Suzuman
Advanced
- Učlanjen(a)
- 11.03.2024.
- Pohvaljen
- 10.312
Астрономске цене некретнина у Србији – најскупљи квадрат био 10.000 евра, а гаражно место плаћено скоро као стан
Најскупљи квадрат стана у првој половини 2025. године био је 9.805 евра, на локацији Београд на води. Најскупља кућа је 3,8 милиона евра на Савском венцу, а најскупље пољопривредно земљиште 1,2 милиона евра у општини Kула, подаци су Републичког геодетског завода. И најскупља гаража је на Савском...
На питање да ли то продубљује раслојавање, односно неразумевање између богатих и сиромашних, Пашановић каже да су "наше некретнине чудан показатељ".
“Прво, 90 одсто пунолетног становништва у Србији има удео у некој некретнини. Kада се то преведе у новац, ми смо сви овде јако богати. Шта то значи? Значи, када бисмо ми продали нашу имовину, ми бисмо сви имали по више стотина хиљада евра у капиталу. Ми спадамо сигурно међу прве три европске нације које поседују некретнине, то су још Чеси и Албанци. Запад не живи тако већ дуго, већина становника на Западу до краја живота живи као подстанар и нема никакве проблеме са тим”, закључује Пашановић.