Jos jedna mala korekcija. Prema projektu ap ce prolaziti sa juzne strane Zrenjenina. Ovo sto si oznacio je trasa u izgradnji obilaznice u magistralnom profilu. /izvinjavam se ako je sta menjano, a nisam u toku/. Inace sam strasni kartograf, kao klinac sam odrastao satima buljeci u auto atlase i mape. Naravno i od mene sve pohvale za trud Stevo! :kk:
P.s. ako vec unosis i brze saobracajnice Ruma NS i Sabac Loznica, onda treba ubaciti i Kragujevac Batocina.
Свака част Стево за дијаграм, визуелно је све бољи и бољи.
Имам скромни предлог за измену. Колико знам, нови гранични прелаз код Лознице није у плану са пројектом Рума-Шабац-Лозница, тако да остаје стари прелаз који се званично зове "Трбушница", а не "Лозница".
Možda ne bi bilo loše napraviti dodatnu mapu gde bi u okviru deonica bili navedeni izvođači (ubaciti njihov logo). Idelano bi bilo ubaciti i železnicu na mapu jednu posebnu i jednu zajedničku.
Svaka čast!Osvežen dijagram Motoputevi ko KG-BA još nisu ubačeni.
Svaka čast, uneo si i drugu deonicu Moravskog Koridora kod Koševa.(tek počela izgradnja)Osvežen dijagram Motoputevi ko KG-BA još nisu ubačeni.
Како који део Војводине, Срем је већ сада највеће саобраћајно чвориште Србије са укрштањем. Бачка је ту мало слабија, а Банат баш запостављен.Hvala Stevo na ažuriranju.
Na ovom pregledu se vidi da je Vojvodina kao zaboravljena. Apsolutno se ništa ne radi. Planira se BG-ZR-NS ali nikako da se krene sa izgradnjom sad će 10 godina od kako smo od Velje Ilića čuli za izgradnju tog puta od strane neke češke firme.
Ubacio sam i taj pravac kao potvrđenu deonicu, pogledao sam na sentinelu - tamo nema ničega pa zato i još nisam ubacio da se radi. Gledam stalno snimke sa sentinela ili snimke @srdjanprpa i @SCS da bi pogodio deonice koje se zaista rade.Svaka čast!
Dopunio bih samo sa informacijom da je za deonicu Niš - Pločnik izabran izvođač, Strabag, i da je kao počela izgradnja - https://www.danas.rs/vesti/ekonomija/pocela-izgradnja-prve-deonice-autoputa-od-nisa-do-plocnika/
Ta deonica je verovatno u istom statusu kao i Požega - Duga Poljana pa bi bilo dobro da se označene istom bojom!
Pozdrav
Ovako upravo sam osvežio kartu u ovom postu dodao sam neke moto puteve i veliki disclaimer u legendi. Jednostavno se u zvaničnoj komunikaciji to previše neozbiljno meša, ali opet bilo bi suboptimalno ignorisati te pravce, tako da sam se malo ogradio tu i dodao samo moto puteve sa minimalno dve trake po smeru a i nisu svi izlazi obeleženi. Nažalost, ali tako je kako je.Лајковац-Ваљево и НС-Лозниае нису АП већ МП. тако да ако си њих ставио, онда треба да ставиш КГ-Баточина, а колико сам видео и КГ-Мрчајевци
Za E80 fale Petlje Prokuplje zapad i Prokuplje istok. Može i Prokupački dijagram.Osvežen dijagram Motoputevi ko KG-BA još nisu ubačeni.
Možda je vreme za osveženi dijagam
U međuvremenu se desilo nekih promena:
- skoro ceo moravski koridor se radi, sve tri deonice
- početi su radovi na Niš - Pločnik
- početi su radovi na brzom putu do Golupca
- početi su delom radovi na brzom putu do Loznice
Svaka čast na dijagramu generalno!
Za E80 fale Petlje Prokuplje zapad i Prokuplje istok. Može i Prokupački dijagram.
Mali update, kod Trstenika je krenula izgradnja druge deonice Moravskog Koridora(rade se dva mosta i trasiranje), treća deonica je cela trasirana i Merošina - Merošina 1 je u izgradnji.
Ako si stavio brzu saobraćajnicu Kragujevac-Batočina, onda bi trebalo dodati i Požarevac-Golubac(radi se na oko 3-4 mesta), Šabac-Loznica(u izgradnji na oko 2 mesta).
Ovo je samo predlog, ako si u mogućnosti.
Biće ubačeno da je utvrđen objekat, daleko je to još od toga da bude kompletno narandžasta pošto se radi samo na relativno malom delu tog koridora.Deonice "Ruma - Novi Sad" i "Šabac - Loznica" su i dalje jedva naznačene kao "objekti u razmatranju" (?!) premda su odavno potpisani komercijalni ugovori za izgradnju koja je već i počela, tj. to su "objekti u izgradnji".
@Jakovljevic @SCS jel bi mogli da mi ucrtate gde se tačno radi na BP do Golupca? Isto tako i novu deonicu do Loznice? Ne mogu da je nađem na sentinelu.
Inače po sentinelu ne trasira se još deo moravskog između Kraljeva i Kruševca ili su tek to krenuli da rade?