Šta je novo?

Cene nekretnina

Miele je katastrofa, Bosch ona najbolja serija je za klasu iznad Miele po kvalitetu pranja. Taj TwinDos uopšte ne dozira i ne pere kako treba. Uzmi najskuplji Bosch i ako ne pereš često neće te boleti glava (jer Bosch ima pljačkašku foru sa maksimalnim brojem ciklusa).
Tetka ima TwinDos iz 2013. ja mislim i dan danas pere kao kad je uzela, a uzela je 2016. isto ovako iz Svajcarske, made in Germany, kaze da je primetila ustedu na deterdzentu i da ubija kako pere.

@sutraw Pokojna baba uzela topload Miele masinu 1997, a model je iz 1994 ili 95, takodje polovnu i dan danas pere ubija, nikada nista menjali nismo, tako da od svih koji su imali dodirne tacne sa Miele masinama, nista lose nisam cuo ni video

Miele je katastrofa, Bosch ona najbolja serija je za klasu iznad Miele po kvalitetu pranja. Taj TwinDos uopšte ne dozira i ne pere kako treba. Uzmi najskuplji Bosch i ako ne pereš često neće te boleti glava (jer Bosch ima pljačkašku foru sa maksimalnim brojem ciklusa).
Ja baš imam suprotna iskustva osnovni Miele mnogo bolji od Boschove osmice i TwinDos je super, ali smara da se ide kod njih (a i ne bude na kraju nešto jeftinije)

Zamišljam kako ujutru na roštilju pečem T-bone, gledam u NS, doručkujem, malo otplivam i onda u saunu, posle teretana i boks, pijem kafu u dnevnom i ok razmišljam da zamenim luster ovaj, jer mi jedino to možda smeta. Ok, kasnije dolazi društvo sa Beobuilda u kičerastu sobu uveče.
Poslužujem na velikom stolu pragnje ispod žara i pričamo o izgradnji kuća u nizu u ovakvom okruženju ili zgrada u Beogradu uz ostavljeno kvalitetno piće koje sam dobio pregovorima sa vlasnikom. Igramo bilijar, u foteljama se puše tompusi i priča se koliko je realno da svako zaradi na osnovu svoje pozicije i angažovanja u tome.
Top, svidja mi se ova kičerica 😉
Kuća je top, post je bio ironičan. Siguran sam da je i sadašnji vlasnik imao iste takve fantazije. ;)

Ja baš imam suprotna iskustva osnovni Miele mnogo bolji od Boschove osmice i TwinDos je super, ali smara da se ide kod njih (a i ne bude na kraju nešto jeftinije)
Ja sam promenio dve Bosch mašine u 8 godina jer Bosch ima prevarantsku foru gre kad dostigneš (unapred programiran) broj ciklusa, matična proča se jednostavno zaustavi. Rešenje je da promeniš celu matičnu ploču (koja košta kao dobar deo mašine) ili da juriš nekoga ko će da preprogramira te eprome i otključa cikluse. Posle drugog puta sam popizdeo, otišao u Miele i kupio najskuplju mašinu koju su imali u tom trenutku. To je bilo prošle godine, i dan danas mi žena zvoca kako nam je mašina sranje.

Uzeo sam ovo:

1759530478415.png

TwinDos bi morao da dobavljam onaj paket od 10 komada bukvalno na mesečnom nivou, a plus niti dozira niti pere veš kako treba, tako da smo odustali od toga i koristimo normalan deterdžent.

Tetka ima TwinDos iz 2013. ja mislim i dan danas pere kao kad je uzela, a uzela je 2016. isto ovako iz Svajcarske, made in Germany, kaze da je primetila ustedu na deterdzentu i da ubija kako pere.
Jbg ja ne znam koju mašinu ima moja tetka, ali znam šta je moje lično iskustvo.

Ja sam promenio dve Bosch mašine u 8 godina jer Bosch ima prevarantsku foru gre kad dostigneš (unapred programiran) broj ciklusa, matična proča se jednostavno zaustavi. Rešenje je da promeniš celu matičnu ploču (koja košta kao dobar deo mašine) ili da juriš nekoga ko će da preprogramira te eprome i otključa cikluse. Posle drugog puta sam popizdeo, otišao u Miele i kupio najskuplju mašinu koju su imali u tom trenutku. To je bilo prošle godine, i dan danas mi žena zvoca kako nam je mašina sranje.

