Bender Rodriguez
Professional
- Učlanjen(a)
- 12.03.2017.
- Pohvaljen
- 48.347
@vradovic - odlično analizirano i sročeno. Ti kada želiš, umeš i jako pametno i objektivno da razmišljaš i govoriš. Elem, upravo to sam i želeo da čujem od svih koji su odlepili od sreće zbog ovog dolaska Rusa. Time nisam mislio na tebe, jer sam znao i pre da ti ne gajiš nikakve iluzije prema Rusiji/Ruskim izbeglicama. Dok ovde ima ljudi koji su se okrenuli od Rusije kao države ali i dalje su opčinjeni Ruskim izbeglicama i mitovima oko njih. I, naravno, nisam ni mislio da si ti za Rusifikaciju jer znamo se toliko da sam svestan da nisi iz te priče.Posto nema ko da odgovori Benderu moram ja Samo da se ogradim ne navijam ja za nikakvu Rusifikaciju Srbije ali mogu da dam sta je za i protiv.
Takođe, ovo što si naveo čak i ako je samo odokativno, opet je neki konkretan argument i računica, a ne samo autistični pamfleti o Rusima koji će da rađaju Srpčad umesto Srba i šta ti ja znam. I na osnovu svega ovoga što si napisao, korigovao sam svoj stav. Jer sam uvideo da ima tu više stvari i faktora nego što mi je pre delovalo. U stvari, kao što rekoh @Zaza Bg sinoć - nemam problem sa time da neko istakne i pozitivne strane svega ovoga, imam problem kada neko priča samo o lepim i korisnim posledicama, a negativne gura pod tepih.
Dalje u postu si isto lepo kratko i jasno naveo koji su sve pozitivni efekti, a koji negativni. Takođe mi se sviđa što si na kraju dodao da perspektiva i interes države Srbije i perspektiva i interesi građana Srbije nisu u potpunosti isti. Te da nešto što država predstavlja kao samo pozitivno, itekako može da bude negativno za običnog čoveka u Srbiji. Mislim da ranije na temi niko od navijača za što veće prihvatanje Rusa i što veću Rusifikaicju Srbije nije niti taksativno izneo šta je dobro a šta loše, niti istakao to da pespektiva i interes države, i samog naroda, ne moraju da budu isti. Te da je malo nezahvalno o svemu govoriti samo iz ugla države.
Slažem se sa svim. Ne znam samo za ovu poslednju rečenicu koliko se slažem, jer ne znam šta da očekujem. Ali daj bože da si u pravu, jer je danas baš yebeno vreme za običnog čoveka u svakom smislu te reči. I u ekonomskom, i u sociološkom, i u demografskom, i smislu ljubavi... Nije ovo stanje održivo. Zato se i nadam da ćeš biti u pravu i da će se promeniti. Što kaže ona pesma - teška vremena prijatelju moj, đavo ih odnio. Mnogo debila na svetu (više nego ikad u istoriji) a uz to mnogo zločinaca čija se dela sve više relativizuju i banalizuju.Eh moj Bender, neki su to shvatili na vreme!
Tokom istorije se ne pamti gori period za heteroseksualne muškarce Ne bio vam u koži...
Šalu na stranu, spomenuo si par puta da imaš jednu izabranicu, čuvaj i neguj ono što je dobro... Posveti joj vreme i pažnju, učini je posebnom... Možda je to ono što tebi treba... Oni momci kojima treba nešto drugo, znaju šta rade i prilagođavaju se... Borba je, nije da nije Idi napolje, idi do čitaonice na pravnom, uđi, upoznaj se na pauzi dok piju kafu, traži broj... Budi šarmantan, nasmejan, prijatan... I da ne uspe 10 puta uzastopce, uspeće 11tog... Nekad mora da uspe, da te vodi jak seksualni drajv, ne bi tražio izgovore i opravdanja Mnogi momci su dolazili sa drugih fakulteta samo zbog toga i nije da nisu imali uspeha... Nismo još prešli tačku bez povratka ni kad su Rusi a ni kad su devojke u pitanju
S tim se slažem, i što sam rekao vradoviću važi i za tebe - nisam ni mislio na tebe u prethodnim postovima već na one koji ističu samo pozitivne strane ovoga a prećutkuju negativne. I koji idu predaleko, pa u trenutku dok se još nismo izborili (snašli, prilagodili) ni sa 100.000 Rusa, oni bi još 10 puta toliko. A sve zato što ih je neko naučio da populacija = kvalitet života. A svet prepun primera koji dokazuju da to baš i ne stoji.Ja bih samo da napomenem da nisam od onih koji u Rusima vide šansu za ne znam kakvu demografsku pobedu, nego pusti ljude na miru da žive ovde ako žele, nisu na grbači države, sve uredno plaćaju, stanarinu, račune, porez...
A Putinovac sam još manje, to je jasno...
Šta će i kako biti sa njima ovde, vreme će pokazati... Nisam siguran da ima osnova za tako crne i pesimistične prognoze...
I ono o čemu svo vreme govorim, a to je besmislenost da se na ovoj temi malo malo pa govori o odumiranju i problemima srpskih sela i o tome šta će biti sa Srbijom 2140, a onda isti ti ljudi koji pričaju o tome, se raduju i misle da će im Rusi u prenatrpanom i preopterećenom Beogradu, Novom Sadu i Nišu rešiti taj problem. Pa ne, zapravo neće. Niti će Rusi da prave decu umesto Srba koji neće, a pogotovu neće praviti Srpsku decu.
Što se Putinovaca tiče, mislim da je Pendolino govorio o ljudima izvan foruma, misleći na sve koji su učestvovali u mitinzima Rusofila i podrške Putinu. I tu je u pravu, Srbija je bila i ostala zemlja paradoksa, pa tako imamo situacije da Srbende koje većinom nisu ni bile u Rusiji, bi da Ruse koji su do prekjuče živeli tamo, uče kako je u toj Rusiji i šta treba da misle i rade.
Poslednja izmena: