Šta je novo?

Cene nekretnina

u situaciji brilliant jerk to ne radi. Jedini dobra odluka je dati otkaz takvoj osobi. ali to uvek dodje kao zadnja opcija. zensko nece poboljsati nista, samo napraviti jos vise awkward (a i sada je inustrija takva da su timovi vec mesoviti a br. jerk i dalje postoji kao fenomen worldwide)

edit: iako se slazem da management je odgovoran za komunikaciju, treba razumeti da ljudi su u uglavnom losi komunikatori. I koliko god zeleo da coachujes nekog to krece izmutra od samog sebe

osoba kada cuje nesto, 93% fokus je na kako je receno a ostatak na sta je receno

pa uzmi stilove komunikacija tipa analiticki fascilitatorski itd itd i skontaces da vecina njih nema pojma o tome a i ovi koji znaju ne primenjuju

edit2: a gde nece imati bolji primeri lose komunikacije nego ovde na forumu uz sve navijacke fazone
Brilliant jerk usamljeni heroj je jako opasan za biznis. Moze ceo tim da ti rastera i sav potencijal osoba u koje si ulozio moze da se rasprši u par meseci.

Jedinu trenutnu opasnost vidim u sukobu Kina Tajvan gde bi ostatak sveta izolovao Kinu kao što su Rusiju. Novi hladni rat. U toj situaciji bi pocrkali aseti i to godinama. Roba bi bila preskupa ali bi bio zabranjen "proračunat vek trajanja koliko i garancija".
Neki direktan sukob većih razmera ne vidim

Ja ne znam sta ce biti, ali mislim da ce u ekonomskom smislu biti sve gore i gore. Politika jeftinog novca i pumpanja inflacije i jos neke pogresne politike dolaze na naplatu. Kad kazem pogresne, mislim i na lokalne i na globalne lose politike. Takodje, mislim na politike koje su lose za obican narod, onaj ko je sprovodio te politike znao je sta radi i za njega nisu lose.

Jedinu trenutnu opasnost vidim u sukobu Kina Tajvan gde bi ostatak sveta izolovao Kinu kao što su Rusiju. Novi hladni rat. U toj situaciji bi pocrkali aseti i to godinama. Roba bi bila preskupa ali bi bio zabranjen "proračunat vek trajanja koliko i garancija".
Nema potrebe za većim sukobom. Dovoljno je da postoji nekoliko manjih gde jednoj strani daješ novac i kredite ne bi li kupovali tvoje oružje. Perfektan sistem za recikliranje para a još i maltretiraš strateškog protivnika.

zdravo drugari,

trazim pomoc oko kupovine stana za zivot, nije mi toliko bitan toliko renta/investicioni potencijal
  • 1 ili idealno 2 spavace sobe
  • uredna zgrada i idealno kraj
  • malo mira, da nije na prometnoj ulici ili da je orijentisan ka dvoristu
  • dobra zvucna izolacija, i malo sunca
  • malo zelenila u blizini ako moze
  • starogradnja ili novogradnja useljiva u narednih 6 meseci
  • placanje gotovinom, pa bi bilo lepo da se nadje i prilika gde se mogu iskoristiti pogodnosti istog
  • gradske lokacije
budzet ~250k (posle cenkanja :D)
ako ima neko neke savete/preporuke pisite mi, voljan sam i da platim nekoga ko se profesionalno bavi ovom uslugom

zdravo drugari,

trazim pomoc oko kupovine stana za zivot, nije mi toliko bitan toliko renta/investicioni potencijal
  • 1 ili idealno 2 spavace sobe
  • uredna zgrada i idealno kraj
  • malo mira, da nije na prometnoj ulici ili da je orijentisan ka dvoristu
  • dobra zvucna izolacija, i malo sunca
  • malo zelenila u blizini ako moze
  • starogradnja ili novogradnja useljiva u narednih 6 meseci
  • placanje gotovinom, pa bi bilo lepo da se nadje i prilika gde se mogu iskoristiti pogodnosti istog
  • gradske lokacije
budzet ~250k (posle cenkanja :D)
ako ima neko neke savete/preporuke pisite mi, voljan sam i da platim nekoga ko se profesionalno bavi ovom uslugom
Nema vise placanja gotovinom, bar ne za novogradnje, sve se uplacuje na racun investitora, baci pogled na Golf naselje, tu ti je mirno, na samom Kosutnjaku, imas za te pare svasta da nadjes

