Bender Rodriguez
Professional
- Učlanjen(a)
- 12.03.2017.
- Pohvaljen
- 49.502
Demograf - meraklije i histericari mogu malo da odahnu, ipak necemo nestati kao narod pre 2050.
Пописом су обухваћени држављани Републике Србије са пребивалиштем или боравиштем у Републици Србији, као и држављани Републике Србије са привременим боравиштем у иностранству, стално настањени странци и странци којима је одобрен привремени боравак у Републици Србији, као и друга лица која у време спровођења Пописа бораве на територији Републике Србије (нпр. тражиоци азила, мигранти без утврђеног статуса и др.).
1948 | 62,158 | — |
---|---|---|
1953 | 75,139 | |
1961 | 88,422 | |
1971 | 84,291 | |
1981 | 78,862 | |
1991 | 69,680 | |
2002 | 58,386 | |
2011 | 56,333 |
Upravo. Generalno je utisak da su rezultati manje-više realni. Migracioni saldo, za razliku od tabloidnih naslova o "100 000 godišnje odseljenih" relativno prihvatljiv (mada mi nije jasno šta su radili na popisu sa Rusima). U prilog tome da migracije van nisu tolikog obima je i činjenica da nam je broj živoređenih već niz godina relativno stabilan. Da je došlo do masovnog iznenadnog odliva stanovništva, tu bi posledice bile uočljive, a nadoknada broja živorođenih kroz rast fertilne stope, u tako kratkom roku, ne bi bila moguća.Било би прилично бизарно да лажирају податке тако да постоји бум у Новом Пазару и Прешеву, човек би очекивао да би прво то умањили као "издајничка власт доведена да подржи инвазију, зелену трансверзалу" итд. Када се елиминише тај допринос и број досељеника наш пад популације је мање-више исти као у Хрватској која је у међувремену постала чланица ЕУ (а сад и Шенгена) и самим тим доживела масиван одлив радне популације
Мени ови подаци не делују толико невероватно када се узме у обзир ко се све броји у савременим пописима
Jedino logicno objasnjene je da su nekada na Nbg stanove dobijali uglavnom radnici sa vise dece, pa je prosek bio 4+ osoba po stanu.Može li neko da mi objasni kako je moguće da Novi Beograd ima pad stanovnika pored tolike stambene novogradnje?
Послато са SM-A520F помоћу Тапатока
Interesantno, po ovim podacima Vračar sad ima najmanje stanovnika još od II svetskog rata do danas2022 55,768
Ovo su podaci za opstinu Vracar. Meni je tesko da poverujem u ove brojeve, mozda sam zaslepljen brojem automobila i kafica ....
Tacno takoBeograd ima opušteno preko 1,8 miliona
Dosta je jednostavno. Nekada je na NB život sa babom i dedom u stanu bio skoro pa pravilo, sad je izuzetak.Može li neko da mi objasni kako je moguće da Novi Beograd ima pad stanovnika pored tolike stambene novogradnje?
Послато са SM-A520F помоћу Тапатока
Ako studenti nisu popisani da zive u Bg ni pre 11 godina, ni pre 50, ni sad, onda oni nikako ne uticu na statistikuInače evo sad gostovao na Nova S ovaj iz zavoda za statistiku, i ponovio sve ovo što sam rekao. Ova ga pita kako je moguće da je broj stanovnika u Bg praktično isti, on priča svi ti studenti i ostali su popisani od porodice u mestu prebivališta i "samo" su "privremeno prisutni" u mestu gde trenutno žive. On kaže realno Bg ima oko 2 miliona ali svi ti privremeni nisu stanovnici Bg haha, voditeljka zakolutala očima u fazonu "da baš". Još pominje sledeće godine će da se bave migracijama u saradnji sa mup-om, pa za šta ste onda bacili silne milione na ovaj popis? Nisu bili sposobni da popišu preko 200 hiljada ljudi za mesec dana pa ih dodavali iz baza mupa i ostalih institucija.
To ne znaci da nisi popisan.Postoji jedan broj ljudi koji su odbili popis.
Ja nisam hteo da me radikali popisuju.
kako?To ne znaci da nisi popisan.