Imao sam sličnu situaciju kad sam kupovao svoj prvi stan, tj. stan sam rentirao od tipa koji je živeo u americi, njemu su se promenili planovi i ostajao je tamo, tako da je bila win-win situacija za oboje. Pogodimo se mi za cenu, tip zapuca iz Amerike u Srbiju, mi kod advokata da potpišemo ugovor i da ja isplatim kaparu i sad ćaskamo oko tehničkih detalja šta i kako jer se preuzimao plan otplate prema investitoru (već je sve dogovoreno), i tip ni pet ni šest - "a ovih 20 hiljada za nameštaj, to ćemo u kešu jel da?" Reko kakav nameštaj? I lik krene da mi nabraja kuhinju, belu tehniku, klime, veš mašina, ogledalo u kupatilu... Ja u šoku, (njegov) advokat u šoku, reko čekaj stani, kakav sad nameštaj, pa dogovorili smo cenu za stan. I on kao pa da, ali ja sam uložio u kuhinju toliko i toliko, pa mi daje račune za frižider koji je kupio u americi (zaista jeste bio sve donosio iz amerike, i sve je radilo na glupave konvertore napona) i ja reko vidi ne znam šta si zamislio, ali to nije bio dogovor i ako ti insistiraš na tome ja odustajem od kupovine. I tako propade ta moja prva kupovina.