dalek":202cpgf0 je napisao(la):Moj kolega je menjao plocice i "namestaj" u kupatilu i kadu naravno, takodje i strujne instalacije u dnevnoj sobi i ne znam da li jos nesto
Volf":1kdmjug2 je napisao(la):Ako neko dobije informaciju, da je neka banka krenula sa odobravanjem subvencionisanih kredita pod novim uslovima, neka je podeli ovde sa nama.Ja sam zvao neke banke, i čeka se potpisivanje aneksa sa državom (ne znam ko predstavlja državu, moguče neko ministarstvo).Hvala.
avoren":31oesta1 je napisao(la):Pozdrav svim članovima ovog uglednog foruma
Volf":31oesta1 je napisao(la):Ako neko dobije informaciju, da je neka banka krenula sa odobravanjem subvencionisanih kredita pod novim uslovima, neka je podeli ovde sa nama.Ja sam zvao neke banke, i čeka se potpisivanje aneksa sa državom (ne znam ko predstavlja državu, moguče neko ministarstvo).Hvala.
Ovo i mene zanima. Sa ovim novim uslovima usvojenim novom uredbom, ponajviše povećanjem državne subvencije, postoje uslovi da krenem u ovu priču sa kupovinom stana u novom naselju. Vidim da radovi solidno napreduju, a za mene bi bilo idealno (a kao i obično, razlika između onoga što je za nas idealno i mogućeg ume biti poprilična ) da celu priču završim do sredine ove godine. Da li će biti useljivog, a i za mene pogodnog, stana do tada, ostaje da se raspitam narednih dana, kao i o bankarskim uslovima za kredit i otplatu.
Proučio sam zadnjih petnaestak stranica teme, pa me interesuju iskustva onih koji su već uzeli stanove uz bankarsko kreditiranje. Konkretno, da li su već počeli sa otplatom, i pre useljenja?
niki":2nfcj7at je napisao(la):Termika je ista, stavljen je stiropor od 8cm, kad je staklena vuna ona se stavlja na fasadu ne u sendvic zid(ako se ne varam), ima i zgrada koje su napravili od termo bloka 38cm bez stiropora ili staklene vune. (sve je to dobro, bolje od mnogih privatnih investitora sto su radili).
Bice u jednom od objekata odmah privatni vrtic, a za drzvani vrtic i skolu valjda ce biti dovoljno pismenih i energicnih ljudi da se pokrene jedna peticija odmah po useljenju
Trzni centar traze investitora, ima zainteresovanih za manji od projektovanog, pregovara se sa Plazom ako se ne varam trenutno.
Ako razmišljaš da kupiš 10 stanova u naselju, pa onda i da razumijem da se toliko opterećuješ tim analizama, koliko će se izdavati za godinu, dvije. koliko će se prodavati....Ako oćeš da kupiš stan, i da u njemu živiš sam, ili sa porodicom, suštinski odgovor na tvoje pitanje je sledeći.Banke će uvijek zarađivati na kreditima, stanovi se nikad neće dijeliti džabe(bar dok opet ne dođe komunizam), ,biće možda za nijansu jeftiniji nego sad(mada je i to pod velikm znakom pitanja) , i gazde nikada neće izdavati stane džabe (nisu ni devedesetih).Kupi stan ako ti treba, i ako misliš da možeš da pokrivaš ratu. Živi u njemu, uživaj, a zar je bitno da li ćeš u nekoj konačnoj analizi, za deset, petnaest, dvadeset godina, biti dobar ili loš 1000(2000) eura.Beznačajno.grado":11uq5j9v je napisao(la):Dobićete sve ako se proda bar 2/3 naselja jer država tu ima dobru zaradu tako da će biti para, jedino ako ih preusmere u nešto drugo. Za sada je prodato valjda negde oko 1/3. Mislim da će ovo naselje plus dr.I.R, ako ga bude, žešće da obori kirije, a posledično i cene kvadrata starih stanova, gde ubrajam i ove vaše jer i oni postaju stara gradnja čim ih kupite, mislim stara u smislu statusa i poreza prilikom budućih kupoprodaja. Moje pitanje - ako većina podstanara kupi nove stanove, kolike će biti kirije u onim starim koji će se osloboditi i pojaviti na tržištu? Ako za njih ne bude podstanara i svi požele da ih prodaju, kolika će biti cena kvadrata? Koliko će u tom slučaju onda koštati kvadrat vaših stanova i šta mislite koliki će biti EURIBOR u sledećih desetak, 15 ili 20 godina? Država je sada krenula da brutalno indirektno oporezuje vlasnike starih stanova umanjujući im vrednost tako što forsira, favorizuje i subvencioniše svoju novogradnju, ali kao što rekoh, po kupovini i ta novogradnja postaje stara. Nije mi namera nikome da solim pamet, ali bi voleo da se povede diskusija i na ovu temu.
Za dvadeset-trideset godina može biti svašta, i dobro ili loše. POgledajmo zadnjih trideset godina, kod nas a i u belom svetu. A ja ne mogu da pauziram svoj život, nego guram kako mogu. Čini mi se i ti. Izguraćemo nekako naše rate, bez brige. Najgore što može da se desi je da mi uzmu stan. Kad dođe do te situacije, ionako će mi jedina preostala opcija biti da se vratim u svoje selo da kopam kukuruz, šta će mi stanGandalf":2zft6157 je napisao(la):Mislim da nam treba i malo više optimizma i da verujemo u sebe jer neće sve biti tako crno, kriza će biti i proći pre ili kasnije.
:kk: :kk: :kk:Gandalf":rfyrrx6n je napisao(la):Apsolutno se slazem. Prosao sam u zivotu sve i svasta, sve sam stekao svojim zalaganjem i nesebicnom podrskom porodice tako da idemo dalje ! Da smo svi pomalo okusili sta znaci okopavati, brati i na cardak dizati kukuruz mnogo bi vise cenili jedni druge.