Uzeo sam ovo:

Pogledajte prilog 253827

TwinDos bi morao da dobavljam onaj paket od 10 komada bukvalno na mesečnom nivou, a plus niti dozira niti pere veš kako treba, tako da smo odustali od toga i koristimo normalan deterdžent.
Sta pise na masini, gde je proizvedena?

Kuća je top, post je bio ironičan. Siguran sam da je i sadašnji vlasnik imao iste takve fantazije. ;)
Neće biti baš sve kao ovde napisano. Biće drugačija nekretnina, ali ne i pogled i mesto. Ostalo će biti skoro isto kao što je napisano 😉
Moje fantazije nisam ni pisao ovde, čak me i nervirava što ne fantaziram toliko, suviše sam ja na ovom forumu realan i objektivan 😉

Uzeo sam ovo:

Pogledajte prilog 253827

Pa ne znam, ja sam prešao sa najskuplje Bosch na Miele neki mid range model i bolje i pere i cedi. Taj Bosh me baš razočarao, pre sam ima kombinovanu Bosch, iako niža serija, bila je bolja.
I TwinDos mi savršeno radi, ali me ist smara da idem da ga kupujem.

Pa ne znam, ja sam prešao sa najskuplje Bosch na Miele neki mid range model i bolje i pere i cedi. Taj Bosh me baš razočarao, pre sam ima kombinovanu Bosch, iako niža serija, bila je bolja.
I TwinDos mi savršeno radi, ali me ist smara da idem da ga kupujem.
Ja sam imao Bosch WAX32EH0EU, i to je bila babaroga za ovaj Miele WWV 980 WPS.

Zamišljam kako ujutru na roštilju pečem T-bone, gledam u NS, doručkujem, malo otplivam i onda u saunu, posle teretana i boks, pijem kafu u dnevnom i ok razmišljam da zamenim luster ovaj, jer mi jedino to možda smeta. Ok, kasnije dolazi društvo sa Beobuilda u kičerastu sobu uveče.
Poslužujem na velikom stolu pragnje ispod žara i pričamo o izgradnji kuća u nizu u ovakvom okruženju ili zgrada u Beogradu uz ostavljeno kvalitetno piće koje sam dobio pregovorima sa vlasnikom. Igramo bilijar, u foteljama se puše tompusi i priča se koliko je realno da svako zaradi na osnovu svoje pozicije i angažovanja u tome.
Top, svidja mi se ova kičerica 😉
Tu sam kao ziri za t-bone i kvalitetan alkohol
A i kao sparing partner za taj boks :D
Za bilijar nemam skil al imam entuzijazam

Neće biti baš sve kao ovde napisano. Biće drugačija nekretnina, ali ne i pogled i mesto. Ostalo će biti skoro isto kao što je napisano 😉
Moje fantazije nisam ni pisao ovde, čak me i nervirava što ne fantaziram toliko, suviše sam ja na ovom forumu realan i objektivan 😉
Ja ne sumnjam da ćeš naći balans između onog što si napisao, što nisi pisao, a da ostaneš realan i objektivan.

Onda bas nisi imao srece, zali im se da ti zamene za drugu, ovo ne sme da se desava, pogotovo na tako skupom i premium uredjaju.
Nemam ja problem jer je mašina u kvaru, ja imam problem jer je mašina takva. Jednostavno ne cedi veš jednako dobro kao Bosch mašina sa istim brojem obrtaja, niti taj TwinDos deterdžent dobro pere veš.

Nemam ja problem jer je mašina u kvaru, ja imam problem jer je mašina takva. Jednostavno ne cedi veš jednako dobro kao Bosch mašina sa istim brojem obrtaja, niti taj TwinDos deterdžent dobro pere veš.
Pa za to ti i kazem da se zalis, kazi da nisi zadovoljan proizvodom, to ne bi trebalo da bude tako, imas ti pravo da je vratis, jedino ako nije prosao taj period, vredi da probas, nista ne gubis

Pa za to ti i kazem da se zalis, kazi da nisi zadovoljan proizvodom, to ne bi trebalo da bude tako, imas ti pravo da je vratis, jedino ako nije prosao taj period, vredi da probas, nista ne gubis
Imam pametnija posla nego da se žalim na veš mašinu... Kad crkne, kupiću nešto drugo, neću sigurno Miele da uzimam... U Crnoj Gori sam dobio isto Miele u stanu, ali onu najjeftiniju seriju, to je tek pakao.

