Šta je novo?

Cene nekretnina

Kad krenu moderne domacice da pricaju kako imaju konveksnu kuhinju svojim drugaricama :love:
Zamisli radost izrade i ugradnje radne ploce od mermera koja treba da prati krivinu zida. O plocicama velikog formata i staklu na zidu ne moze ni da se prica, eventualno 10x10 format (i 200 kila fug mase)

Da crknu drugarice od ljubomore, sta vi ste u pravim uglovima? Pa dobro, mora i neko tako da zivi
Samo najniza klasa ima kvadratne prostorije jer se kvalitet majstora najbolje vidi kad spaja plocice u 3 ravni pod uglovima :D :D :D

Ali pod pretpostavkom da zaista zelis da prodas stan (a ne samo da ga drzis u oglasu), onda je logicnije da ga nudis praznog, jer koja je verovatnoca da ce se kupcu svideti tvoj nacin uredjenja i dekorisanja stana i da ce posledicno vrednovati taj namestaj koji ostavljas u stanu.
To važi za normalne stanove i normalne ljude.
Ovi stanovi što idu ka milionu često kupuju ljudi koji ne žele da se bave opremanjem stana, čak ni da plate dizajnera koji će onda da ih zapitkuje, da im šalje fakture i slično.

raznih faktora tu ima.
badava i meni kupac koji će da traži da iznesem nameštaj ako mi to nije plan. ja ga takvog ogaslio i to je roba koja se prodaje. kupcu ako se to sviđa, super, pogodio sam mu ukus, ako se ne sviđa i hoće da unese svoj nameštaj - next please.
kao što rekoh, ima raznih faktora. ako je situacija takva da mi gori za prodaju, gledaću da savijem kičmu i ispunim kupcu želje jer pare su pare ali ako mi ne gori, čekam drugog kupca.
Imao sam sličnu situaciju kad sam kupovao svoj prvi stan, tj. stan sam rentirao od tipa koji je živeo u americi, njemu su se promenili planovi i ostajao je tamo, tako da je bila win-win situacija za oboje. Pogodimo se mi za cenu, tip zapuca iz Amerike u Srbiju, mi kod advokata da potpišemo ugovor i da ja isplatim kaparu i sad ćaskamo oko tehničkih detalja šta i kako jer se preuzimao plan otplate prema investitoru (već je sve dogovoreno), i tip ni pet ni šest - "a ovih 20 hiljada za nameštaj, to ćemo u kešu jel da?" Reko kakav nameštaj? I lik krene da mi nabraja kuhinju, belu tehniku, klime, veš mašina, ogledalo u kupatilu... Ja u šoku, (njegov) advokat u šoku, reko čekaj stani, kakav sad nameštaj, pa dogovorili smo cenu za stan. I on kao pa da, ali ja sam uložio u kuhinju toliko i toliko, pa mi daje račune za frižider koji je kupio u americi (zaista jeste bio sve donosio iz amerike, i sve je radilo na glupave konvertore napona) i ja reko vidi ne znam šta si zamislio, ali to nije bio dogovor i ako ti insistiraš na tome ja odustajem od kupovine. I tako propade ta moja prva kupovina.

eto zašto se o ukusima ne raspravlja i da je "sredjen" stan lutrija da se nadje kupac :) Po nekoj razumnoj ceni pa ajde.
Imao sam sličnu situaciju kad sam kupovao svoj prvi stan, tj. stan sam rentirao od tipa koji je živeo u americi, njemu su se promenili planovi i ostajao je tamo, tako da je bila win-win situacija za oboje. Pogodimo se mi za cenu, tip zapuca iz Amerike u Srbiju, mi kod advokata da potpišemo ugovor i da ja isplatim kaparu i sad ćaskamo oko tehničkih detalja šta i kako jer se preuzimao plan otplate prema investitoru (već je sve dogovoreno), i tip ni pet ni šest - "a ovih 20 hiljada za nameštaj, to ćemo u kešu jel da?" Reko kakav nameštaj? I lik krene da mi nabraja kuhinju, belu tehniku, klime, veš mašina, ogledalo u kupatilu... Ja u šoku, (njegov) advokat u šoku, reko čekaj stani, kakav sad nameštaj, pa dogovorili smo cenu za stan. I on kao pa da, ali ja sam uložio u kuhinju toliko i toliko, pa mi daje račune za frižider koji je kupio u americi (zaista jeste bio sve donosio iz amerike, i sve je radilo na glupave konvertore napona) i ja reko vidi ne znam šta si zamislio, ali to nije bio dogovor i ako ti insistiraš na tome ja odustajem od kupovine. I tako propade ta moja prva kupovina.
Da li je tih 20k bila cela cena tog novog nameštaja ili je malo umanjio? Jeste cimanje jer posle ne znaš šta ćeš sa tim nameštajem kad prodaš stan ali realno je da se neće svideti svakome i da se dogovori oko cene sa kupcem. Platio si 2000e za fotelju? Zabole me to je polovno, mogu da ti računam u 1000e, ako mi se svidi.

