Možda nešto sa tom mojom Bosch nije bilo u redu, ali recimo dešavalo da ostane loš miris u vešu ili nešto zaprljano, čak i sa dve kuglice, pa mora ponovo da se pusti. Takođe, gužvala je veš kao blesava. Prethodna (kombinovana) to nije radila, kao ni neka Ariston koju sam imao 15 godina ranije. Smanjevanje broja obrtaja na pomaže.
Bosch sušara je takođe veselje, glavni filter za "opiljke" (lint filter) je u dnu, i ispod njega se stalno zadržava malo vode (to je kao normalno). Svaki čas traži da se pusti neki program za čišćenje, što samo po sebi nije problem, koji procedura ima 5-6 koraka i magićnog vrćenja programatora (drži 5 sekudni, pa pomeri levo za dva mesta pa desno...). Naravno, nema šanse da to pamtim, pa onda svaki put moram da kopam po uputstvu. Obe mašine mnogo vole da pište i deru se (ja puštam noću, i naravno probude me kad završe), gašenje je opet neka magična sekvenca i resetuje se kad nestane struje (jeftinija, kombinovana to nije radila).
Istina, ne kvare se mnogo, ta kombinovana je ostala u familiji, evo je već 10ak godina radi svaki dan, preživela je prve dve godine male bebe (3 puštanja na dan)...
Sve u svemu, što se kvatova tiče i Bosch i Miele za sada OK iskustva. Da li se isplati davati pare, ne znam, verovatno ne. Bitno je da ima programe koje koristiš, da ne skače mnogo i da ne krene brzo da skače.