Šta je novo?

Cene nekretnina

Pravim ja kucu, tj majstori mi prave. Okolina NS. Ove nedelje pokrivam crepom pa javljam konacnu racunicu, sve je zapisano ali je uglavnom vec sve kupljeno tako da je to to.

Kuca 105m2 osnova + letnjikovac/terasa 20m2 + ulazne stepenice i nadstresnica 6m2

Majstori 10.000e za kucu + moram da im doplatim za terase, to cemo se dogovariti jos ali kontam oko 800-1000e + materijal
Majstori rade kuce 100e kvadrat, od temelja do krova

Plac i prepis - 6400e
Nasipanje i ravnanje placa - 300e
Arhitekta, geometar i dozvole - oko 1800e
Majstori -10.000e
Materijal (temelj, zidovi, ploca, krov sa osb plocama) - 13.200e

+ pomenute terase koje treba da radim, dotle se trenutno stiglo. Posla ima ali ide lagano.

Cene materijala su sledece:

Cement - 1100
Sljunak - 2700
Pesak - 1600 valjda
Blok - 50
Cigla - 30
Krec bure - 5000
Gradja - 33.000
Letve i podletve - oko 50din metar
OSB ploca 10ka - 1660din 3m2
Crep Mladost mat crni - 135
Bokal crep - 520
Pocetni crep - 2400 (pljacka teska)
+ jos mnogo toga 😂
Koliko je do sad po kvadratu?

Subjektivni osećaj da Filip prosto ne može biti jedan čovek. Možda petorica minimum. Previše je to poduhvata za jednu glavu.
Hahaha neću više toliko pisati ovde, da ne bih oduzimao nekome vreme na čitanje mojeg razmišljanja.
Generalno baš razmišljam o nekretninama i u tome sam pa zato i pišem.
Naravno da ne ispunim sve, nego je to sve neko diskutovanje na neki način i sa samim sobom šta raditi i u kom smeru ići što se tiče nekretnina...
Želim svima uspešnu kupovinu i da budete srećni, odmoriću malo od foruma....
Poz ljudi

Pravim ja kucu, tj majstori mi prave. Okolina NS. Ove nedelje pokrivam crepom pa javljam konacnu racunicu, sve je zapisano ali je uglavnom vec sve kupljeno tako da je to to.

Kuca 105m2 osnova + letnjikovac/terasa 20m2 + ulazne stepenice i nadstresnica 6m2

Majstori 10.000e za kucu + moram da im doplatim za terase, to cemo se dogovariti jos ali kontam oko 800-1000e + materijal
Majstori rade kuce 100e kvadrat, od temelja do krova

Plac i prepis - 6400e
Nasipanje i ravnanje placa - 300e
Arhitekta, geometar i dozvole - oko 1800e
Majstori -10.000e
Materijal (temelj, zidovi, ploca, krov sa osb plocama) - 13.200e

+ pomenute terase koje treba da radim, dotle se trenutno stiglo. Posla ima ali ide lagano.

Cene materijala su sledece:

Cement - 1100
Sljunak - 2700
Pesak - 1600 valjda
Blok - 50
Cigla - 30
Krec bure - 5000
Gradja - 33.000
Letve i podletve - oko 50din metar
OSB ploca 10ka - 1660din 3m2
Crep Mladost mat crni - 135
Bokal crep - 520
Pocetni crep - 2400 (pljacka teska)
+ jos mnogo toga 😂
Pošto sam i sam nedavno prošao kroz ovo, moram da primetim da mi neke stavke deluju naučno-fantastično.

Plac za 6400e u okolini NS? Može malo detalja? Struja, voda, kanalizacija?
Sa majstorima si isto super prošao. To je cena samo do "pod krov" predpostavljam. Bez instalacija, podova, obrade zidova?

U oglasima su 5bmeseci.
Podrumi ...
A nema u izgradnji jer idu na legalizaciju...
Normalno da nades za 2 minuta jer je 21 vek..i čitaš oglas...i ima ih dva..malo ti je g.up izgovor.
A super...kupi podrum...to je Ok za život...
Ima i za 800evra....okretnica 706...romsko naselje..ima i klozet
A jesi tezak covek...

Evo pise: uknjižen, visoko prizemlje, nije romsko naselje.
Sad sto bi ti za 1300 E savrsen stan, to je generalno problem ovog naroda.
Ja rekoh od 1000 E, sto znaci da su ti od 1000 E najlosiji stanovi koje mozes naci.
A to sto ti hoces, sve da pude po PS/delux, to je 2000 E, sto sam i napisao za one koji hoce da procitaju.

Hahaha neću više toliko pisati ovde, da ne bih oduzimao nekome vreme na čitanje mojeg razmišljanja.
Generalno baš razmišljam o nekretninama i u tome sam pa zato i pišem.
Naravno da ne ispunim sve, nego je to sve neko diskutovanje na neki način i sa samim sobom šta raditi i u kom smeru ići što se tiče nekretnina...
Želim svima uspešnu kupovinu i da budete srećni, odmoriću malo od foruma....
Poz ljudi
Uspeh i znanje smeta....
Vrati se na pljesku...
Budi kao i ovi neuspesni kojima samo vlasnici više nekretnina smetaju a ne marze od 300% i najveca cena goriva ...ali Ok
Šta drugo nego zavist i ljibomora..
A da...mi smo to kao poklon dobili..steta...njihovi preci rasprodali sve a naši nisu...

