Uz dužno poštovanje ovo apsolutno nije istina što se tiče tog tipa elektronike. Baš Kinez ima posebnu liniju za Srbiju

Za poslednjih 35 godina sam otvorio popriličan broj računara što za naše što za inostrano tržište, i kad malo bolje pogledaš sve je to manje više isto. Razlikuju se serije od namene ali ne i prema tržištima. IBM laptopovi i Toshiba su bili sinonim za kvalitet a pogledaj gde su sada - Toshiba je propala IBM je Lenovo koji je može da priđe staroj slavi IBM-a. Dell se isto pokvario u kvalitetu tako da nema tu baš mnogo izbora.
Evo ovako, ako hoćeš neki najbolji odnos cena kvalitet gledaj Bosch ali dobro pazi jer na svakom uređaju postoje dve oznake -made in Germany i Made in EU. Samo ovo što je napravljeno u Nemačkoj opravdava cenu, ovo made in EU rade ili Poljaci ili Slovenci, imaš Studio SM za Bosch gde možeš da dobiješ dobar popust ako kupuješ više (meni su dali 20% popusta ali sam uzeo aparata za 7K evrića). Mile je preskup kod nas a još su prodavci drkoši i deru na servisima. Ako imaš nedoumice oko klime mogu da ti pomognem u izboru.