko je u ranijim postovima potegao pitanje garaža, saznala sam da za garažno mesto može da se prijavi na listu bez obaveze da su isto uzme, čini mi se da je cena oko 7200 jura e sad da li je to sa PDV-om to već nisam sigurna. Danas sam u banci potpisala robiju po 4,35%+šestomesečnidrugstribor, stribor je u opadanju tako da trenutno iznosi 1.67
Strpi se malo za garazna mesta... desice se kao u jerkovicu gotovo sigurno (bar ja tako mislim)... tamo je palo na 5000 sa 7000, ja sam se sokirao kada su mi ponudili to... da sam imao tih 7000e u tom trenutku uzeo bih za koji kvm veci stan... bice dovoljno parkinga napolju...
http://www.gds.rs/default.aspx?ID=gds_Vesti&LN=SRL#vrhStrane
La Grange":zos229wz je napisao(la):boby07":zos229wz je napisao(la):
Tekst je obojen jednom stranom , očigledno opcijom koju ti zagovaraš, prema tome ne vidim da je baš normalan.Ništa nije crno i belo, a ne vidim nijedan naveden razlog zbog koga treba imati svoj stan, i ne biti podstanar.ocekivac":19idkcgr je napisao(la):Konacno!!! Posle ko zna koliko godina, jedan normalan tekst o kupovini stana.
http://www.kamatica.com/istrazivanja/168/da-li-treba-iznajmiti-ili-kupiti-stan
ocekivac":21lj29de je napisao(la):Tekst upravo govori o tome da treba dobro izvagati prilikom odluke, doneti odluku u skladu sa svojim primanjima, i svojom kolicinom ucesca, uzeti u obzir sve moguce troskove kako sada, tako i one pratece.
Ja ne zagovaram nikakvu opciju, u smislu kupiti ili ne kupiti. Moja opcija je da svako donese odluku po svom jorganu. Ne vidimi nikakvu korist od univerzalnih saveta tipa kupite sada svi ili nemoj niko da kupuje. To je moja opcija ako moze tako da se nazove. Mozda si pomesao tekstove, a mozda te neko drugi iznervirao.
Nikad ne postoje univerzalna resenja koja svima odgovaraju. Budimo razliciti! :kk:
ocekivac":t2l34t73 je napisao(la):@Vlasništvo nad nekretninom, kao i sve drugo, stvar je izbora. Samo vi možete da odlučite da li je za vas važno da posedujete nekretninu ili ne.@
@Novom uredbom o subvencionisanim stambenim kreditima, Vlada Srbije je povećala limit mesečnih primanja sa 120.000 na 150.000 dinara, smanjeno je učešće koje plaćaju građani na pet odsto, a kamata će iznositi maksimalno 4,5 odsto plus šestomesečni euribor. Prema novoj uredbi, kredite će moći da uzmu i bračni parovi stariji od 45 godina, maksimalan rok otplate je 30 godina, a korisnik kredita ne sme da ima više od 70 godina pri isplati poslednje rate kredita. Subvencije države daju se za kupovinu novoizgrađenih stanova ili objekata u izgradnji, naveli su u nadležnom ministarstvu i ocenili da će to pomoći oporavku građevinske industrije u Srbiji. @
Slazem se da druga strana nije preterano predstavljena ali u moru tekstova tipa sada je pravi trenutak ovaj je pravo osvezenje.
Ko ima dosta novca za ucesce (tipa 15-50000 e ili sve u kescu) i dobru karijeru koja mu omogucava da pravi malo dalje planove, na osnovu ovog teksta moze da zakljuci da moze malo opustenije da donese odluku i kupi stan, zasto da ne.
Uopste ne drzim stranu ovoj Dulicevoj propagandi vec samo zelim da kazem da ima i onih koji dosta rade i dosta imaju. Jednostavnom, ko radi ne boji se gladi.
slozeni":1cn437yg je napisao(la):Ok.Ako je to vama samo 2-3 eura,onda platite vi.I nakon ovoga uvek isto,muk.Platio sam i famoznih 2% provizije za prevremenu,i na to cu da se zalim jer sam istu obavio posle 5.12.2011. tj posle stupanja na snagu famoznog zakona o zastiti korisnika finansijskih usluga.
