Наравно да има више СИМ картица/телефона кад многи људи имају и пословни број (уз приватни). Ти бројеви се воде на име фирме и тешко је сазнати име и презиме особе која заиста користи тај број. То углавном имају фирме у својој интерној евиденцији, не и оператери. Евентуално би могли да се одузму ти пословни бројеви од укупног броја активних бројева мобилне телефоније, али постоје људи који имају искључиво тај пословни број (виши руководиоци у фирмама). Није та метода баш добра за одређивање броја људи. Евентуално уз неке друге методе (потрошња електричне енергије, потрошња воде итд.).Da, to mi je palo na pamet kao možda jedini pokazatelj iz koga bi se mogao izvući neki realni podatak. Dakle, recimo, broj svih pretplatničkih SIM kartica mobilne telefonije koje su bile aktivne bar jednom u nedelju dana, za sve ovlašćene operatere. Tome se onda doda broj dece ispod godišta kad dobijaju prvi telefon, i to je to. Međutim onda sam iskopao neku tabelu u kojoj piše da je u Srbiji u 2021. godini bilo 124 telefona na 100 stanovnika. Dakle gomila njih ima više od jednog telefona, a verovatno i više od jedne SIM kartice. Pa bi onda bilo potrebno da svaki provajder napravi filter koji iz tog broja aktivnih kartica izvlači broj stvarnih, različitih osoba koji ih poseduju (ako se kartice više ne prodaju anonimno pa taj podatak uopšte postoji za sve). A zatim i gde su bili aktivni, tj na koji se toranj mobilni telefon prvo prijavio, da bi smo znali da li je to uopšte u Beogradu. Što onda ulazi u domen zaštite privatnosti i ne baš malog posla za svakog operatera mobilne telefonije, pa sumnjam da ih neko na takve besplatne računarske egzibicije može naterati. Mada tehnički jeste moguće.
Population (2022) | |
---|---|
• Capital city | 1,197,714[1] |
• Density | 3,328/km2 (8,620/sq mi) |
• Urban | 1,383,875[5] |
• Urban density | 1,337/km2 (3,460/sq mi) |
• Metro | 1,681,405[4] |
• Metro density | 522/km2 (1,350/sq mi) |
Zar izvrsitelji inemaju uvid u imovinu duznika?Vezano za prijavu prebivališta........komšija kupio stan kod mene u zgradi i posle nedelju dana došli mu izvršitelji da plene stvari i zapečate stan. Da nije imao kupoprodajni ugvor izbacili bi ga iz sopstvenog stana kojeg je pošteno platio. Ispostavi se da su došli zbog dugova nekih stanara koji ne žive tu već 15 godina, ali su i dalje prijavljeni na toj adresi. Sad on mora da ode u policiju da traži pasivizaciju adrese za sve koji su tu prijavljeni da ne bi u budućnosti imao problema.
Sistem funkcioniše, što bi rekli.
Мислим да праву бројку треба тражити између ових 1,2М и 2М.
Svako ko je odgovoran prema sebi kad se prijavljuje na novu adresu u starogradnji usput proveri da li postoji neko ko je tu ostao prijavljen...Vezano za prijavu prebivališta........komšija kupio stan kod mene u zgradi i posle nedelju dana došli mu izvršitelji da plene stvari i zapečate stan. Da nije imao kupoprodajni ugvor izbacili bi ga iz sopstvenog stana kojeg je pošteno platio. Ispostavi se da su došli zbog dugova nekih stanara koji ne žive tu već 15 godina, ali su i dalje prijavljeni na toj adresi. Sad on mora da ode u policiju da traži pasivizaciju adrese za sve koji su tu prijavljeni da ne bi u budućnosti imao problema.
Sistem funkcioniše, što bi rekli.
Па рецимо 100.000 мање него сад. Тј ако сад урбано језгро, које обухвата Сурчин и Борчу али не Младеновац, Лазаревац, Обреновац и сеоска насеља има 1,5М (моја група процена) пре 20-ак година је имало 1,4М.Koliko misliš da je BG imao stanovnika 2000 godine? Ili ugrubo pre nekih 20-25 godina.
Samo do pre 30ak godina je bilo normalno da čitave porodice žive u minijaturnim stanovima. Ja sam živeo kao klinac u jednom takvom dvosobnom stanu od 60ak kvadrata, a u istoj zgradi u istim takvim stanovima bilo je više porodica sa bračnim parom, dvoje dece, bakom i dekom.100k manje ljudi pre 20+ god?
Ok ali ko živi u novoizgrađenim zgradama gde su pre bile livade, njive, fabrike itd? Imamo xyz lokacija gde je pre bilo nešto sa 0 stanovnika a sada je 1000+ stanovnika
ондак је било више деце, самим тим и мање потребе за засебним становима, за аутомобилима...
Kako se to proverava? Tek kada kupis stan, mozes da ides u MUP s vlasnickim listom da odjavis sve koji su prijavljeni na tvoj stan.Svako ko je odgovoran prema sebi kad se prijavljuje na novu adresu u starogradnji usput proveri da li postoji neko ko je tu ostao prijavljen...