Šta je novo?

Demografija (statistika,analiza,projekcija)

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=646635#p646635:u5wdqp05 je napisao(la):
Пантограф » Čet Avg 08, 2019 2:41 pm[/url]":u5wdqp05]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=646624#p646624:u5wdqp05 je napisao(la):
dejo2000 » 08 Aug 2019 02:24 pm[/url]":u5wdqp05]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=646617#p646617:u5wdqp05 je napisao(la):
Пантограф » Čet Avg 08, 2019 2:14 pm[/url]":u5wdqp05]Ruskinje, ipak, žive u dosta bogatijoj zemlji od Srbije, Ukrajinke (i Ukrajince) bismo možda mogli da namamimo, ali, to već odavno rade Česi.
Zemlji bogatijoj prirodnim bogatstvima - da. Medjutim ako govoris o prosecnom standardu, mi smo za Rusiju razvijena drzava. Ovo u smislu ako se poredi npr.nase i njihivo selo i varosice.
Medjutim, ako poredis velike gradove, tu su u odredjenjim segmentima na nivou najrazvijenijih drzava i tu zaostajemo. Razlika je i u tome sto je Rusija najbohatija drzava u smislu prirodnih bogatstava, te imaju neogranicene izvore prirodnih resursa i to se sliva u Moskvu.
Ma, nema govora. Čak i po američkoj statistici (MMF, SB) u Rusiji je veća kupovna moć nego u Grčkoj, i gotovo dvostruko veća nego li u Srbiji. Imućniji su i od Hrvatske, Rumunija ih sustiže.
Što se Moskve tiče, to je bogat i razvijen svetski grad, što se tamo vidi i na prvi pogled. Prema GDP-ju po kupovnoj moći malo bogatiji od Berlina i malo siromašniji od Sidneja. Moskva i Srbija nisu ista planeta. Po jugu Rusije ima svačega, za sela si u pravu, ali, populacija te zemlje je ogromnom većinom urbana.
Pretpostavljam da ima Rusa koji bi živeli ovde, dolaze i sad poneki, u sela, ali, to nisu veliki brojevi.
Moskva ima oko 10 mil stanovnika sa predgradjima. Nasa predgradja su za njihova eldorado.
Medjutim ako govoris o uzem centru, kojem gravitira par miliona ljudi, tu su bogatiji od nas. Ista je stvar u Kijevu.
Sto se tice cena, Moskva je skuplja od Ciriha, ali opet govorimo o centru. Imas jos 2,3 grada u Rusiji i sa Moskvom to je max 10 tak miliona stanovnika koji imaju prihod oko 1000€ mesecno i li veci.
Ostatak ima nize plate od nas, a sto vrlo lako mozes proveriti uvidom u platne liste po ruskim bolnicama (plate lekara i med.sestara).
Dobro su placeni cinovnici i menadzeri koji rukovode firmama u sferi nafte i gasa, a gde cveta korupcija. Uostalom, imas govor bivseg predsednika Medvedeva, koji je kao cilj 2008 godine postavio dostizanje prosecne plate na nivou Grcke, 2025. To su njegove reci, ne moje. E, zato im i opada natalitet medju obrazovanim stanovnistvom. Jedino gde raste to je natalitet Kavkaskih naroda, slicno kao kod nas u N.Pazaru..

Ne gleda se, Dejo, samo visina plata. Koliki je račun za grejanje u Rusiji? Evo, ja sam sad u Grčkoj; to je besmisleno skupa zemlja. Džaba im ovde plata, ako nije 2.000 evra.

Naravno, ja sam i govorio o BDP-u po kupovnoj moći (PPP - purchasing power parity), a to je, realno, jedini vredan parametar. Po njemu je Rusija, i pod sankcijama i sa niskim platama u stranoj valuti usled pada rublje, ispred Grčke. Proveri.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=646643#p646643:26qkt2wl je napisao(la):
Пантограф » Čet Avg 08, 2019 3:17 pm[/url]":26qkt2wl]Ne gleda se, Dejo, samo visina plata. Koliki je račun za grejanje u Rusiji? Evo, ja sam sad u Grčkoj; to je besmisleno skupa zemlja. Džaba im plata, ako nije 2.000 evra.

