Conrad":2byvpm67 je napisao(la):Duska":2byvpm67 je napisao(la):U pravu si da ovo nije tema za ekonomske aspekte kupovine, samo mi pojasni malo bolje ovu recenicu, 8%na cenu stana bez uracunatog PDV-a?Kupoprodajna cena je sa PDV-om svakako! Ne razumem kako si dobio manje ? I usput koliko si cekao na uplatu?
E da, cestitam...drzacemo te za rec za rostilj
Hvala drugari, da vam se vrne!
Posvađao sam se najjače tamo u GDS-u, ali tako je totalno :shok: !
Npr. cena stana 100k sa PeDeReom (kako ga ja zovem ), povraćaj se vrši na sumu bez tog PDV-a tj ~92k.
Velika nužda kroz gusto granje, al šta da se radi, barem uzeh nazad.
Podneo sam papire 09.01.'12 i eto - svaka im čast!
@Niki
Objekat 4V.
Za roštilj mora da se otvorimo svi opasno, biće prejako!
Pozdrav svima (evo, žena mi ovde pored mene kljuca :lol: gledajući tv i kako tapkam po lap-u)... Odo da spavam!
Mamu im lopovsku!!!Conrad":2fstrn9c je napisao(la):Da se pohvalim (gotovo da ne verujem da sam napokon i to odradio ), uplatili mi PDV-a (uzgred je na ukupnu vrednost stana ~7,4% tj. 8% na cenu stana bez uračunatog PDV-a, čisto da znate da će vas i tu odraditi 400-800 ojra) :notok: .
Nevenkovic":2g0svp2e je napisao(la):Mamu im lopovsku!!!Conrad":2g0svp2e je napisao(la):Da se pohvalim (gotovo da ne verujem da sam napokon i to odradio ), uplatili mi PDV-a (uzgred je na ukupnu vrednost stana ~7,4% tj. 8% na cenu stana bez uračunatog PDV-a, čisto da znate da će vas i tu odraditi 400-800 ojra) :notok: .
Moderacijo, aman za aman, dajte jednog :smajlisamoubicasapistoljemuperenimuslepoocnicu:
Kako bi odradio tog sto ti je predavao matematiku, trajno bi mu oduzeo licencu, bez prava da je ikada vise dobije. Ne zato sto ne zna, vec sto ti je dao prelaznu ocenu.
DakleM, stan od x kvadrata ukupno kosta 100k tako sto je:
osnovna cena stana: 92.592,59
PDV 8% : 7.407,41
TOTAL: : 100.000,00
Posto je ovo jako komplikovana matematicka operacija koju je jako tesko izracunati jer se ista izucava samo na postdoktorskim studijama na MIT-u, koliki je iznos obracunatog PDV-a moze se saznati tako sto se pogleda u racun koji izdaje kako GDS, tako i bilo koji drugi pruzalac usluga/prodavac bilo cega. No to treba pored gledanja i procitati, a tu vec ulazimo u problem ne sa matematicarima vec sa jos nekima kojima treba oduzeti licencu.
Oss, nikada ne bi reagovao da je bilo napisano nesto u stilu: bio sam u zabludi, nisam pogledao fakturu i mislio sam da ce povracaj PDV-a biti veci nego sto to zaista treba da bude, ali ne, i nakon razjasnjenja koje je doticni oko PDV-a dobio u PU i GDS-u, postuje se : zavrsio sam celu proceduru, dobio povrat, sigurno i provereno ce vas odraditi za nekoliko stotina eura. Zacinjeno sa jos par postova kojima se potvrdjuje isto.oss":2r7jpyzt je napisao(la):@Nevenkovic
nema potrebe da lupas po ostalim forumasima, malo razumevanja za druge nije na odmet. Savet da, samaranje je suvisno.
oss":3jo2fxzm je napisao(la):Naravno da se vraca samo ono sto jeste PDV, a to nije 8% na konacnu cenu vec 8% na neto cenu (tj. to mu dodje nekih 7.4% na cenu sa PDV-om).
ninamarina":10x61qd9 je napisao(la):ima li jos stanova za kupovinu,i da li je neki uslov postavljen ko moze da ga kupi.
La Grange":3poywybm je napisao(la):ninamarina":3poywybm je napisao(la):ima li jos stanova za kupovinu,i da li je neki uslov postavljen ko moze da ga kupi.
Odes prvo na
http://www.gds-stanovi.rs/stanovi.php
nadjes strukturu i kvadraturu koja ti odgovara. Ako je nesto prodato, pisace na sajtu PRODATO.
Optimist":3l4aouwq je napisao(la):La Grange":3l4aouwq je napisao(la):ninamarina":3l4aouwq je napisao(la):ima li jos stanova za kupovinu,i da li je neki uslov postavljen ko moze da ga kupi.
Odes prvo na
http://www.gds-stanovi.rs/stanovi.php
nadjes strukturu i kvadraturu koja ti odgovara. Ako je nesto prodato, pisace na sajtu PRODATO.
Hajde molim te baci link ka nekom od tih stanova za koji piše "Prodato" pošto se ja ubih da nađem neki takav, i nigde ne piše "Prodato" :/