Recimo da imas te pare, sta bi pre uzeo - taj stan u Zarkovu ili neki sa onih linkova na NBG koje sam poslao? Kakva je to cena, wow, hoces da kazes da nije skupo
Pošto mi nije za život onda bih morao prvo dobro da istražim, investiciju, cenu rente, tip podstanara i brdo stvari za te stanove, pa kasnije da vidim i uživo te stanove na NBG kojima treba totalna rekonstrukcija koliko će me ukupno izaći i da li vredi.
85% da bih pre uzeo na NBG(ako zgrade imaju lift) jer sam i u renoviranju i jer mi odgovara taj deo Beograda i njega više manje znam kako funkcioniše i svidja mi se urbanistički i u ekspanziji je, bliži mi je NS-u , lakše bih ga izdao jer vidim da svi hoće tu itd...
Dok za život bih gledao drugačije i tu dolaze novi faktori u igru(pogotovo da sam podstanar). Parkovi(dvorište), škole, mirnije mesto, dostupan parking, blizina posla, brzina useljenja, potreba za renoviranjem, komšiluk, saobraćajnu gužvu itd, kompromise bih pravio da se uklopim u trenutni budzet da prestanem da budem podstanar(ako sam se odlučio za rad i napredovanje u Srbiji i život u tom mestu, gradu).
Prodju brzo godine ako traziš nešto idealno ili blizu toga i umesto barem na taj stan da otplaćuješ kredit da bude tvoj ovako si u nekom grču u potrazi kao podstanar, ali sve je od osobe do osobe i njihovih planova u životu.
Bolje po meni prelomiti i uzeti stan i baciti fokus i vreme na nešto drugo, produktivnije i vrednije...
Jedino što kada se uzima porodični stan trebalo bi i unutar porodice da se dogovori o tom činu, tako da se ne pita samo jedna osoba baš skroz za to.
Pad cena nikad nisam ni očekivao niti se nadao tome kako bih bolje prošao ni za porodični, a ni za investicioni.