A jesi tezak covek...

Evo pise: uknjižen, visoko prizemlje, nije romsko naselje.
Sad sto bi ti za 1300 E savrsen stan, to je generalno problem ovog naroda.
Ja rekoh od 1000 E, sto znaci da su ti od 1000 E najlosiji stanovi koje mozes naci.
A to sto ti hoces, sve da pude po PS/delux, to je 2000 E, sto sam i napisao za one koji hoce da procitaju.
Pa što spominjes najlošije i daješ kao repar da ima za 1000e. Ti kažeš da ima ne ja...i ja upravo kažem da bez 1800 nema ništa a ti mi stavljaš u usta 1300...Jesi realan? Ti ne znaš sta pises uopste.... ti si rekao da ima za 1000 a ne ja...

Pošto sam i sam nedavno prošao kroz ovo, moram da primetim da mi neke stavke deluju naučno-fantastično.

Plac za 6400e u okolini NS? Može malo detalja? Struja, voda, kanalizacija?
Sa majstorima si isto super prošao. To je cena samo do "pod krov" predpostavljam. Bez instalacija, podova, obrade zidova?

Plac je 500m2, bez struje i vode, go plac. 36 km od centra NS, nije prigradsko naselje, selo u posebnoj opstini. Kupljen 2022. godine, covek ga okacio u grupu na fejsu u nedelju uvece, ja ga kupio sutradan u 11 sati. Pored mene isti takav plac sa vodom prodat za 9500e,

Tako je, cena je samo pod krov, to su zidari i tesari, temelj + zidanje + ploca + krov - 100e po kvadratu za majstore, a ovo ostalo instalacije, podovi, gips ploce, vrata i prozori cu se sa ostalim majstorima dogovarati posebno.

Pitaj ako te nesto zanima. Kako si ti prosao sa gradnjom? Plac, majstori, materijal? Opisi pa da vidim sta me jos ceka.

@chiki

Ovo je sad samo zidanje i pokrivanje, ima jos mnogo toga pa ne mogu da ti kazem koliko ce izaci na kraju kvadrat, eto napisao sam ti koliko me je do sad sve kostalo.

Uspeh i znanje smeta....
Vrati se na pljesku...
Budi kao i ovi neuspesni kojima samo vlasnici više nekretnina smetaju a ne marze od 300% i najveca cena goriva ...ali Ok
A da...mi smo to kao poklon dobili..steta...njihovi preci rasprodali sve a naši nisu...
Za cenu goriva se obrati drzavi, akcize go brrrrrr

Pa što spominjes najlošije i daješ kao repar da ima za 1000e. Ti kažeš da ima ne ja...i ja upravo kažem da bez 1800 nema ništa a ti mi stavljaš u usta 1300...Jesi realan? Ti ne znaš sta pises uopste.... ti si rekao da ima za 1000 a ne ja...
Au brale, zamisljam te kad dodjes da se cenjkas za peti stan.

Uspeh i znanje smeta....
Vrati se na pljesku...
Ovog čoveka intruzivne misli uvek pobede zato moramo da čitamo ovo iznova, iznova, iznova...

A logoreja - jel jel ti poznata ta srpska reč?
Aj malo prikoči, imaš problem.

Plac je 500m2, bez struje i vode, go plac. 36 km od centra NS, nije prigradsko naselje, selo u posebnoj opstini. Kupljen 2022. godine, covek ga okacio u grupu na fejsu u nedelju uvece, ja ga kupio sutradan u 11 sati. Pored mene isti takav plac sa vodom prodat za 9500e,

Tako je, cena je samo pod krov, to su zidari i tesari, temelj + zidanje + ploca + krov - 100e po kvadratu za majstore, a ovo ostalo instalacije, podovi, gips ploce, vrata i prozori cu se sa ostalim majstorima dogovarati posebno.

Pitaj ako te nesto zanima. Kako si ti prosao sa gradnjom? Plac, majstori, materijal? Opisi pa da vidim sta me jos ceka.

@chiki

Ovo je sad samo zidanje i pokrivanje, ima jos mnogo toga pa ne mogu da ti kazem koliko ce izaci na kraju kvadrat, eto napisao sam ti koliko me je do sad sve kostalo.
Ja sam pocetkom 2021 kupio plac 2000m2 sa starom kucom od 110m2, struja voda, kanalizacija. Prigradsko naselje (25km), bačka strana, na autoput-u, gradski autobus u ulici, skola i centar na 400m. Tada je to bilo 22000 i bio je zadnji voz pre bull-a. Kuću smo rušili.
Ni kuce nam nisu uporedive, ja imam oko 125m2 grejano, ali i terasa od 60m2. garaža od 36m2 su na istoj ploci i pod istim krovom. Dosta sam sam radio, pa nisam bas referenca.
Pričamo o okilni NS-a, ne BG da bude jasno ostalima...

Poslednja izmena:
Vrh