KlauKalash
Higher intermediate
- Učlanjen(a)
- 02.03.2019.
- Pohvaljen
- 2.887
Sve sto si rekla moze da bude a ne mora da znaci. A ako ne bude, oni koji cekaju ce biti u jos vecem problemu nego sto su sada. Trend poslednjih preko 10 godina ne ide na ruku onima koji cekaju. Ne kazem da se trend ne moze preokrenuti, ali to dosta tesko ide.Mora trziste da se stabilizuje i ono je ziva stvar. Dosli su rusi, ljudi su imali velike ustedjevine pre korone, imamo vlast kakvu imamo i poreklo novca kakvo imamo. U buducnosti moze da se desi da rusi odu, inflacija se stabilizuje, plate se ujednace, vlast se promeni, dijaspora izgubi kupovnu moc zbog svih desavanja, krediti ostanu isti ili padnu, stanovi koji su kupljeni u svrhu izdavanje ne budu mogli da akumuliraju planirane prihode itd. Niko ne mora da kupi stan ovog oktobra, niti sledece godine. Niko ne garantuje da ce cene stanova pasti ili porasti i da je ono sto se desava ovog oktobra biti isto ono sto se desava sledeceg. Meni je na primer najbolje resenje da cekam, za moju situaciju. Ja necu da kupim stan od 50 kvadrata za 200 000 jer mi se to ne radi i biram da zivim kao podstanar. Vec cemo videti sta ce se desiti. Objektivno ne postoji ni jedan realan razlog zasto ce cene rasti ali ostaje da vidimo!
Tvoja konkretna situacija je ok , jer si nasla stvarno povoljan stan i rekao bih dosta ispod trzisne vrednosti. To, i solidna primanja ti omogucavaju da imas vise opcija, pa za tebe cekanje nije ni u sadasnjem trendy nuzno lose. Jos ako budes u pravu za pad, bingo