Suzuman
Advanced
- Učlanjen(a)
- 11.03.2024.
- Pohvaljen
- 9.353
Uf, ko zna koliko se ova kuća prodaje već. 2-3 godine ima garant.Evo imas kucu koja je legalizovana, na boljoj lokaciji, pa se opet prodaje
Uf, ko zna koliko se ova kuća prodaje već. 2-3 godine ima garant.Evo imas kucu koja je legalizovana, na boljoj lokaciji, pa se opet prodaje
Ali urbani delovi, tj. ono gde vecina nas zeli je NBG, centar... Nije Rakovica, Altina, Kaludjerica, MML, a u tim delovima je najviše nelegalnih stanova. Zato vidim da oni hoce da subvencionisane kredite usmere ka novolegalizovanim stanovima, a da ce ovi sto ih prodaju vecinom krenuti ka skupljim projektima.
Mićko. Rekao sam možda mali pad na periferiji. Više je bilo usmereno na stopiranje rasta od 10+% svake godine nego na pad.Cene padati neče..
Ovo je samo odgovor odnosa ljudi prema Bgd...prva prilika i evo ih. Ne krivim ne sudim..samo konstatujem.
Zato nema skorijeg pada cena sve dok Bgd ne bude više Srbija.
Pa eto. A bolja je ponuda od one nelegalizovane, i opet duplo jeftinija po kvadratu od onog stana. Znaci nije samo do legalizacije.Uf, ko zna koliko se ova kuća prodaje već. 2-3 godine ima garant.
Kreditirace sigurno sve sto bude cista svojina. Samo prvo sve to da se sprovede...NBG i centar će ostati skupi, ali rekao sam već sto puta, nije Beograd jedino NBG i centar kao što ova tema voli da postavlja.
Drugi delovi grada se takođe pune stanovništvom i većini će biti od koristi ta "legalizacija" ako banke budu htele da kreditiraju te kupovine.
Centralne opštine su odavno postale igralište za bogate i ostaće tako i u daljoj budućnosti.
Ne znam šta je ovo, ne bih rekao da je prava legalizacija. Zavisi kako će banke gledati na ovo.
Potrebno mi je oko toga više informacija. Da li će moći da se uzimaju krediti na osnovu toga?
Da li će banke prihvatati hipoteku na te stanove?
Svakako će se lakše ljudi odlučivati na kupovinu sada tih stanova, neko kaže da do sada nisu mogli da se prometuju, a neki su se prometovali.
Nemam još stav zbog svih ovih nepoznatih meni stvari.
Promet će porasti i moraju da se spuštaju cene starogradnje sa APP cenama.
Na njih će to najviše da udari i tu očekujem smanjenje cena.
Pa evo kod mene u zgradi, znam da je uspešno utuženo i naplaćeno.Treba mi.primer gde je Stambena zajednica uspela da utuži nekog za dug ili da uradi bilo šta .
To je blize 4 god u realnim okolnostima, makar iz mog iskustva.Tu ja uvek navodim da se ima i čekanje od 2god ukoliko se kupuje stan u novogradnji pre ašova kada može da se odabere najbolji mikrolokacijski stan i dobije neki popust.
Ali percepcija stanovnista (narucito onog koje nije iz BG) je da je BG upravo to sto si naveo- centralne opstine plus NBG. Argument je da periferni delovi grada ne nude sadrzaj i kvalitet zivota zbog koga bi neko iz Nisa ili Leskovca dosao da zivi ovde. @Daks mi deluje kao jedan od retkih koji, da sutra zaradi milion EUR, bi ostao da zivi na levoj oblai jer mu tamo odgovara.NBG i centar će ostati skupi, ali rekao sam već sto puta, nije Beograd jedino NBG i centar kao što ova tema voli da postavlja.
Drugi delovi grada se takođe pune stanovništvom i većini će biti od koristi ta "legalizacija" ako banke budu htele da kreditiraju te kupovine.
Centralne opštine su odavno postale igralište za bogate i ostaće tako i u daljoj budućnosti.
Ma šta je to milion, deder.
Dva "malo jača" stana na Nbg-u.
Pazovabolje sve to u zemun
Razlika 5km..St..mađaricenova ili stara comi
gde su bolje zenske
Svasta je moguce narocito kad je frkaDA li je moguce![]()
Lepe vesti: Padaju cene nekretnina u Srbiji; Stiže novi zakon
Ministar finansija SiniÅ¡a Mali i ministarka graÄevinarstva Aleksandra SofronijeviÄ izjavili su sinoÄ da Äe cene nekretnina u Srbiji konaÄno pasti nakon stupanja na snagu zakona "Svoji na svome".www.b92.net
Ionako se ovo servira ljudima koji nemaju sanse da kupe ni registrovanog Punta, a kamoli nekretninu, tako da ce da poveruju i da sire pricu.Svasta je moguce narocito kad je frka
To sto pise u novinama - sta im tesko da napisu i onako narod pamti 7 dana max
Apsolutna istina.Ionako se ovo servira ljudima koji nemaju sanse da kupe ni registrovanog Punta, a kamoli nekretninu, tako da ce da poveruju i da sire pricu.