Naravno, ja sam i govorio o BDP-u po kupovnoj moći (PPP - purchasing power parity), a to je, realno, jedini vredan parametar.
U Rusiji je struja i voda, grejanje jeftinije nego kod nas. Medjutim hrana u Moskvi je skuplja nego u Cirihu! Dok je kvalitet kod nas u odnosu na Moskvu bolji. Rusija i Moskva su dva sveta, to je kao da nisi na istoj planeti. Takve razlike jedino ima mozda jos u Kijevu. Kod nas je opet to ujednacenije i selo nam je dosta razvijenije i infrastrukturno, pa hajde da kazem i kadrovski (nasi seljaci manje piju od rusa, obrazovaniji su i dosta bogatiji od njihovih seljaka).
Nama tu lezi sansa za povecanje nataliteta, da uvezemo dobar deo neudatih ruskinja i ukrajinki, mi smo za njih razvijeno drustvo

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=646647#p646647:2bt2ylia je napisao(la):
Пантограф » Čet Avg 08, 2019 3:29 pm[/url]":2bt2ylia]Ne, vrtimo se u krug; ne slažem se. Ukrajinke - možda, Ruskinje teško, zaista.
Predlazem ti da odes malo u Rusiju, Moskva, pa onda po njihovoj unutrasnjosti, ko zna mozda se i prizenis i povecas nam natalotet

Ne mogu, zauzet sam, oženjen iz Velike Plane, a bigamiju još nismo uveli. Natalitet sam već povećao.

Још једна велика предност Русије је што имају Тату код куће, реално Путин је спасио Русију у последњи час тоталног распада и помрачења западним секташким деловањем.. Наравно Србија је загледана у Русију и што се тиче наталитета ту може добити спас и помоћ озбиљнијим наступом државе да "увезе" Рускиње које желе да се удају овде на селу или мањем граду где је највећи проблем у Србији мада сад је и у БГ проблем и свуда је проблем у вези породице и бракови пуцају.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=646663#p646663:1vxygglt je napisao(la):
Pasarela » Čet Avg 08, 2019 4:11 pm[/url]":1vxygglt]Још једна велика предност Русије је што имају Тату код куће, реално Путин је спасио Русију у последњи час тоталног распада и помрачења западним секташким деловањем.. Наравно Србија је загледана у Русију и што се тиче наталитета ту може добити спас и помоћ озбиљнијим наступом државе да "увезе" Рускиње које желе да се удају овде на селу или мањем граду где је највећи проблем у Србији мада сад је и у БГ проблем и свуда је проблем у вези породице и бракови пуцају.
Putin je unistio Rusiju i Ruskinje mogu spas naci u Srbiji. Nasa drzava bi morala da drzavljanima Rusije daje mnogo lakse boravak i posebno po osn.kupovine nekretnine. Isto bi nam povecalo natalitet

Наталитет односно квантитет није довољан, потребан је и квалитет тих људи сутра, то је спасило Русију на пример, јер су изнедрили једног Путина који вреди више од 10 европских председника.

Nensav je u pravu, rasprava o Rusiji ovde ima smisla dok se dotiče demografije, lik i delo V. V. Putina nije predmet ove teme.

Za povecanje nataliteta predlazem da drzava ukine lecenje dece putem sms a i sama finansira sve potrebne troskove lecenja. Tesko ce se neko opredeliti za radjanje, ako gleda ovakav macehinski odnos drzave prema potomstvu!

Ekonomski napredak i otvaranje vrata gastarbajterima iz sveta i eto populacije i nataliteta.
Srbija kao drzava ce postojati sve dok bude bila znacajna ekonomski i sve dok bude bilo ljudi koji ce u njoj ziveti.
Nema ljudi, nema ni drzave, a to je, slazete se, najgori scenario.

Sumorna slika,
46% koji su ostali u zemlji razmišlja o iselenju.