Nesto slicno se desilo i meni doduse u malo drugacijem obliku. Ladno su nam uvaljivali namestaj i elektroniku kao da je iz prodavnice i insistirali da se plati u kesu na sta naravno nismo mogli da pristanemo. Agent naravno na njihovoj strani prica budalastine :)

Svakakvih prodavaca ima doduse ima i svakakvih kupaca. Licno mislim da ako je stan sredjen a ne svidja vam se i morate sve da menjate tu tesko moze da padne neki dogovor (osim naravno ako niste spremni da preuzmete i taj trosak na sebe)

Ok stan, kvadrature kao trenutni moj. Cena ok. Renoviran. Kome se ne svidja dizajn, neka prekreči.
Mislio sam da ću moj lako za 110k da prodam, ali sada sam u dilemi.

4 luks nekretnine po meni u NS-u.

Prva tri oglasa su renderi, jedino ova poslednja kuća dolazi u obzir ako izbace ceo nameštaj, malo je kičerica :ROFLMAO:

To su stvari kojih su se vlasnici iz zemalja uvoza odrekli bez nadoknade, kabasti otpad ostavljen za skupljače sekundarnih sirovina, ne znači da je neispravan.

To su stvari kojih su se vlasnici iz zemalja uvoza odrekli bez nadoknade, kabasti otpad ostavljen za skupljače sekundarnih sirovina, ne znači da je neispravan.
Ima raznih stvari, kupe novo pa vrate kroz par dana i onda ovi iz radnje to prodaju kao outlet robu, nasi kupe i ovde preprodaju skuplje, ali 2 do 3 puta jeftinije nego novu Miele da uzmes, a ima i ovih sto otkupe polovne par godina starih, ako im nesto fali, servisiraju i prodaju ovde, svakako odlicna roba koja je mnogo kvalitetnija nego djubre koje se prodaje ovde

Ja kada budem uzimao uzecu Miele koja je Powerwash i TwinDos, PowerWash znaci da ima sve zive programe, a TwinDos ima posudu u koju sipas prasak i omeksivac i sama ga dozira taman kolko treba, samim tim i trosi manje praska i omeksivaca, ova je stara ja mislim oko 6-7 godina, al nema bolje za ove pare

Prva tri oglasa su renderi, jedino ova poslednja kuća dolazi u obzir ako izbace ceo nameštaj, malo je kičerica :ROFLMAO:
Zamišljam kako ujutru na roštilju pečem T-bone, gledam u NS, doručkujem, malo otplivam i onda u saunu, posle teretana i boks, pijem kafu u dnevnom i ok razmišljam da zamenim luster ovaj, jer mi jedino to možda smeta. Ok, kasnije dolazi društvo sa Beobuilda u kičerastu sobu uveče.
Poslužujem na velikom stolu pragnje ispod žara i pričamo o izgradnji kuća u nizu u ovakvom okruženju ili zgrada u Beogradu uz ostavljeno kvalitetno piće koje sam dobio pregovorima sa vlasnikom. Igramo bilijar, u foteljama se puše tompusi i priča se koliko je realno da svako zaradi na osnovu svoje pozicije i angažovanja u tome.
Top, svidja mi se ova kičerica 😉

Zamišljam kako ujutru na roštilju pečem T-bone, gledam u NS, doručkujem, malo otplivam i onda u saunu, posle teretana i boks, pijem kafu u dnevnom i ok razmišljam da zamenim luster ovaj, jer mi jedino to možda smeta. Ok, kasnije dolazi društvo sa Beobuilda u kičerastu sobu uveče.
Poslužujem na velikom stolu pragnje ispod žara i pričamo o izgradnji kuća u nizu u ovakvom okruženju ili zgrada u Beogradu uz ostavljeno kvalitetno piće koje sam dobio pregovorima sa vlasnikom. Igramo bilijar, u foteljama se puše tompusi i priča se koliko je realno da svako zaradi na osnovu svoje pozicije i angažovanja u tome.
Top, svidja mi se ova kičerica 😉
Vizuelizacija je pola uspeha 😀

Ja kada budem uzimao uzecu Miele koja je Powerwash i TwinDos, PowerWash znaci da ima sve zive programe, a TwinDos ima posudu u koju sipas prasak i omeksivac i sama ga dozira taman kolko treba, samim tim i trosi manje praska i omeksivaca, ova je stara ja mislim oko 6-7 godina, al nema bolje za ove pare

Jedino što je važno je da ti budeš zadovoljan, u tom slučaju - You've got yourself a deal!

Miele je katastrofa, Bosch ona najbolja serija je za klasu iznad Miele po kvalitetu pranja. Taj TwinDos uopšte ne dozira i ne pere kako treba. Uzmi najskuplji Bosch i ako ne pereš često neće te boleti glava (jer Bosch ima pljačkašku foru sa maksimalnim brojem ciklusa).

I tih 1600 Miele obrtaja je fejk reklamiranje, uopšte ne cedi veš kao Bosch mašina tog ranga.

Poslednja izmena:

Ne bih uzeo 7 godina staru mašinu ni džabe. To je svoje zdrave cikluse završilo, ubrzo kreće da se kvari.

Polovna ves masina = second hand gace na 1400 obrtaja :D
Radije cu rucno prati u lavoru nego da slusam eho tudjih gaca kako se centrifugiraju kod mene u stanu.

Vrh