Vreme za kupovinu hahaPostoji određena mogućnost da je krenulo nizbrdo na berzi.
Gledam i graditelje......phlx..... kreće da juri na dole.
Jedino ako je bear trap. Ako nije, držite gaće i srećno nam bilo.
Kupuješ kada se završava pad, prodaješ kada počinje. Nema na čemu, volim da pomognem ljudima.Vreme za kupovinu haha
Kupuješ kada krene rast posle pada jer ne znaš kada i koliki pad će biti kao i koliko će trajati. Kada se obrne trend.Kupuješ kada se završava pad, prodaješ kada počinje. Nema na čemu, volim da pomognem ljudima.![]()
Videćemo uticaj i legalizovanih objekata u narednoj godini. Svakako se mnogo manje gradi. Rekao bih minimum 50% manje.Inače, iz pouzdanih izvora sam saznao da je ozbiljno sasečen budžet za investicije u narednoj godini. E sad, da li novca nema ili je preusmeren na EXPO to ne znam.
Kako to može da se odrazi na cene nekretnina nisam siguran. Možda će zbog manje investicija biti manje novca za kupovinu stanova, a sa druge strane možda se bude i manje gradilo pa će biti manje stanova u ponudi cena rasti.
Pisao sam i slao one kuce u nizu iz NemackeAerodrom je u blizini, znači kolima 20-tak min. Škola realno može, ogradjenja sa super prostranstvom i djaci ne mogu van nje ni na odmorima, sve u njoj imaju.
Kroz to naselje samo elektro automobilima sve, zbog buke i zagadjenja.
Dronovi osiguravaju sa termalnim kamerama sve.
Održavanje sve se ne plaća naravno.
Zelenilo i biljke donete i celog sveta, da li sam spomenuo organsku pijacu u blizini?
Parking za leteće automobile i da je energetski sve samoodrživo?
Da i to je.
U marketima naravno da ne plaćaš ništa kao ni nigde u naselju već ti skidaju automataki sa računa kada uzmeš šta ti treba.
Tesla optimusi ti vode računa o kući i spremanju/kuvanju itd...
Tu je u neposrednoj blizini i najsavršenija medicinska klinika koja ti leči sve bolesti usporava starenje itd...
Naravno senzori dok si u wc-u ti očitavaju šta ti je potrebno od ishrane i javljaju Tesli robotu koji yi to danas najsvežije i sprema.
E da ima i izvor koji napaja celo naselje, ne znam da li sam spomenuo...
Cena? Licitacija i samo odobrani mogu da učestvuju uz sve moguće analize za odobravanje pristupa licitaciji kupca njegove porodice i detalje 3 kolena unazad.
EDIT: Izbaciti nepotrebne stvari poput tržnih centara i tih stvari koje mogu dronovi dostavom da ti donesu![]()
Evidentno je da ima manje gradilišta. Mislim da je nedostatak lokacija glavni razlog. Što se legalizacije tiče lično sam mišljenja da banke neće odobravati kredite za nepokretnosti legalizovane novim zakonom. Jednostavno imaju pravo da odbiju. To će biti kriterijum koji neće biti javno naveden, ali će se primenjivati.Videćemo uticaj i legalizovanih objekata u narednoj godini. Svakako se mnogo manje gradi. Rekao bih minimum 50% manje.
E sad....pad kod nas. Nedostaju pare pa država cepa 10% inflacije svake godine plus daje 1% kredite.
Nema para ... Povlače se investicije dobrano kod nas a nije bolje ni u Evropi. Ovo besomučno pumpanje Ukrajine evropskim novcem dolazi na naplatu. Ni Makaronu ni Mercu se ne piše dobro. Bojim se samo onih koji dolaze posle. Do sad svaka naredna garnitura političara ima značajno slabije kognitivna sposobnosti da percipira promene koje se dešavaju u svetu.Inače, iz pouzdanih izvora sam saznao da je ozbiljno sasečen budžet za investicije u narednoj godini. E sad, da li novca nema ili je preusmeren na EXPO to ne znam.
Kako to može da se odrazi na cene nekretnina nisam siguran. Možda će zbog manje investicija biti manje novca za kupovinu stanova, a sa druge strane možda se bude i manje gradilo pa će biti manje stanova u ponudi cena rasti.