ocekivac":2j4t94df je napisao(la):Povoljan je trenutak onda kada tebi to odgovara i nista vise od toga. Ako sada imas dosta za ucesce, ako ti rata neopterecuje preterano kucni budzet, ako stan koji kupujes zadovoljava vecinu tvojih potreba onda je pravi trenutak.
Ako hoces da kupis 40kv na 30 god. a zelis da ti se porodica razvija, to onda po meni nema mnogo logike, pogotovu ako ti je rata recimo u visini trecine kucnih primanja, koja pritom nisu velika.
Duska":y0eq51yd je napisao(la):Ja iskreno mislim da ce to biti ok naselje. Kda sam prvi put otisla pozelela sam da tu zivim jednog dana. Blizu je grada, ima dovoljno parking mesta, verujem da ce se i infrastruktura ubrzo izgraditi.... Mada ja jesam veciti optimista tako da moje misljenje mozda i nije merodavno. Interesuju me banke jer sam na korak da uplatim ucesce i podnesem zahtev za kredit. Ja znam uslove kod AIK banke dok se druge banke ni ne oglasavaju po tom pitanju. Zato me zanima da li se neko interesovao po tom pitanju?
Nisam mislio na dovoljno u apsolutnom smislu vec u relativnom, mislio sam pre na dosta ucesca npr. 20-50%.troops":2q7xhgxx je napisao(la):Nije stvar u tome imati dovoljno za ucesce (5%),
I ja sam bio na korak od kupovine. Jos uvek bih kupio stan, ali mi nije toliko hitno i ne moram da zurim.Duska":2a3m4e76 je napisao(la):Ja iskreno mislim da ce to biti ok naselje. Kda sam prvi put otisla pozelela sam da tu zivim jednog dana. Blizu je grada, ima dovoljno parking mesta, verujem da ce se i infrastruktura ubrzo izgraditi.... Mada ja jesam veciti optimista tako da moje misljenje mozda i nije merodavno. Interesuju me banke jer sam na korak da uplatim ucesce i podnesem zahtev za kredit. Ja znam uslove kod AIK banke dok se druge banke ni ne oglasavaju po tom pitanju. Zato me zanima da li se neko interesovao po tom pitanju?
niki":20qsgc48 je napisao(la):ma ljudi ko ima iole odrzivu konstrukciju vredi da kupi stan( u Stepi gde se uz povracaj PDV za te pare dobije pristojan kvalitet), kredita nece biti ili ce postati skupi...
Conrad":1scg4ihu je napisao(la):Svim drugarima koji raspravljaju o ekonomsko aspektu rešavanja pitanja kupovine stana - otvorite novu temu jer mene, a verovatno i više nas koji su kupili ili bi kupili stan, više interesuje razvoj situacije na gradilištu + neke slike + iskustva i preporuke...
Duska":5wm7mzb8 je napisao(la):U pravu si da ovo nije tema za ekonomske aspekte kupovine, samo mi pojasni malo bolje ovu recenicu, 8%na cenu stana bez uracunatog PDV-a?Kupoprodajna cena je sa PDV-om svakako! Ne razumem kako si dobio manje ? I usput koliko si cekao na uplatu?
E da, cestitam...drzacemo te za rec za rostilj
Conrad":2r1gclqg je napisao(la):Pozdrav društvo sa foruma,
Da se pohvalim (gotovo da ne verujem da sam napokon i to odradio ), uplatili mi PDV-a (uzgred je na ukupnu vrednost stana ~7,4% tj. 8% na cenu stana bez uračunatog PDV-a, čisto da znate da će vas i tu odraditi 400-800 ojra) :notok: .
Druže,Optimist":xxxid86v je napisao(la):Conrad":xxxid86v je napisao(la):Pozdrav društvo sa foruma,
Da se pohvalim (gotovo da ne verujem da sam napokon i to odradio ), uplatili mi PDV-a (uzgred je na ukupnu vrednost stana ~7,4% tj. 8% na cenu stana bez uračunatog PDV-a, čisto da znate da će vas i tu odraditi 400-800 ojra) :notok: .
Da li si siguran da su te oštetili, ili se ipak nisi informisao dovoljno?
Koliko sam ja upoznat, niko ni ne vraća 8% PDV-a na ceo stan, već samo na 40 kvm po nosiocu ugovora, + 15kvm za svakog sledećeg člana domaćinstva (ali za ovo drugo mora da se piše neka molba or so.. ).
:/
Conrad":1r7t30l6 je napisao(la):Druže,Optimist":1r7t30l6 je napisao(la):Conrad":1r7t30l6 je napisao(la):Pozdrav društvo sa foruma,
Da li si siguran da su te oštetili, ili se ipak nisi informisao dovoljno?
Koliko sam ja upoznat, niko ni ne vraća 8% PDV-a na ceo stan, već samo na 40 kvm po nosiocu ugovora, + 15kvm za svakog sledećeg člana domaćinstva (ali za ovo drugo mora da se piše neka molba or so.. ).
:/
Da li ti iz mojih postova deluje da nisam sve do tančina proverio itd, bla, bla? :|
Na svakog člana je dodatnih 15kvm i to sam ispunio (ima nas četvoro, napisah već da imam dvoje dece i da žena kljuca pored mene gledajući me kako piskaram ).
Živ bio i optimist (-ičan nam osto), pa ćeš se i sam uveriti...