Edit: Ipak nema svasta da se nadje, na oglasima su sve vece kvadrature pa idu stanovi po 300k +

Ili ovako nesto, ovo ti je Filmski Grad, od ove zgrade si na samom kosutnjaku za 3 minuta peske

Poslednja izmena:
Trebalo bi da ovaj novi model v5 koji izlazi na jesen ima još bolje kognitivne sposobnosti.
Ja sam ga nešto koristio ovih dana, ozbiljno sam impresioniran rezulatatima…čak je bilo još nije objavljeno ko je kupac NIS-ovih pumpi u Bugarskoj, da li zelite da vas obavestimo kada se pojavi vest, ja rekao da i kaže sačuvano …stvarno napreduje…

Nema vise placanja gotovinom, bar ne za novogradnje, sve se uplacuje na racun investitora, baci pogled na Golf naselje, tu ti je mirno, na samom Kosutnjaku, imas za te pare svasta da nadjes

Edit: Ipak nema svasta da se nadje, na oglasima su sve vece kvadrature pa idu stanovi po 300k +

Ili ovako nesto, ovo ti je Filmski Grad, od ove zgrade si na samom kosutnjaku za 3 minuta peske

nisam se lepo izrazio, hteo sam reci kes, bez kredita, preko racuna naravno. I hvala dopada mi se ovaj stan

👍 mislim da do sada nisam čuo(ili je baš retkost) na ovom forumu da se nekom dopada neki stan. Srećno u kupovini.
Ovaj dupleks odlicno deluje na prvi pogled. Nije da se razumem bas u materijale i izvedbu, ali deluje lepo na slikama. Da ne cekam useljenje trenutno, bas bih razmislio. Dopada mi se ceo stan, a i okruzenje. Oprostio bih parking ovde iskren da budem, ovde bas moze da se uziva. Nije spomenuto u oglasu da li moze na kredit, ali ako ne moze, neka obrati paznju kupac gore na papire, bez obzira sto daje u celosti na racun.

@Filip 01. Verovatno znaš mnogo više pa ako možeš da podeliš. Bacio sam pogled malo na NS tržište. Za izdavanje mi se čini da ima previše nekretnina. Da li smo došli u situaciju da ima više nekretnina za dugoročni najam od zakupaca?

U NSu se u prethodnih mesec, dva osetno primecuje povecana ponuda manjih stanova i pad cena. Pretpostavljam da je zbog studenata. Meni je stanarka otkazala stan jer je dobila studentski dom i ne mogu ga izdati po ceni koju sam dobijao. Pratim oglase i ima pristojnih manjih stanova vec od 300 eur.

Ovaj dupleks odlicno deluje na prvi pogled. Nije da se razumem bas u materijale i izvedbu, ali deluje lepo na slikama. Da ne cekam useljenje trenutno, bas bih razmislio. Dopada mi se ceo stan, a i okruzenje. Oprostio bih parking ovde iskren da budem, ovde bas moze da se uziva. Nije spomenuto u oglasu da li moze na kredit, ali ako ne moze, neka obrati paznju kupac gore na papire, bez obzira sto daje u celosti na racun.
Ne znam šta se oduševljavate, meni deluje čađav i buđav.

U NSu se u prethodnih mesec, dva osetno primecuje povecana ponuda manjih stanova i pad cena. Pretpostavljam da je zbog studenata. Meni je stanarka otkazala stan jer je dobila studentski dom i ne mogu ga izdati po ceni koju sam dobijao. Pratim oglase i ima pristojnih manjih stanova vec od 300 eur.
Nekom je već od 300, a nekom tek od 300...

