Jaran
Intermediate
- Učlanjen(a)
- 16.11.2020.
- Pohvaljen
- 343
Depresija i jeste sveprisutna u ovom društvu i sa njom se svako bori na svoj način. Zato se ovde bensedini rokaju kao bombone, a i cena je povoljna.Најтеже је кад човек са таквим ставовима мора да живи у 'таквој' држави и свој цењени живот траћи на живот у 'рупчаги'. Свака част како нисте у депресији. Тешко је живети са сазнањем да све што видите око себе је црнилo. Те ствари изгледа не постоје у 'уређеним' државама. Тамо зумбули расту сами од себе уместо корова а храна се бере на дрвету, бесплатно. Уз бесплтане станове који се откупе за 2 године у строгом центру. Такође и јагоде су толико јефтине као и школовање такође. Све је џабе. Путеви се сами зидају. Путарине не постоје. Полиција никад није тукла своје грађане на протестима и никад нису излазили водени топови да растерају мирне протестанте. Ниједан министар никад није украо ни динар и не постоји непотизам великих корпорација и мешетарење на највишим нивоима. Лицемерје је тамо забрањена реч. Једна од битнијих ствари јесте демократија где се десетине хиљада евра плата по чиновнику месечно из националних држава даје да се пропагирају вредности и систем који није изгласан у националним државама. Права демократија и медијска слобода. Најлепша је слобода кад цео свет угураш у друштвене мреже и тржне центре а онда ту уведеш диктатуру, непотизам, нелојалну конкуренцију и једноумље. Расизам такође није категорија која тамо постоји а још мање колонијализам који је све ово горе побројано омогућио. Такође, нема ништа лоше купити здраву 'расну' радничку и интелектуалну снагу са ових простора јер овде ништа не ваља. Осим када ти њихови долазе овде да зарађују велике новце. Нпр главни трговински ланци нису уопште гадљиви на паре које се овде праве а враћају њима. Све је то зато што смо ми глупи а они паметни. Зато су само код у Србији цене некретнина толико велике а код њих толико мале.
Мало мање погубно је када цео народ поверује бркатом патуљку па побије 50 милиона људи, него када економски мешетари Jezda i Dafina превеслају неуке и полуписмене? Зато нас треба казнити да престанемо да постојимо. 'Јер народ који поверује Хитлеру много више вреди него народ који поверује Језди и Дафини.'
Sad sam malo pročitao tvoje postove i pošto se slažem u 99% stvari ovo neću shvatiti kao spin nego kao dobronamernu odbranu svog naroda što je ok.
Ali ja ovde živim i plaćam porez tako da ću kritikovati šta god mi se ne dopada. Ako se da 10 milina evra da bi trg republike bio popločan betončinom a na magnetnu rezonancu se čeka godinu dana onda je to za mene veliki problem i neverovatna pljačka. Kritika zapada stoji. Naravno da svega ima i tamo. Nismo mi izmislili ni korupciju ni pranje para.
Ali narod odavde masovno odlazi tamo tako da verovatno nešto bolje rade. Ja bih rekao da je to nešto pravnije i uređenije društvo. Više nisu ni pare toliki razlog.
Postoji jedna bitna razlika. Tamo će ministar ukrasti, to je u ljudskoj priroda, ali će završiti u zatvoru. Ovde nijedan političar od devedesetih na ovamo nije završio u zatvoru iako se kralo na kamione. Čak nijedan nije ni otkaz dobio niti dao osim onog Mikija Mausa. Da bi to bilo moguće moramo imati narod koji će za najmanju stvar izaći na ulice i uraditi šta treba.
Na ulici će se naravno sukobiti sa policijom koja će ih rasterivati vodenim topovim u odbrani države i vladajuće klike što je opet normalna pojava u svetu.
Ono što nije normalno jeste da se policija povuče pred hordama osuđivanih kriminalaca povezanih sa vlašću kako bi tukli narod koji je na mirnom protestu iskazao svoje nezadovoljstvo.
E ako je tebi to normalno, tu se nikada nećemo složiti.
Još jedna stvar, Jezda i Dafina nisu bili ekonomski mešetari, nego predstavnici vlasti koja je htela da opljačka štednju građana.
Potpuno je povezivo sa onim što se radi danas sa piramidalnim soliterima, što reče jedan član foruma.
A kako da uzmete štednju građana nego da im pričate priče kako će štednja propasti za dva meseca, što isto reče jedan agent ovde.
I za brkatog čičojnera se slažem, bio je govedo))
Inače za depru je najbolji humor i još neke supstance, ali ni ironija nije loša.