Imam pametnija posla nego da se žalim na veš mašinu... Kad crkne, kupiću nešto drugo, neću sigurno Miele da uzimam... U Crnoj Gori sam dobio isto Miele u stanu, ali onu najjeftiniju seriju, to je tek pakao.
Boga mi da dam 2800 eura na nesto i da nisam zadovoljan, zalio bi se, pa i da sam milioner

Boga mi da dam 2800 eura na nesto i da nisam zadovoljan, zalio bi se, pa i da sam milioner
Ok žalim se i šta? Šta je alternativa? Daće mi bolji model?

Ja znam da je Miele skup brend, računam da mora da je dobar. Kupio sam najskuplje što postoji na tržištu u tom momentu. Da ima neka veš mašina koja košta 10k evra kupio bi tu mašinu, jer ne želim da se bavim veš mašinom i razmišljam o tome, i upoređujem karakteristike, i bistrim reviewove i ne znam ni ja šta. Ne moram da budem ekspert i za veš mašinu i za vodomer i za sve živo :)

Živo me zanimalo šta su mi stavili u CG, i stavili su mi ovo:
1759534118727.png

i pogledam, ovo smeće košta 2000 evra... Ljudi su stvarno poludeli.

Poslednja izmena:
Tu sam kao ziri za t-bone i kvalitetan alkohol
A i kao sparing partner za taj boks :D
Za bilijar nemam skil al imam entuzijazam
🤝 Svaka čast(biće), sa tobom bih baš voleo šah i to bih se baš koncentrisao a i poker. To jest poker bih sa svima ovde igrao. Naravno razgovor o poslu i biznisu i izgradnji mora biti prisutan, to se valjda podrazumeva 😉

Nadovez na priču o opremanju stana.
Svakako da cena nije uvek u odnosu sa kvalitetom (correlation is not causation), ali pokadkad ima itekako veze.
Ne znam koliko ovaj čovek naplaćuje za svoju umetninu, ali sa svim pravom treba da iziskuje pozamašnu sumu.
Sledstveno, to važi i za tepih, komodu, luster... u koje je uložen ovakav trud.

Zadovoljstvo ga promatrati - kako s minucioznom pažnjom spram svih etapa procesa, stvara apsolutno unikatan proizvod. 😊

ed: meni je gledanje njega, neka vrsta ASMR-a😀

Poslednja izmena:
Ima raznih stvari, kupe novo pa vrate kroz par dana i onda ovi iz radnje to prodaju kao outlet robu, nasi kupe i ovde preprodaju skuplje, ali 2 do 3 puta jeftinije nego novu Miele da uzmes, a ima i ovih sto otkupe polovne par godina starih, ako im nesto fali, servisiraju i prodaju ovde, svakako odlicna roba koja je mnogo kvalitetnija nego djubre koje se prodaje ovde
Vise je ovaj drugi slucaj kad je preko kp za tu robu “iz uvoza”. Za outlet imas posebne radnje gde dobijas fiskalni, a i robu sa blagim fizickim ostecenjima. I to se isplati, ne ide na izlozbu.
Sta pise na masini, gde je proizvedena?
A gde da bude proizvedena? U makedoniji?
Ja sam imao Bosch WAX32EH0EU, i to je bila babaroga za ovaj Miele WWV 980 WPS.
Miele ce bar da traje :) iz mog iskustva ni lg ni bosch ne traju kao miele. Neki uredjaji su im po karakteristikama u rangu ostalih (iako mnogo skuplji), a neki svetlosnim godinama ispred.

Miele ce bar da traje :) iz mog iskustva ni lg ni bosch ne traju kao miele. Neki uredjaji su im po karakteristikama u rangu ostalih (iako mnogo skuplji), a neki svetlosnim godinama ispred.
Koje ti je iskustvo sa LG/Bosch? Koliko su ti trajali uredjaji?
Ja iskreno ne vidim sta fali Bosch ves masini od 60k. Nek traje 5 godina dosta je, za 5 godina ce se kupiti nova. Isto tako i namestaj, ne mora da traje 25 godina, ni namestaj ni ves masina, niti bilo sta drugo. Mene ubedjuju svi da uzmem Miele, ali sam u fazonu zasto bih bacao pare, pa nece da mi izlazi ispeglan ves iz nje, sta to moze legendarno bolje da mi opere ves Miele od Bosch-a? To je pranje veša, nije lansiranje raketa u kosmos. Ne vidim benefit u toj oblasti sem da se pohvalis u da imas Miele.
Dodacu pare na razliku u ceni koju ustedim ne kupujuci premium uredjaje gde nije potrebno i umesto Majorke, ici cu na Mauricijus.
Tu vec vidim nesto gde postoji stvarna razlika, za razliku od dve masine za ves.

Poslednja izmena:
Vrh