Veoma sam svež ovde, pre 3 meseca sam prešao ovde sa porodicom. Tj ja sam i ranije bio u US (radio sam godinu i nešto dana u Majamiju, sada smo okolona Port Canaveral-a (znači bliže Orlandu)).
Ne znam šta da ti kažem, a da već ne znaš. Različit je stil života ovde i posedovanje automobila je utkano u DNK-a amerikanaca. Nama je sve relativno blizu - super market nam je na 10min laganog hoda, ali ovde se mahom ide u veće nabavke, pa ljudi idu i kolima iako im treba 2min. Po nekad pomislim da bi kolima bukvalno svuda gde se iziskuje duže od 5min hoda
Bazen imamo isto u dvorištu tj deljen je između nekoliko kuća i super je za decu, a veći sportsli kompleks nam je na 20ak min kolima i devojke su probile led i sada često odu tamo. Škola je na nekih 10min, ali vidim da imaju prevoz do iste - to je sve lepo uređeno.
E sada ovo sve zavisi od kraja do kraja, a pre svega od države do države - mi smo na stvarno okej lokaciji koja je i sigurna i gde su ljudi izuzetno otvoreni, pa nam je komšiluk izuzetan (poredeći sa onim koje sam imao u zgradi kod nas) - ljude se druže i deca luduju po ceo dan (kada su kući). Sa svima smo se ovde upoznali za ova 3meseca.
Takođe ja do posla putujem oko 45min (pa do 60min max kada ima nekog zastoja), ali mi nije strano jer sam isto toliko (pa i više) provodio u saobraćaju za 10x kraću destinaciju (sa Kanarevog Brda do Belvilla
)
Ali generalno Bg može lepo da se sredi, da je malo pameti, iako su već mnogo zaje*ali što se tiče saobraćaja