Kad se budem zalio za sve navedeno iznecu ovde sta je konacan rezultat svega.
smesak":24homoqt je napisao(la):boby07":24homoqt je napisao(la):
Upravo sam zvao Komercijalnu banku u Kralja Petra.
Potvrdili su ono sto sam ranije i napisao. Ukoliko je tvoje ucesce vece od 5%, proporcionalno se smanjuje i kredit banke i kredit drzave (ukoliko gledamo ukupnu vrednost stana).
Sve u svemu u pitanju je razlicita terminologija ali je rezultat potpuno isti.
Odgovor je baŠ u onom što si sam napisao.'''Pa onda se to ne zove subencionisani KREDIT"'.Ono što ti očekuješ je potpuno nelogično i besmisleno.Država ti daje 20 posto kredita, a ne od cene stana.To je potpuno korektno, jer će raspoloživi novac biti korektnije raspodijljen, tako što će svima ravnopravno subvencionisati sredtva koja su prinuđeni da uzmu kao zajam.Da li npr očekuješ da uletiš sa 70 000E učešća, da od države dobiješ još 20 000 beskamatno pa da sa 10 000 kkredita banke fino zatvoriš konsktrukciju.Budimo realni, i korektni...La Grange":2bloi5e9 je napisao(la):smesak":2bloi5e9 je napisao(la):boby07":2bloi5e9 je napisao(la):
Potvrdili su ono sto sam ranije i napisao. Ukoliko je tvoje ucesce vece od 5%, proporcionalno se smanjuje i kredit banke i kredit drzave (ukoliko gledamo ukupnu vrednost stana).
Kako mislis smanjuje se kredit drzave ako je ucesce vece? Ako ti stan kosta 100.000, drzava ti daje 20.000 i drzavu ne interesuje koliko je tvoje ucesce tj. ako je vece od 5% tj. samo banku sad zanima koliko je tvoje ucesce.
Ako imas samo 5% ucesca, banka ce razmisliti da li da ti da 75.000.
Ako imas 20% ucesca, banka ce razmisliti da li da ti da 60.000 na zajam.
Ako imas 50% ucesca, banka ce razmisliti da li da ti da 30.000 na zajam.
Po tebi ispade ako imam 20% ucesca ne mogu da uzmem 20% pomoci od drzave? Pa onda se to ne zove subencionisani kredit.
PS Ja te ne razumem, ajde probaj da objasnis a da ne koristis formule, nego na prakticnom primeru. Sad me zanima uzimanje kredita a ne otplata.
La Grange":fgn0vbaz je napisao(la):smesak":fgn0vbaz je napisao(la):boby07":fgn0vbaz je napisao(la):
Kako mislis smanjuje se kredit drzave ako je ucesce vece? Ako ti stan kosta 100.000, drzava ti daje 20.000 i drzavu ne interesuje koliko je tvoje ucesce tj. ako je vece od 5% tj. samo banku sad zanima koliko je tvoje ucesce.
Ako imas samo 5% ucesca, banka ce razmisliti da li da ti da 75.000.
Ako imas 20% ucesca, banka ce razmisliti da li da ti da 60.000 na zajam.
Ako imas 50% ucesca, banka ce razmisliti da li da ti da 30.000 na zajam.
Po tebi ispade ako imam 20% ucesca ne mogu da uzmem 20% pomoci od drzave? Pa onda se to ne zove subencionisani kredit.
PS Ja te ne razumem, ajde probaj da objasnis a da ne koristis formule, nego na prakticnom primeru. Sad me zanima uzimanje kredita a ne otplata.
Volf":yrl95f3b je napisao(la):.Država ti daje 20 posto kredita, a ne od cene stana.To je potpuno korektno, jer će raspoloživi novac biti korektnije raspodijljen, tako što će svima ravnopravno subvencionisati sredtva koja su prinuđeni da uzmu kao zajam.Da li npr očekuješ da uletiš sa 70 000E učešća, da od države dobiješ još 20 000 beskamatno pa da sa 10 000 kkredita banke fino zatvoriš konsktrukciju.Budimo realni, i korektni...