Šta je novo?

Demografija (statistika,analiza,projekcija)

Kad sam bio mlad mislio sam da necu nikad imati dece.
Izgledalo mi je glupo, bio je rat kod nas.
Posle sam odjednom dobio zelju za time.
Ne radi se to iz duznosti.

Ali velika stvar je ta sposobnost koju svako ima - da stvori novo zivo bice.
Mrni bsrem izgleda kao velika stvar. Imaju je i sve zivotinje, ali opet je velika stvar.
 
Ja sam do sad kolko znam imao jedno 8-9 oplodnji u životu, od čega su se neka deca rodila a neka nisu usled gripova na početku trudnoća, neke žene su bile razvedene, neke udate pa nije bilo zgodno kako mužu da objasne trudnoću, ali nisam zapostavio ni svoju, što rekoše u Alan Fordu: Kupite cveće voljenoj ženi; al ne zaborabite ni na vlastitu. Na kraju ne mogu da isključim i da je ranije bilo i nekih kiretaža u vezama koje mi nisu rekle, ima čudnih žena, a i sa 95% žena sam koristio zaštitu jer mi se nisu dovoljno svidele da bi sa njima imao decu. Pošto Platon u Državi reče da žena treba rađa od 20-40 godina, a muškarac od 30-55, ja sam na nekoj sredini tog njegovog muškog reproduktivnog perioda, pa se nadamo novim rezultatima i u Novoj Godini 🙏❤️
 
Hajde da pogadjamo do sutra, koliko smo izgubili stanovnika u odnosu na 2011.godinu....moj tip je 650 hiljada, znaci oko 6.5miliona ocekujem da objave.
 
Како можемо да знамо да ће уопште да изнесу тачне податке, њима је циљ да прикажу мањи пад популације у последњих 10 година за време њихове владавине,
а можда тачан податак може да угрози националну безбедност, исто као што шиптари крију њихов прави број на Косову као змија ноге.
 
  • Sviđa mi se
Reagovanja: MC_
Моја процена је нешто нижа - 6.4 милиона.

Прошли пут су се први резултати пописа разликовали од коначних за око 66 хиљада због тога што:
при израчунавању првих резултата Пописа нису узети у обзир сви параметри за дефинисање укупног становништва који ће бити примењени приликом израде коначних резултата Пописа. Наиме, у првим резултатима исказан је укупан број становника према дефиницији места сталног становања, а у коначним резултатима биће исказан податак о тзв. уобичајеном становништву. Тај податак биће изведен током обраде пописног материјала на бази одговора о намери одсуства/присуства израженој у годинама, односно месецима, разлогу одсуства/присуства, као и о учесталости враћања у место сталног становања.
Остаје да се види да ли ће софтвер развијен за потребе пописа омогућити и да резултате овакве обраде добијемо већ сутра.

За стваран број становника су велики проблем људи који су на боравку или раду у иностранству. Они се не укључују у укупно становништво само уколико:
су одсутни из земље због рада или боравка у иностранству најмање годину дана у континуитету, или су одсутни краће од годину дана али имају намеру да у иностранству бораве годину дана или дуже, и који се не враћају у земљу најмање једном недељно.
Питање је колико су искрени одговори на та питања.

Биће врло занимљиво сутра.
 
Hajde da pogadjamo do sutra, koliko smo izgubili stanovnika u odnosu na 2011.godinu....moj tip je 650 hiljada, znaci oko 6.5miliona ocekujem da objave.
Rezultata ce biti svakako lazan i podredjen volji i potrebama Hulje.
Ne treba verovati sluzbama republike Srbije jer to nije drzava nego servis bandita na vlasti.
 
Ne verujem da smeju otvoreno da falsifikuju podatke ali svakako očekujem razna muljanja sa brojanjem/računanjem gastarbajtera i slično u krajnjem zbiru, to da!
 