U davna vremena kad sam studirao nije postojao ni internet u kućama ni Google samo debele opširne knjige, Fortran i Matlab pa polako. Ali sve se slažem, interakcija sa kolegama kroz ideje i projekte je veoma bitna, da se sagledaju svi uglovi nekog problema i razmene mišljenja, to teško da internet može da ponudi u bilo kakvom obliku. Često se dođe do kreativnih nestandardnih rešenja za konkretan problem koja se ne uklapaju u glavni tok a opet su elegantna i optimizovana za taj slučaj.

Nemoj da bežiš od gugla ako već nisi čitao knjige o sistemima grejanja. Proguglaj malo o savremenim sistemima podnog grejanja sa toplotnom pumpom ili pitaj GPT da ti sažme. Možda promeniš mišljenje a ne da na osnovu mitova stvoris neke detinjaste predrasude. Pitaj ga za uticaj na zdravlje savremenog niskoemisionog podnog grejanja i nek ti uporedi sa sistemom centralnog grejanja pa javi ovde dal bi opet stavio podno grejanje na listu nepoželjnih stvari koje investitori uvaljuju kupcima.

Apsolutno. Ja iz srednje skole od 30 ljudi, ima tipa jedno 15 inzenjera sad. 10 nas je tipa u Beogradu. 5 nas se i dalje vidjamo jednom mesecno 20 godina posle srednje skole. I to je samo srednja, plus fakultet rastrkani svuda. To su poznanstva koja mogu da te izvade iz bilo koje krize. Nije jedini aspekt fakulteta samo da se uci, ovo je prava stvar, kombinacija znanja i poznanstava, a nakon toga napredovanje u karijeri. Iako se mnogi sprdaju sa time sto se ja ponosim sa svojim fakultetom, ja nisam odrastao u bloku i nemam drugare koji ce da mi srede kombinaciju u gradu da ladim jajca, ja sam morao da se izborim sam i meni je obrazovanje donelo laksi zivot i obilazak pola sveta. Zena mi je druge struke, ali i ona kida i htela je da se seli sa mnom okolo. Sve to znaci. Tako da sve to kad spojis, naravno da cu uvek da budem za obrazovanje i protiv kvazi strucnjaka i uvek cu da isticem kako je obrazovanje bitno.

Au brate opet ta priča sam protiv svih, milioner iz kaljuge. Dobijem susramlje kad čitam tvoje "hvalite me usta moja" postove ovog tipa i kladim se da nisam jedini. Pored toga, predrasude te ubijaju, dobro bi ti donelo da poradis na tome.

Tajvan kaputt, nvidia kaputt, ai kaputt za sve sem Kine. To bi bio jedan od mega uticaja.

Auh, ovo je daleko od ultra luks. Nameštaj iz Indije i to jeftin uparen sa univerom ali je barem kujna farbani mdf. Za nameštaj se ne šalim, košta 250eur u indiji: https://urbancart.in/products/ct_norton

Nemoj da bežiš od gugla ako već nisi čitao knjige o sistemima grejanja. Proguglaj malo o savremenim sistemima podnog grejanja sa toplotnom pumpom ili pitaj GPT da ti sažme. Možda promeniš mišljenje a ne da na osnovu mitova stvoris neke detinjaste predrasude. Pitaj ga za uticaj na zdravlje savremenog niskoemisionog podnog grejanja i nek ti uporedi sa sistemom centralnog grejanja pa javi ovde dal bi opet stavio podno grejanje na listu nepoželjnih stvari koje investitori uvaljuju kupcima.
Sve cu ja da provalim da li neki investitor ugradjuje niskoemisiono ili visokoemisiono podno grejanje.
Au brate opet ta priča sam protiv svih, milioner iz kaljuge. Dobijem susramlje kad čitam tvoje "hvalite me usta moja" postove ovog tipa i kladim se da nisam jedini. Pored toga, predrasude te ubijaju, dobro bi ti donelo da poradis na tome.
Mnogo me stresira sta misli jos jedan sto su ga mrzeli profesori.

Vrh