Šta je novo?

Centralno grejanje (Grejanje po utrošku)

Nemam pojma, jedni mi kažu ne diraj ventile koji nisu predviđeni za stalno zavrtanje, drugi slobodno...

Ono što znam je da bi mogli debelo da smanje cenu grejanja da se domaćinski odnose prema ovome, nego sipaju energiju u prazno i onda nas deru grejanjem koje je skupo da skuplje ne može biti...Kao da smo u Nemačkoj je grejanje, a mi smo povoljnija klima od njih (naročito zadnje tri godine, takoreći smo mediterna, ovaj novembar je još i hladan). Ja za stan od 90m2 grejne površine plaćam sredinu ove singe family kuće u nemačkoj.

National Average Heating Costs in Germany:
Housing TypeAverage Annual Heating Cost (Euros)
Apartments (70 m²)€700 – €1,000
Single-Family Homes (120 m²)€1,000 – €1,500

Mislim da nije problem ako su ti novi ventili. Ako nikada nisu menjani, postoji šansa da nešto procuri.

Može se desiti da radijator onda bude do pola topao, ali to se rešava odzračavanjem (noviji radijatori imaju taj ventil takođe)

Već dva dana pola Čukarice nema grejanje, ceo Vidikovac, Cerak, Filmski, Skojevsko, Žarkovo, i opušteno niko da se potrese ili ne daj bože popravi kvar. bag** i ološ.
Nema i dalje, a kvar je navodno "otklonjen". Pre par nedelja je bio na istom mestu, očekujem opet u decembru. Ove godine, kad se sve sabere, zbog kvarova, remonta svakih mesec dana van grejne sezone, nije bilo tople vode bar jedan ceo mesec.

Ne zavrći ventile, ja imam gusane radijatore i zavrtala sam jer meni noću smeta kad ošure, ventil mi se zaglavio posle toga, valjda ona igla što ide unutra, jedva je proradilo.
Bolje i da greje ko rerna, nego da fušerišu kao kod mene od početka sezone. Moj stan je sa sunčane strane i ok nam je i kad štede ali ne mogu da zamislim kako je u prizemlju ili ovima sa severne.
Ni mi još nemamo grejanje (Filmski), izgleda puštaju sukcesivno a mi smo na kraju. Evo u poslednjih 14 dana 3 nismo uopšte imali grejanje. Toplu vodu hvala Bogu nemam preko toplane, tačno bih odlepila da je drugačije.

Manji deo grejnog područja :unsure:
1000014548.jpg

Moraju se zavrtati po redu. Zadnji u sistemu pa predzadnji,

Zeznuto ako ne želiš neki da zavrnes

Зар није Вучић рекао да можемо у гаћама да се шетамо ?

Samo u Belvilu, tu ima gajbu valjda... Evo ja sedim u Belvilu u šorcu i majici... Odvrnuli su grejanje na max!
U pravu je.

Ja ne znam, ne bih da baksuziram, al na NBG imam drugi problem. Toplana prži 24 sata, ne razumem zašto noću bar od 10,11-05,06 ne isključe grejanje ili smanje na minimum temp u cevima.

Kada vazduh nije za disanje (često), bukvalno ne znam šta da radim (ne možeš držiš stalno prozor), zavrtanje odvrtanje ventila na radijatorima koji nemaju kalorimetar ne verujem da je baš pametno konstantno raditi, pa držim par komada zatvoreno, ali svejedno ne mogu deci da svaki dan zavrćem i odvrćem radijator. Ovlaživač vazduha mi je postao najkorišćeniji uređaj u kući...

Da, izgleda da smo blizu toplane, pa prži.

Vazduh je užasan zimi. Ja obično pre spavanja otvorim vrata od terase da rashladim sobu. Bolje se spava u hladnom.
Juče ušao neki smrad paljevine ili šta je ono... Tako i cele prošle zime. Još sam ja na višem spratu.

Vrh