Kome u Vojvodini smetaju dođoši? Pa cela je naseljena ljudima koji su došli sa raznih strana.
Kako kome, pa poznato je da vecina Vojvodjana starosedeoca ne vole vecinu dodjosa iz proteklih decenija. Opet, ja licno nemam stav o tome, samo kazem da je taj fenomen dobro poznat.
Elem, da se vratimo na Ruse. Ne znam od kada i koliko pratis ovu temu, te da li si bio tu kada smo u novembru pricali o ovoj vesti:
Dva državljana Rusije uhapšena su danas u centru Beograda nakon što su svojim džipom divljali po ulicama prestonice.
www.blic.rs
Znam sta se sada mislis - "par bolida nije reprezent stotine hiljada Rusa". I tehnicki nije. Ali govori nesto. Govori nesto kada ti posle
manje od 6 meseci (mislim na dan ovog dogadjaja) od priliva prvih izbeglica iz Rusije, se vec pojavljuju prve Sasine ekipe po Beogradu
koje upadljivo i eksplicitno prave pi***rije po centru grada svojih domacina i upadljivo porucuju svojim domacinima da ce da rade sta god pozele. To znaci da na svaku takvu ekipu upadljivih kriminalcina, postoji jos 10 drugih ekipa koje - za sada - odlucuju da se ne eksponiraju i ne privlace paznju na sebe, ali uveliko rade svoj "posao" ovde.
Da li neko misli da mo ovde nemamo vec dovoljno svojih propaliteta i stetocina pa nam povrh svega jos trebaju i Ruski kriminalci sa stranim pasosima i polu-diplomatskim imunitetima? Kazem polu imunitetima jer mi se pravno, izmedju nasih vlada, vodimo kao "bratske zemlje" i javna je tajna da je Srbija, odnosnk deo njene vlasti
bitch Kremlja te da se zato Rusima, Rusofilima i Ruskim placenicima dozvoljava sve. A uz to je tradicija srpske drzave da strancima uvek ljubi skute i dopusta sve i svasta samo zato sto su stranci.
Dalje, jel si video stanje u Beogradskom saobracaju u bilo kom momentu od aprila ove godine do danas?
Takodje - sta tacno mislis da bi se resilo ili da bi bilo bolje da se u Beograd i Srbiju slije jos 100.000 Rusa i Ukra? Ili mozda jos milion, kako neki poludeli ljudi zagovaraju i predlazu? Kako tacno zamisljas odvijanje dogadjaja i zivota u Beogradu i Srbiji nakon priliva jos 100.000 Rusa? Sta bi bilo skroz drugacije a sta bi se resilo?
Jel mislis da bi milioni Rusa i Ukra sipani po tri najveca grada Srbije resili problem odumiranja srpskih sela, srpske centralizacije, korupcije u Srbiji, pa cak i njenog nataliteta i prosecne starosti?
Zeleo bih da od ljudi koji navijaju za Rusifikaciju Srbije cujem sta tacno misle da bi se poboljsalo time, i na koji tacno nacin. Znaci dolazak Rusa => menja se to to i to, na taj i taj nacin. Ako Rusi ne dodju, ili ne ostanu u Srbiji => desava se to to i to, na taj i taj nacin.