Šta je novo?

Cene nekretnina

Koje ti je iskustvo sa LG/Bosch? Koliko su ti trajali uredjaji?
Ja iskreno ne vidim sta fali Bosch ves masini od 60k. Nek traje 5 godina dosta je, za 5 godina ce se kupiti nova. Isto tako i namestaj, ne mora da traje 25 godina, ni namestaj ni ves masina, niti bilo sta drugo. Mene ubedjuju svi da uzmem Miele, ali sam u fazonu zasto bih bacao pare, pa nece da mi izlazi ispeglan ves iz nje, sta to moze legendarno bolje da mi opere ves Miele od Bosch-a? To je pranje veša, nije lansiranje raketa u kosmos. Ne vidim benefit u toj oblasti sem da se pohvalis u da imas Miele.
Dodacu pare na razliku u ceni koju ustedim ne kupujuci premium uredjaje gde nije potrebno i umesto Majorke, ici cu na Mauricijus.
Tu vec vidim nesto gde postoji stvarna razlika, za razliku od dve masine za ves.
Razliciti ljudi cene razlicito stvari, i ja sam slicno rezonovao u drugoj temi gde se bas pricalo o beloj tehnici.
Neki ljudi ne zele da se bakcu uopste sa majstorima i zamenom masina, pa makar to bilo jednom u par godina i za to su spremni da plate vise danas.

Zamišljam kako ujutru na roštilju pečem T-bone, gledam u NS, doručkujem, malo otplivam i onda u saunu, posle teretana i boks, pijem kafu u dnevnom i ok razmišljam da zamenim luster ovaj, jer mi jedino to možda smeta. Ok, kasnije dolazi društvo sa Beobuilda u kičerastu sobu uveče.
Poslužujem na velikom stolu pragnje ispod žara i pričamo o izgradnji kuća u nizu u ovakvom okruženju ili zgrada u Beogradu uz ostavljeno kvalitetno piće koje sam dobio pregovorima sa vlasnikom. Igramo bilijar, u foteljama se puše tompusi i priča se koliko je realno da svako zaradi na osnovu svoje pozicije i angažovanja u tome.
Top, svidja mi se ova kičerica 😉
Гледам неке људе око себе који су кренули тим путем. Видим да се доста људи ложи на такав лајфстајл. Значи новац, значи томпус и виски, значи промискуитет, хијалурон и тако то. Препознатљив образац. Већина није срећна.

Ja iskreno ne vidim sta fali Bosch ves masini od 60k. Nek traje 5 godina dosta je, za 5 godina ce se kupiti nova. Isto tako i namestaj, ne mora da traje 25 godina, ni namestaj ni ves masina, niti bilo sta drugo. Mene ubedjuju svi da uzmem Miele, ali sam u fazonu zasto bih bacao pare, pa nece da mi izlazi ispeglan ves iz nje, sta to moze legendarno bolje da mi opere ves Miele od Bosch-a? To je pranje veša, nije lansiranje raketa u kosmos. Ne vidim benefit u toj oblasti sem da se pohvalis u da imas Miele.
Dodacu pare na razliku u ceni koju ustedim ne kupujuci premium uredjaje gde nije potrebno i umesto Majorke, ici cu na Mauricijus.
Tu vec vidim nesto gde postoji stvarna razlika, za razliku od dve masine za ves.
Imam LG kombinovanu veš mašinu i LG mašinu za sudove. Korektno to sve radi. Koristim kapsule pa mi je potrošnja deterdženata uvek ista. Mašinu za veš imam već više od 8 godina. Otkazao je neki ventilator pre godinu dana, servisirano, koštalo nekih 100e i teraj dalje.

Nisam neki zahtevni korisnik, jedino sam imao zahtev da ne bude Bosch. Na njih sam kivan jer imaju one serije za istočnu evropu gde je cena ista a kvalitet niži od proizvoda za zapadnu Evropu.

Гледам неке људе око себе који су кренули тим путем. Видим да се доста људи ложи на такав лајфстајл. Значи новац, значи томпус и виски, значи промискуитет, хијалурон и тако то. Препознатљив образац. Већина није срећна.

Daleko ti ode s predrasudama i pretpostavkama. Jedno ne povlači drugo po automatizmu.

