nensav":169d4uul je napisao(la):
Cene stanova korektne? Ja kao postanar se ne bih slozio sa tom konsttacijom!
I ja kao stanodavac se ne slazem sa tom 'svojom' konstatacijom.
Samo sto ja smatram da cene najma treba da budu vece, a ti smatras da treba da budu nize.
Ti na cenu gledas iz ugla platezne moci - plate koju primas, a ja iz ugla cene nekretnine, vrednosti opreme u nekretnini i vremena otplate ulozenog + troskove amortizacije i odrzavanja.
######
Ako smo u ovoj tabeli naveli plateznu moc (standard) kao zasebnu kategoriju i to negativno ocenjenu, onda smatram da ne mozemo kroz prizmu toga gledati i na cene stanova i njihovu dostupnost. Stanovi 'jesu' dostupni u smislu da je ponuda sto za najam sto za kupovinu prilicno velika.
Oni 'nisu' dostupni zbog platezne moci, ali to je drugi faktor.
@Kartograf
Samo cu ti na jednu stvar replicirati.
Veruj mi da pored toga sto je kvalitet obrazovanja, kao i zdravstva na daleko nizem nivou nego sto je bio i nego sto bi mi to zeleli, on je i dalje na solidnom nivou u odnosu na mnoge zemlje tog 'razvijenog' sveta.
I ma kako zvucalo kao parola, u tom 'razvijenom' svetu bez love mozes da se 'slikas' u bukvalnom smislu te reci.
P.S.
Jedna Austrija koja prilicno vodi socijalno odgovornu politiku, ima participacije i birokratske procedure u zdravstvu od kojih se coveku pamet zavrti, a kao primer ti mogu reci da je greskom administrativaca mom tastu sniman pogresan bubreg, iako je ukazao sa kojim ima problema i to potkrepio izvestajima lekara specijaliste.
Snimak je naravno ponovljen, al je tome prethodilo ponovno zakazivanje, cekanje i ponovno placanje participacije!
Ocemo li i SAD i njihov zdravstveni sistem da uporedimo
Mogli bi na tas zdravstva da stavimo i cene zubarskih usluga?
I