Samo buddala bi dala prave podatke o populaciji, ekonomiji, vojsci, čeliku, zlatu itd... pa taman da sve da na tacni neprijateljima. Staljin je baš prehebo Hitlera jer je ovaj imao pogrešnu statistiku broja sovjetakih tenkova, i to nešto tipa 7x ih je bilo više no što je verovao. A zamislite da je bio glup i da je dao statistiku Svetu na izvolte, pa lepo izračunajte kolko vam treba da nas pobedite
 
Samo buddala bi dala prave podatke o populaciji, ekonomiji, vojsci, čeliku, zlatu itd... pa taman da sve da na tacni neprijateljima. Staljin je baš prehebo Hitlera jer je ovaj imao pogrešnu statistiku broja sovjetakih tenkova, i to nešto tipa 7x ih je bilo više no što je verovao. A zamislite da je bio glup i da je dao statistiku Svetu na izvolte, pa lepo izračunajte kolko vam treba da nas pobedite
Pa da je Hilter znao, ne bi ni napadao.
 
Ne razumem cemu tipovanje i licitiranje koliko ce brojke u cenzusu iznositi kada je jos pre nekoliko meseci u medijima pominjano (na osnovu zvanicnih procena) 6.2 ili 6.3 miliona. Osim ako sam ja nesto pomesao ili pogresno cuo. I osim ako najezde Rusa i Ukra nisu promenili nesto, posto ih ima preko 100.000 ali oni ne bi trebalo da se racunaju u popis.
 
Према првим резултатима Пописа становништва, домаћинстава и станова 2022. године, у Републици Србији живи 6.690.887 становника. Пописом 2022. прикупљени су подаци и о 2.520.854 домаћинстава и 3.628.175 станова.

При чему је 6.472.570 број пописаних, а преосталих 218.317 је "допуна из административних извора". Ову допуну први пут видим.
 
to su oni koji nisu popisani, nisu želeli ili greškom popisivača. Verovatno arhive MUP, matične službe i sl.
Izgleda mi kao realna slika. Jedino što meni Beograd liči na grad koji ima više od 2 miliona. Kada uporedim sa Bečom, Budimpeštom koji imaju 2 miliona deluje mi kao da su ovde veće gužve i veći broj ljudi. Moj veoma subjektivni osećaj.
 
Da kažem nešto i kao stručnjak koji je završio taj fakultet, položio predmet Statistike, kome je majka radila tu 40 godina (i koga je sadašnji direktor Kovačević preko nje i pozvao da tamo radim):
Moje predlog je da se Popis reformiše da ubuduće prikazuje kolko je starosedrlaca (Evropljana, tj Srba i ex Srba) i okupatora neevropljana. Jer ovo sad đuture zajedno stavlja vlasnika kuće i lopova u kući, što je suludo. Tako da možemo reći da se sadašnja forma popisa po Globalističkom šablonu, ali ako se ratom stvari u svetu promene, trebalo bi Statistiku reformisati u pomenutom pravcu.
 
Град Београд 1.685 563 становника

IMG_20221221_125858.jpg
 
to su oni koji nisu popisani, nisu želeli ili greškom popisivača.
Сва даља обрада података неће обухватати тих 3.2% становника. Огроман је то број људи, који год да је разлог.
Verovatno arhive MUP, matične službe i sl.
Пише у саопштењу да се односи на:
- Централни регистар становништва,
- Централни регистар обавезног социјалног осигурања (ЦРОСО),
- Евиденција Националне службе за запошљавање,
- Јединствени информациони систем просвете,
- Евиденција Фонда за пензијско и инвалидско осигурање,
- Евиденције Министарства за рад, борачка и социјална питања и Министарства за демографију и бригу о породици о корисницима различитих врста социјалне помоћи,
- Евиденција Републичког фонда за здравствено осигурање о корисницима здравствених књижица.
Иначе, и овај пут ће доћи до корекције броја становника при објави коначних резултата:
Треба имати у виду да при изради првих резултата Пописа нису узети у обзир сви параметри за дефинисање укупног становништва који ће бити примењени приликом израде коначних резултата Пописа.
 
Za povećanje broja u opštini Zvezdara je verovatno zaslužno Mirjevo, za Voždovac naselje Stepa Stepanović, za Palulilulu, hm? Nema neke velike gradnje, možda desna strana Dunava, nisam upoznat sa situacijom tamo.
 
Ovo je bolje od ocekivanog, posto smo gubili 40k godisnje samo na osnovu razlike u broju rodjenih i umrlih, znaci da nije bila velika emigracija prosle decenije. Neko je dosao iz Bosne i CG, poneko se vratio za vreme pandemije, sve u svemu vrlo dobro.
 
Vrh