Šta je novo?

Cene nekretnina

Mislim da su nase mogucnosti ogromne :) ali moramo se ugledati u nekim stvarima na Nemacku npr. a ne raditi ovo:
Evo jos nešto na temu putovanja do posla. Da li znaš da je pruga od Male Krsne do BG-a remontovana ali da tuda ne saobraćaju putnički vozovi?
Znam. Isto tako znam da se narod buni, pogotovo u Jagodini, da se ne gradi brza pruga do Niša tj smeta im lokacija. Ako se ne koristi skidaj ali pravi nove.

Meni ni samo jasno kako to da losi kadrovi konstantno dolaze do izrazaja. Tj, jasno mi kako i zasto je ali mi nije jasno zasto to narod trpi. Evo pogledaj sastav nase vlade, opni ni postene skole nemaju nego su morali da izmisljaju sebi skole i kupuju diplome. Ako je takva vlada sta li je tek ona na nizim nivoima vlasti i po JP. Projekat Srbija-Cacilend!
To je duza prica i off-topic. Nemamo elitu odnosno stalno imamo promene u tom smislu. Onda kreni od toga da je "velikorsrpska aspiracija" izmisljena jos u Austrougarskoj kako bi se borili protiv slobodarskih teznji sprskog a i drugih naroda. Pa tu izmisljenu temu koriste i velike sile i sve buduce konfiguracije u kojima smo ziveli su definisane na temi da se ne desi nista veliko na ovim prostorima (K SHS, SFRJ). Pa onda imas pritisak komunisticke internacionale u SFRJ na Srbiju odnosno Srbe. "SFRJ se borila protiv najvece pretnje - srpskog nacionalizma" a imali smo najvise jugoslovena u srpskim sredinama u SFRJ. Onda dolaze 90ete i sve se to nastavlja... i traje i danas.
Jednostavno nedostaje jaka koheziona sila u nasem narodu... podeljeni smo oko osnovne stvari a to je ko smo i sta smo. Uglavnom sam optimista ali na ovu temu sam 50/50. Samo vreme moze to da resi. Generacije koje se ne secaju SFRJ ili nisu ziveli u SFRJ su jedina nada :)

Bugari su resili energetsku krizu u 26 sekundi, toliko je trajalo glasanje... Imaju metro, kopaju nove linije. U toku su protesti koji su zaustavili usvajanje budzeta. Isprati malo vesti pa ces videti. Oni su ispunili sve uslove za EU i Sengen, a ti se i dalje sprdaj sa njima.
Ispunili sve uslove i usli u EU, usisali sto milijardi pomoci, i i dalje su isto ispred nas koliko su bili i 2000.

Kad smo kod puta do posla, ja kad idem na posao u 8 uvece, putujem max 30 minuta, ujutro kad se vracam u 7 putujem 20 minuta, iz Ratka Mitrovica u Gandijevu, jedan prevoz, moze i preko mosta brzo da se stigne, al naravno ne u spicu

Vrh