sutraw
Advanced
- Učlanjen(a)
- 29.03.2023.
- Pohvaljen
- 13.343
Vrlo prosto. Ni cene stanova, ni cene kuca nemaju nikakve veze sa gradjevinom, niti sa cenom proizvodnje. Jedino sto utice na cenu su ponuda i potraznja.
U Bg je stan u fensi novogradnji, iz nekog razloga, veci statusni simbol nego velika kuca na periferiji. Takvo je nase trziste. Mi smo navikli da zivimo u manjim stanovima, u USA npr sve mora da bude ogromno, jednosoban stan od 80 kvadrata, velike kuce, velike sobe... tako su u mogucnosti.
Vidi, imam ja kolegu jednog koji se zanosio tako kućom u okolini BG, pa kad je video da nije ni svako zemljište isto, ni da nema svugde priključaka, infrastrukture, i da ipak ima razlike i u tome kakva ti je okolina i šta je u blizini i gomilu nekih stvari koje počneš da gledaš kad hoćeš da se skućiš, shvatio je da cena iole normalnih kuća ili placeva u okolini BG zapravo mnogo veća nego što je mislio. Pa je opet završio u stanu od 70 kvadrata jer ga je izašlo jeftinije.
Ovde mi pričamo kao da je BG takav da je okružen predgrađima koja izgledaju kao američki san pa eto mi smo razmaženi nećemo u kuću od 300 kvadrata sa garažom za male pare. A onda odeš u Barajevo kupiš takvu kuću i nemaš vodu 2 dana nedeljno.
Sva filozofija na ovoj temi i psihoanaliza da objasni što je Srbin iskompleksiran, a ne bavimo se suštinskim problemima ovog grada zbog čega se svi hoće da žive u blokovima.