Daleko ti ode s predrasudama i pretpostavkama. Jedno ne povlači drugo po automatizmu.
Нису предрасуде, нити кажем да једно повлачи друго. Само кажем да сам гледао доста људи који су ишли баш таквим путем. Некима то апсолутно лежи, мене раде неке друге ствари.

Ma sve te ideje izlete kroz prozor sa decom :D

Ja i sada jurcam sa obavezama i ne stizem da se posvetim mojim hobijima, to se sigurno nece poboljsati sa decom u buducnosti, osim ako ne zaradjujes bas dosta para i sve zivo delegiras (kucna pomocnica, kuvar, dadilja, dobra desna ruka u poslu), te price su odrzive samo na instagramu i filmovima.

Ako planiras da ti traje 5-7god onda kupi koju god :) lg bosh rade korektno nema greske ali svaka se kvari (delovi) posle 2-3god dok ne crkne posle 5-7god. Neko ne zeli da se cima pa uzme miele. Npr sad kad mi crkla lg a nas cetvoro nije prijatno. Dok kupis drugu dok doneses/donesu… svakako bih pre uzeo masinu plus susilicu nego jednu kvalitetniju masinu. Kao sto je tebi razlika majorka/mauricijus a isto sunce greje, voda mokra i pesak sitan tako neko pravi razliku u beloj tehnici. Moja rerna kosta kao 5 obicnih :) i opet ne bih kupio neku obicnu. Za ostalo me bas briga ali rerna…

Zamišljam kako ujutru na roštilju pečem T-bone, gledam u NS, doručkujem, malo otplivam i onda u saunu, posle teretana i boks, pijem kafu u dnevnom i ok razmišljam da zamenim luster ovaj, jer mi jedino to možda smeta. Ok, kasnije dolazi društvo sa Beobuilda u kičerastu sobu uveče.
Poslužujem na velikom stolu pragnje ispod žara i pričamo o izgradnji kuća u nizu u ovakvom okruženju ili zgrada u Beogradu uz ostavljeno kvalitetno piće koje sam dobio pregovorima sa vlasnikom. Igramo bilijar, u foteljama se puše tompusi i priča se koliko je realno da svako zaradi na osnovu svoje pozicije i angažovanja u tome.
Top, svidja mi se ova kičerica 😉
Ovaj deo oko planiranja gradnji mi je najprivlacniji. Izgubih pola zivota u mastarijama :)

Gde je ekipa sto hoce da bezi iz grada na selo? Jel' znaju da od juce dobar deo sela na jugu nema ni struju, niti rade repetitori za mobilne operatere?
Koliko sada vredi mir i kuca na selu kad nema ni signala ni struje, a sneg zavejao put?

Gde je ekipa sto hoce da bezi iz grada na selo? Jel' znaju da od juce dobar deo sela na jugu nema ni struju, niti rade repetitori za mobilne operatere?
Koliko sada vredi mir i kuca na selu kad nema ni signala ni struje, a sneg zavejao put?
Evo me evo me :) Prodajem plac u Vrcinu :( Promena zivotnih okolnosti tako da sam full metro urbano beton beton samo beton :)

Mauricijus je premium destinacija? Nisam imao pojma, isao sam preko Jungle-a pre 2 godine 10 dana 1350 eur po osobi. Sigurno je skuplje ako ides u hotel sa 5 zvezdica I letis business klasom. Nisam bio na Majorci ali vanpansionska potrošnja ma Mauricijusu kosta 2-3 puta manje nego u CG, na primer

