Šta je novo?

Cene nekretnina

U NSu se u prethodnih mesec, dva osetno primecuje povecana ponuda manjih stanova i pad cena. Pretpostavljam da je zbog studenata. Meni je stanarka otkazala stan jer je dobila studentski dom i ne mogu ga izdati po ceni koju sam dobijao. Pratim oglase i ima pristojnih manjih stanova vec od 300 eur.
Bukvalno vidjam stanove koji su se izdavali za 400-450e, sada za 300, uz komentar agencije imamo više od sto stanova za 250-350e.
Samo me zanima šta se promenilo?

Pa sta se onda trpas kao pasulj na Bozic? Niko te nije pitao za misljenje i ne mozes da pises o meni na taj nacin na koji pises. Ako ti nesto smeta u mom izlaganju, kazi to argumentovano, a ne kroz izlizane floskule.

E nek si mi rekao... 😀 Baš ko pasulj na Božić, jel to neka doskocica iz tvog kraja?

Ovo je javni forum pa svako može ds iznosi mišljenje, čak i ti. I to bez pitanja ili nečijeg odobrenja. Tako forumi inače funkcionišu.

Ja ti rekoh kako mi zvuči to tvoje isticanje da si završio faks i veličanje sebe i sopstvenih dostignuća i to je to. Nisi me pitao za mišljenje ali ni tebe niko nije pitao za tvoju borbu da se dokopas svetla velegrada pa si ti ipak to podelio pred širokim auditorijumom. Očekuj odgovore i mišljenja. To ti je forum.

Čudi me da si završio faks, kupujes stan, a ne želiš da se uputis u to sta kupujes i malo "prostudiras" pre kupovine nego nastupas s predrasudama. Ako si sa tim stavom završio faks onda su te profesori sigurno mnogo voleli.

Danas kad su sve informacije lako i brzo dostupne nema ni jednog razloga da ne proveris neke stvari, naročito kad je u pitanju velika investicija kao što je nekretnina.

E nek si mi rekao... 😀 Baš ko pasulj na Božić, jel to neka doskocica iz tvog kraja?

Ovo je javni forum pa svako može ds iznosi mišljenje, čak i ti. I to bez pitanja ili nečijeg odobrenja. Tako forumi inače funkcionišu.

Ja ti rekoh kako mi zvuči to tvoje isticanje da si završio faks i veličanje sebe i sopstvenih dostignuća i to je to. Nisi me pitao za mišljenje ali ni tebe niko nije pitao za tvoju borbu da se dokopas svetla velegrada pa si ti ipak to podelio pred širokim auditorijumom. Očekuj odgovore i mišljenja. To ti je forum.

Čudi me da si završio faks, kupujes stan, a ne želiš da se uputis u to sta kupujes i malo "prostudiras" pre kupovine nego nastupas s predrasudama. Ako si sa tim stavom završio faks onda su te profesori sigurno mnogo voleli.

Danas kad su sve informacije lako i brzo dostupne nema ni jednog razloga da ne proveris neke stvari, naročito kad je u pitanju velika investicija kao što je nekretnina.
Da, da, forumi inace funkcionisu tako sto izvredjas druge clanove foruma. Sve je to slobodno misljenje. Sve kul.

Trebali su to odmah na 3000/m2...
InShot_20250803_004534987.jpg

@Filip 01. Verovatno znaš mnogo više pa ako možeš da podeliš. Bacio sam pogled malo na NS tržište. Za izdavanje mi se čini da ima previše nekretnina. Da li smo došli u situaciju da ima više nekretnina za dugoročni najam od zakupaca?
Znam da prvi put imam ,,stan na dan,, prazan skoro mesec dana i da nemam rezervacija u najavi. Inače mi je popunjenost do sada bila prosečno 85%. Nekim prijateljima su studenti otkazali smeštaj. Rekao bih da je stan na dan u ozbiljnom minusu i da se ti stanovi prebacuju na mesečno izdavanje, pa samim tim dobijamo veću ponudu koja doprinosi boljim cenama za zakupce.
Ovakav scenario je bio i u kovidu. To su uglavnom Novosadjani koji žive realno samo od rentiranja-mimo kao nekog posla. Malo je sramota reci da se bavis samo rentanjem, pa neki imaju i paušalne firme koje im donose minus, ali mogu da kažu da imaju firmu i da vode svoj posao, ako malo detaljnije pitaš o tome biće izbegnut odgovor i zaobilaziće te 😉 Oni moraju da se prilagodjavaju, dok je ostalima standardno i dalje se lako nadje podstanar za mesecno izdavanje. Cena rente po meni stagnira otprilike godinu dana.
Za razliku od Beograda u Novom Sadu bih rekao da su se Novosadjani povukli sa toliko impulsivnom kupovinom investicionih stanova. Gradske lokacije se i dalje prodaju 70-80% pre prve betonaže.

Vrh