Pozdrav svima, kupac sam stana u ovom naselju i evo mog iskustva mozda nekome bude od pomoci:
- za lokaciju sam se opredelila iz vise razloga, kao prvo odgovarace mi zbog relativne blizine poslu, mogucnosti subvencionisanog kredita, povracaj poreza itd.
- preporuka Vama koji ste u potrazi za bankama je da odete redom do svake i raspitate se sa konkretnim zahtevima sta mozete da ocekujete, a potom sednete pa se dobro preracunate i ako je moguce posavetujete se sa nekim iskusnijim. Ja sam tako postupila, po bankama sam napravila tri kruga i na kraju se opredelila za Raiffeisen banku za subvencionisani kredit koji mi je odobren (usla sam u pricu pre nove godine tako da mi je odobrena subvencija od 15% i za to nije potrebno nikakvo stranacko zalaganje to mogu da potpisem)
- sto se tice izbora stana ja sam nekoliko puta odlazila do GDS-a, a tete su bile ljubazne da mi pomognu pri odabiru, inace se razlikuju nacrti na sajtu sa onima sto oni mogu da vam ponude.
- u nekom od odlazaka u GDS dobila sam tehnicku dokumentaciju za zgrade u kompleksu 6, plan stana a i ovu dokumentaciju sam pokazala pouzdanoj osobi koja je u gradjevinskim vodama i tu sam dobila samo pozitivne komentare e sad ostaje da verujem da ce se to sve i ispuniti.
- sa dokumetacijom sam na pola puta cekam da mi stigne pisamce iz katastra i odgovor iz GDS-a o aneksiranju ugovora.
Pre odluke da udjem u celu ovu pricu pokusala sam da pogledam stanove preko oglasa (to je bilo zabavno i ujedno razocaravajuce iskustvo) za slicnu sumu novca mogla sam da nadjem stan na Miljakovcu/Kanarevom brdu u zgradama starim preko trideset godina u kojima stanovi jos nisu uknjizeni ili se ceka na tamo neki odgovor te bi bilo dobro kako mi je jedan od agenata rekao da tutnem 100 jura tamo pa vamo, naravno da je u tim stanovima bilo potrebno i dodatno ulaganje...Novagradnja je bila prica za sebe nailazila sam na stanove gde je jedna kvadratura a uknjizena druga (manja) te mi se ni to nije dopadalo.
Ja sam resila da stavim tacku na podstanarski zivot, buduci stan je u zgradi 6I pa ako neko od vas ima neki info neka ga slobodno okaci
Toliko od mene za prvi put, druzicemo se ...