Ma sve te ideje izlete kroz prozor sa decom :D

Ja i sada jurcam sa obavezama i ne stizem da se posvetim mojim hobijima, to se sigurno nece poboljsati sa decom u buducnosti, osim ako ne zaradjujes bas dosta para i sve zivo delegiras (kucna pomocnica, kuvar, dadilja, dobra desna ruka u poslu), te price su odrzive samo na instagramu i filmovima.
Koje priče? Druženje i pričanje o poslu i ulaganju?
Pa onda i zajedničko ulaganje? I to moš misliti u manju zgradu ili kuće u nizu. Ne pričam o ko zna kakvim odmah projektima, realno i treba postepeno ići.
Evo me sa detetom u ruci i kucam ovo 😉
Spremačica jednom nedeljno, jbg za ishranu i dadilju je snalaženje, dobra desna ruka svakako.
Dosta mojih prijatelja koji su imali potencijal za ozbiljne priče ali su se zaustavili sa time(neko zdravlje, neko deca itd...)napravili mali balon oko sebe i to je to, ok im je i neće da ulažu u proširenje firme i da prave ogromna napredovanja zbog stresa, kontrole itd... Neki neće ni na poslu da napreduju, top im je ovako.
Ovaj deo oko planiranja gradnji mi je najprivlacniji. Izgubih pola zivota u mastarijama :)
Pa evo meni je na pola žao što nisam lično to odradio kada sam mogao, to jest učestvovao,.
Čisto iz iskustva koje bi to donelo, a ko zna kako bi išlo. Sada sam na granici nekoj gde i bih i ne bi, zavisi od učesnika i potrebnog angažovanja.

Možda nešto sa tom mojom Bosch nije bilo u redu, ali recimo dešavalo da ostane loš miris u vešu ili nešto zaprljano, čak i sa dve kuglice, pa mora ponovo da se pusti. Takođe, gužvala je veš kao blesava. Prethodna (kombinovana) to nije radila, kao ni neka Ariston koju sam imao 15 godina ranije. Smanjevanje broja obrtaja na pomaže.

Bosch sušara je takođe veselje, glavni filter za "opiljke" (lint filter) je u dnu, i ispod njega se stalno zadržava malo vode (to je kao normalno). Svaki čas traži da se pusti neki program za čišćenje, što samo po sebi nije problem, koji procedura ima 5-6 koraka i magićnog vrćenja programatora (drži 5 sekudni, pa pomeri levo za dva mesta pa desno...). Naravno, nema šanse da to pamtim, pa onda svaki put moram da kopam po uputstvu. Obe mašine mnogo vole da pište i deru se (ja puštam noću, i naravno probude me kad završe), gašenje je opet neka magična sekvenca i resetuje se kad nestane struje (jeftinija, kombinovana to nije radila).
Istina, ne kvare se mnogo, ta kombinovana je ostala u familiji, evo je već 10ak godina radi svaki dan, preživela je prve dve godine male bebe (3 puštanja na dan)...

Sve u svemu, što se kvatova tiče i Bosch i Miele za sada OK iskustva. Da li se isplati davati pare, ne znam, verovatno ne. Bitno je da ima programe koje koristiš, da ne skače mnogo i da ne krene brzo da skače.

Mauricijus je premium destinacija? Nisam imao pojma, isao sam preko Jungle-a pre 2 godine 10 dana 1350 eur po osobi. Sigurno je skuplje ako ides u hotel sa 5 zvezdica I letis business klasom. Nisam bio na Majorci ali vanpansionska potrošnja ma Mauricijusu kosta 2-3 puta manje nego u CG, na primer
Tast govori mojoj ženi, pa vi kao neki buržuji idete na Maldive. Ma jok tata nemamo para da idemo tamo gde si ti išao na Majorku 😂

Koje priče? Druženje i pričanje o poslu i ulaganju?
Pa onda i zajedničko ulaganje? I to moš misliti u manju zgradu ili kuće u nizu. Ne pričam o ko zna kakvim odmah projektima, realno i treba postepeno ići.
Evo me sa detetom u ruci i kucam ovo 😉
Spremačica jednom nedeljno, jbg za ishranu i dadilju je snalaženje, dobra desna ruka svakako.
Dosta mojih prijatelja koji su imali potencijal za ozbiljne priče ali su se zaustavili sa time(neko zdravlje, neko deca itd...)napravili mali balon oko sebe i to je to, ok im je i neće da ulažu u proširenje firme i da prave ogromna napredovanja zbog stresa, kontrole itd... Neki neće ni na poslu da napreduju, top im je ovako.
Ne, ali sve u istom danu je nemoguce :D
Da stignes i da doruckujes, otplivas, odes na posao, rucas, vratis se sa posla, odes u teretanu / trening, sauna, veceras + organizujes druzenje i uz sve to imas vremena za zenu/decu mi zvuci kao naucna fantastika.

