Šta je novo?

Cene nekretnina

Ima dosta ljudi sa tim kompleksom. Vracar historical :D
Nema nikakvog kompleksa u životu na Vračaru, to je najgušće naseljeni i najurbaniji deo grada sa autentičnim sadržajima. Nemamo shopping mall-ove, predimenzionirane supermarkete i slične nebuloze. Meni je mnogo gore kada ljudi idu u biznis distrikt uveče na muziku, kao na primer u Butik 3 u Navigatoru.

Zavisi koje plate, minimalac i prosečna plata jesu porasle duplo, visoke plate su svakako rasle sporije-neko ko je imao menadzersku platu od 3k pre Korone, srećan je ako danas ima 4k.
Ovo što ti pišeš je upravo moj argument- čak i ljudi sa visokim primanjima u današnjim okolnostima ne bi mogli da servisiraju kupovinu stana od 350k eur. (međutim, to ne znači da se ovakvi stanovi ne kupuju, na protiv). Nije toliko bitno Vračar ili NBG, ali danas se za taj novac dobija veoma prosečna novogradnja na nekoj iole boljoj lokaciji u gradu. Međutim, sa stanoviša kvlaiteta života ti sa svojom platom možeš da priuštiš 750 evra za zakup trosobnog stana na odličnoj lokaciji i samim tim uživaš bolji standard nego što bi mogla da si kupila stan.
Preteruješ, za 350k već imaš da biraš novogradnju. u principu za te pare kupuješ centralne lokacije koje god, nekih 70m2 sa garažom i može da bude bolji od onoga što iznajmljuješ za 750e. Ti predstavljaš kao da ljudi puknu pola miliona na stan i izdaju za 500e mada u principu ako tržište kaže 500e onda 500e. Niko nije investitorima kriv što ne znaju gde drugo da plasiraju novac pa da se žale na roi.

Nema nikakvog kompleksa u životu na Vračaru, to je najgušće naseljeni i najurbaniji deo grada sa autentičnim sadržajima.
A sadržaji su ispijanje kafe u bašti kafića pored ulice gde udišeš prašinu i izduvne gasove?

Nema nikakvog kompleksa u životu na Vračaru, to je najgušće naseljeni i najurbaniji deo grada sa autentičnim sadržajima. Nemamo shopping mall-ove, predimenzionirane supermarkete i slične nebuloze. Meni je mnogo gore kada ljudi idu u biznis distrikt uveče na muziku, kao na primer u Butik 3 u Navigatoru.
Itekako ima ljudi koji imaju komplekse da moraju po svaku cenu da zive na Vracaru, ne kazem da su u ovoj temi doduse :)

Ovde ima najvise ljudi koji imaju stanove na centralnim lokacijama + NBG, a koji bi sve ostale isterali u Besni Fok jer ko su oni da se bune za visoke cene nekretnina, ionako ne zasluzuju bolje jer su nesposobni.

Ovde ima najvise ljudi koji imaju stanove na centralnim lokacijama + NBG, a koji bi sve ostale isterali u Besni Fok jer ko su oni da se bune za visoke cene nekretnina, ionako ne zasluzuju bolje jer su nesposobni.
I onda kazes da imas razvijenu komunikaciju i da si objektivan (a nimalo emotivna izjava) :)

Ljude ovde briga gde ce neko drugi da kupi stan generalno, gledaju gde ce oni da kupe, a trziste diktira cene ukljucujuci i tebe koji ucestvujes u njemu kao i mi ostali.

"tRžIŠte" diktira cene.
Čudan naziv za državu. Još se nismo osvojili od politike Milana Obrenovića.

Za nekoga ko je navodno došao iz ruralne sredine, sa neverovatnim nipodaštavanjem pričaš o Besnom Foku.

I ja sam mislio ali me novi projekti itekako demantuju. Cene i dalje rastu.
Mora trziste da se stabilizuje i ono je ziva stvar. Dosli su rusi, ljudi su imali velike ustedjevine pre korone, imamo vlast kakvu imamo i poreklo novca kakvo imamo. U buducnosti moze da se desi da rusi odu, inflacija se stabilizuje, plate se ujednace, vlast se promeni, dijaspora izgubi kupovnu moc zbog svih desavanja, krediti ostanu isti ili padnu, stanovi koji su kupljeni u svrhu izdavanje ne budu mogli da akumuliraju planirane prihode itd. Niko ne mora da kupi stan ovog oktobra, niti sledece godine. Niko ne garantuje da ce cene stanova pasti ili porasti i da je ono sto se desava ovog oktobra biti isto ono sto se desava sledeceg. Meni je na primer najbolje resenje da cekam, za moju situaciju. Ja necu da kupim stan od 50 kvadrata za 200 000 jer mi se to ne radi i biram da zivim kao podstanar. Vec cemo videti sta ce se desiti. Objektivno ne postoji ni jedan realan razlog zasto ce cene rasti ali ostaje da vidimo!

