Pre svega pozdrav budućim komšijama!
Moj stan je na parceli 4 (objekat z), tako da mogu da prenesem za unutrašnjost te zgrade - pretpostavljam da slično napreduje cela parcela 4.
Stan: unutra je sve izgletovano, pločice su postavljene i u kupatilu i u kuhinji (još nisu fugovane), stavljena su ulazna vrata na stanove (koja mi deluju prilično dobro s obzirom kakva umeju da stave), pvc vrata i prozori, ograde na terasama, kutija sa osiguračima iznad ulaznih vrata. Ovo je sve, sa izuzetkom zadnje dve stavke, urađeno odavno, dok su osigurači i ograde postavljeni u toku zadnje dve nedelje. Ostalo je da se uradi: parket, fugovanje pločica, pločice na terasi, krečenje (još nešto sigurno, ali nisam se svega setio
).
Hodnik: izgletovano, stepenice još nisu počeli, na svakom spratu je metalna kutija sa kablovima postavljena, i sad nešto pripremaju za lift.
Radnici (a njima donekle ipak verujem jer nemaju motiv da lažu) su prilično zadovoljni kvalitetom gradnje, tako da se nadam da će biti ok.
Što se tiče izmena, ja sam par meseci pokušao da to izvedem i na kraju odustao. Funkcioniše na sledeći način: u Direkciji ti kažu - vidi na gradilištu, na gradilištu šef kaže - nije problem, samo moraš u Direkciju da oni lupe pečat na izmenu stana, tj. da njihov arhitekta potvrdi i mi radimo. Direkcija - nema šanse. Nekoliko puta sam ih smarao i pokušavao na razne načine međutim mrka kapa. Mislim da je u jednom, jako kratkom, momentu moglo da se izvede da ti odobre neke manje izmene (ja sam hteo samo da mi jedan glupi zid ne izgrade uopšte), međutim kad su shvatili da bi to uradilo pola ljudi i da onda ne bi stigli da se slikaju pred izbore zabranili su tu opciju. Ja ću da platim majstorima nakon tehničkog prijema da mi sruše to začas.
I poslednje, ako ste zainteresovani za masovnu kupovinu tehnike kad dobijemo ključeve računajte i na mene
Mislim, što da ne iskombinujemo lep popust negde ako možemo?
Pozdrav svima!