E sada mozda vikendom moze da se neke od tih stvari postignu u istom danu.
A za ulaganje i dogovaranje oko druzenja/ulaganja to je najlakse izvesti, sastanete se jednom u X dana na nekoj veceri i to se isplanira unapred kada vam se svima poklopi da nemate obaveze oko porodice jedan dan 😂

У ствари по правилу нису. Верујем да већина капира да много више испуњавају друге ствари, па и неке породичне рутине (у ствари то још више цениш и ако мало продужиш момковање, да не кажем претераш).

Ипак, ко се не изгуби у томе, ок. Чак је и здраво повремено. Шибнеш женске и клинце негде да им буде лепо, а ти лепо онако момачки флешбек, да не кажем дечачки. :) Једино што мени то не треба да буде луксуз (у ствари то је буквално најгора ствар на коју се човек може навући), него неко искуство...

Da stignes i da doruckujes, otplivas, odes na posao, rucas, vratis se sa posla, odes u teretanu / trening, sauna, veceras + organizujes druzenje i uz sve to imas vremena za zenu/decu mi zvuci kao naucna fantastika.

E sada mozda vikendom moze da se neke od tih stvari postignu u istom danu.
A za ulaganje i dogovaranje oko druzenja/ulaganja to je najlakse izvesti, sastanete se jednom u X dana na nekoj veceri i to se isplanira unapred kada vam se svima poklopi da nemate obaveze oko porodice jedan dan 😂
I bilo mi je u glavi ,,neradna subota,, 😉
Jeste teško je zbog nedostatka vremena, koje smatram izuzetno vrednim.
Samim tim sve više razumem ljude koji neće da putuju sat vremena do posla i nazad i koji mogu nekad i online da rade. Klasično radno vreme od 8h je meni glupost jer aktivno se radi baš dosta manje, al ajde.
Zato i jeste ta lokacija nekretnine važna ljudima, e sada što umesto zaradjenog vremena gledaju Netflix ili igraju igrice to je druga stvar.

Ako izbaciš ovo druženje, radiš remote, a trening ubaciš pred spavanje (kada su deca mala, inače ranije) ostalo se da uklopiti.

Ali što se druženja tiče, prvo ne želiš to u kući, zato što kad ti dođu "tvoji" onda duguješ veče u društvu sa ženinim drugaricama, a to je smor.
Ustvari, vrlo brzo shvatiš da su te kao malog prevarili i da svi oni rođendani i nisu toliko bili zbog dece ;)

Horesterol....hipertenzija...anksioznost...usamljenost...godine

Ako izbaciš ovo druženje, radiš remote, a trening ubaciš pred spavanje (kada su deca mala, inače ranije) ostalo se da uklopiti.

Ali što se druženja tiče, prvo ne želiš to u kući, zato što kad ti dođu "tvoji" onda duguješ veče u društvu sa ženinim drugaricama, a to je smor.
Ustvari, vrlo brzo shvatiš da su te kao malog prevarili i da svi oni rođendani i nisu toliko bili zbog dece ;)
Ne bih se slozio za ovo drugo da je problem, nikad mi drustvo od devojke nije bilo smor :D

A i volim da ugostim ljude, pa im uvek ispecem pice/rostilj/kiflice ili kinesku hranu, na njima bude samo da donesu pice da ne pogadjam sta ko pije :)

Ja venčanja najviše volim zbog momačkih večeri. Iznajmimo kuću(ne ovakvu) i tamo bude ceo dan roštilj i upravo opisano.
Pri tome nedavno smo tražili te vikendice/kuće ozbiljne cene zakupa, kao i to što su popunjene i retko koja bolja je slobodna ukoliko se na vreme ne rezerviše. Drugar jedan mi se bavi time i kaže od Covida mu je baš ozbiljna popunjenost i realno baš ide taj posao.

Ja venčanja najviše volim zbog momačkih večeri. Iznajmimo kuću(ne ovakvu) i tamo bude ceo dan roštilj i upravo opisano.
Pri tome nedavno smo tražili te vikendice/kuće ozbiljne cene zakupa, kao i to što su popunjene i retko koja bolja je slobodna ukoliko se na vreme ne rezerviše. Drugar jedan mi se bavi time i kaže od Covida mu je baš ozbiljna popunjenost i realno baš ide taj posao.
Ja ti imam sa ekipom sa faksa jedan utorak u mesecu kada idemo u kafanu. Sa ekipom iz srednje imam jednom do 3 puta vidjanje - rostilj, restoran i slicno godisnje :)

Vrh