Da nije Vučića deca bi vam otišla iz Srbije

“Sreća je za Srbiju da ima čoveka koji toliko ulaže u Srbiju, ulaže u njene građane. Potpuno se posvetio tome, živi za to, radi za to. Ono što ja kažem ljudima: ‘Ljudi, ‘ajde samo malo razmislite o svojoj deci. ‘Aj zamislite, samo zažmurite i zamislite da nema takvog čoveka i da smo prepušteni ovim, ne znam ni kako da ih nazovem, ova salata statističkih grešaka ili šta su već, šta mislite da su oni tu na nekim mestima da odlučuju o nečemu. Pa znate li vi kad bi mi imali sve ove bolnice, sve ove aparate, sve ove plate, podizanje plata, stabilan budžet? Samo razmislite, dragi građani, o tome. Otišla bi vam deca iz Srbije, ma ne bi vas ni zvala. Ne da se ne bi vraćala, nego vas ne bi ni zvala, kakvu bi ovi ljudi Srbiju napravili.”

Zlatibor Lončar Ministar zdravlja o predsedniku Srbije.
TV Pink, 17. 8. 2019. godine

Мој озбиљан предлог у вези повећања наталитета, да се у оквиру владе/министарстава направи радна група са годишњим буџетом минимум 1 мил. евра, која ће тим новцем да тражи, лобира, утиче на младе популарне жене, јавне личности, ту мислим и на старлете и на блогерке и списатељице и слично које ће уз финансијску мотивацију те радне групе да пре свега остану у другом стању и роде минимум двоје деце у оквиру тог пројекта и буду у обавези да поред и уз свој посао промовишу и наталитет кроз своје деловање на телевизији, интернету и у јавности. То је једини начин да после неког времена младе девојке свесно и подсвесно прихвате идеју рађања као нешто добро, лепо, супер, кул. Наравно та радна група мора бити третирана као државни пројекат првог реда са крајње озбиљним приступом без обзира како то буде лагано и лепршаво изгледало крајњим корисницима односно циљној групи.

Neće to da prihvate jer bi uništile sredstva za rad. Drugo finansijski bi teško podnele obzirom koliko trenutno zarađuju.
Jeftinije da ih zakon uhvati u svoje ruke i da se veliki brat preseli u zatvore na prinudni rad. Ne samo što bi se smanjila prostitucija/loš utica već bi i zdravstvo značajne pare uštedelo.

Ko će normalan da pravi i odgaja decu u zajedničkom stanu sa matorcima ?

Па то би им било понуђено на "добровољној" бази.. мислим ако им се уз то понуди и пристојан новац да не би могле да одбију.. Наравно притисак би био и на ТВ станице такође да пристану "добровољно" да се укључе.. ако би се извршио притисак на 5-6 главоња из медија на прави начин све би легло на место и профункционисало. Без зле крви и проблема. Win-Win sistem.

Deca se leče SMS-om , tako da razne fufare treba dovesti pod pendrek zakona i urediti društvo. Treba svima ispitati poreklo imovine i sve što se ne uklapa u plaćeni porez zapleniti.
A cenzura se lako uvodi, nego mi smo i dalje u devedesetim godinama.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=649794#p649794:15pnuk5f je napisao(la):
Pasarela » Ned Avg 18, 2019 11:00 am[/url]":15pnuk5f]ту мислим и на старлете и на блогерке
To bi već i doslovno bila prosta reprodukcija :roll:

Не може лгбтп и наталитет истовремено. То су супротне ствари! Гомила антипородичних закона, пдв на дечији опрему. Мизеран дечији додатк. Проблеми женама на послу ако остану трудне. Ми смо одређени да нестанемо. У овој колонији нема места за Србе!

Ne znam zasto bi neko nekom placao da radja decu ili da pravi kampanje za to. Neka samo obezbedi normalnu drzavu, nista vise ne treba. A za ovu izjavu dr. smrt covek samo moze da se smeje, voleo bih da samo na trenutak zamislim da nema ovih olosa i njihovih poltrona i verujem da bi mnogo vise ljudi ostajalo u Srbiji.

Treba sve to naraniti, zato normalan čovek ne može da diše.
Što sam gore napisao, moraš sve da isteruješ iz stana da bi pravio decu. I šta je tu normalno nego put pod noge i via Nemačka, Norveška......

@Žika То је једна од идеја колонијалне управе. Иселити Србе из Србије. Заменити их са мигрантима је друга.

Vrh