Mislim da ova razlika dugorocno nije odrziva. Ajmo da pricamo o tome da li konacno padaju cene stanova!!! Jeeeej!
Ti si očigledno nova na forumu. Pogledaj prvu poruku pre 15+ godina (u trenutku kada su istorijski cene zaista pale nakon SEKE), pa i tada se pričalo o "balonu koji samo što nije pukao". Mislim da svi znamo šta se nakon toga dešavalo sa cenama stanova.

Coveka pucaju jaki kompleksi
Aha, nisam znao da se trazenje normalnih uslova zivota zove kompleksi. Kompleksi da necu da zivim tamo gde nema kanalizacije, ja kanalizaciju i u svom selu nemam. Koji mi je napredak u zivotu ako kupim stan negde gde nema kanalizacije i treba mi 3 dana jahanja do posla? Ama bas nikakav.
Svi me volite, volim i ja vas.

I onda kazes da imas razvijenu komunikaciju i da si objektivan (a nimalo emotivna izjava) :)
Pa zar nije objektivno? Spadas u top 10% ljudi po platama (168k), a ne mozes da zavalis ni Borcu. Jel' to lepo? I onda imas likove kao ti koji se odsele sa periferije i ubedjuju ljude da idu na periferiju. Ako sam ja kompleksas, onda si ti licemer.

Mora trziste da se stabilizuje i ono je ziva stvar. Dosli su rusi, ljudi su imali velike ustedjevine pre korone, imamo vlast kakvu imamo i poreklo novca kakvo imamo. U buducnosti moze da se desi da rusi odu, inflacija se stabilizuje, plate se ujednace, vlast se promeni, dijaspora izgubi kupovnu moc zbog svih desavanja, krediti ostanu isti ili padnu, stanovi koji su kupljeni u svrhu izdavanje ne budu mogli da akumuliraju planirane prihode itd. Niko ne mora da kupi stan ovog oktobra, niti sledece godine. Niko ne garantuje da ce cene stanova pasti ili porasti i da je ono sto se desava ovog oktobra biti isto ono sto se desava sledeceg. Meni je na primer najbolje resenje da cekam, za moju situaciju. Ja necu da kupim stan od 50 kvadrata za 200 000 jer mi se to ne radi i biram da zivim kao podstanar. Vec cemo videti sta ce se desiti. Objektivno ne postoji ni jedan realan razlog zasto ce cene rasti ali ostaje da vidimo!
imaš i sada 50m2 za manje od 120k eur, ali to je Mirijevo, Ledine, i ostale lokacije kojih se mnogi na ovom forumu zgražavaju i smatraju ih nedostojnih za život normalnog čoveka.

Mnogo imas toga moze da se desi, moze a ne mora nista od toga. Prices only up.

Aha, nisam znao da se trazenje normalnih uslova zivota zove kompleksi. Kompleksi da necu da zivim tamo gde nema kanalizacije, ja kanalizaciju i u svom selu nemam. Koji mi je napredak u zivotu ako kupim stan negde gde nema kanalizacije i treba mi 3 dana jahanja do posla? Ama bas nikakav.
Svi me volite, volim i ja vas.
Vidis da si rekao da zivis u "boljim" uslovima ili "super uslovima" za zivot pa i nekako.
Ovako ispada sve van centralnih lokacija Beograda da ne zivi normalnim zivotom, sto je ipak uvreda za te ljude i ispada ko da te pucaju kompleksi itekako.

Imaju i ta mesta bez kanalizacije druge stvari koje nema Zemun/NBGD i centralne lokacije (npr brdasce ili zelenilo neko, dvoriste, neku zajednicu).
Ne meri svako na isti nacin kvalitet zivota kao ti.

Pa zar nije objektivno? Spadas u top 10% ljudi po platama (168k), a ne mozes da zavalis ni Borcu. Jel' to lepo? I onda imas likove kao ti koji se odsele sa periferije i ubedjuju ljude da idu na periferiju. Ako sam ja kompleksas, onda si ti licemer.
Ja o Borci nijednu ruznu rec nisam rekao, cak sam se i raspitivao koliko kosta gradjevinsko zemljiste pre par stranica jer ako je jeftino mozda bih i kupio.

Vrh