Znaci zakljucak je da ovi pametni i sofisticirani sto znaju da investiraju, od tih investicija ne zaradjuju dovoljno da bi pobedili ove glupe i nesofisticirane na trzistu nekretnina? Hmmm
I ja sam oduvek ziveo u bar 54 + kvadrata ali eto čovek se na svasta navikne.Meni minimum za pristojan zivot dve osobe je 55m2, sve ispod toga sam se osecao klaustrofobicno u proslosti, i nedostatak prostora kad radis od kuce je meni bas bio deprimirajuci.
Svaka cast ljudima koji mogu da se komforno osecaju u 30m2, ili da imaju decu u stanovima ispod 50m2, ja to ne bih mogao.
Ne radi se toliko ni o prinosu, koliko o nedostatku drugih, kreativnijih, pa i boljih rešenja da se stekne kapital.Neko je radio analizu (koju ne mogu da nađem sad), gde se pokazalo da je S&P500 mnogo bolja investicija bio od stanova u BG zadnjih 20 godina.
Radi se o neobrazovanosti naroda i nedostupnosti berze, ništa drugo.
Pa opet, valjda bi se ti obrazovani sto ulazu u S&P lagano skucavali jer bolje investiraju?Neko je radio analizu (koju ne mogu da nađem sad), gde se pokazalo da je S&P500 mnogo bolja investicija bio od stanova u BG zadnjih 20 godina.
Radi se o neobrazovanosti naroda i nedostupnosti berze, ništa drugo.
Pa opet, valjda bi se ti obrazovani sto ulazu u S&P lagano skucavali jer bolje investiraju?
Eto gore imamo primere ekonomista koji samo u stanove ulazu. Ne znam jesu li i oni neobrazovani. Cela ta postavka ‘ja bolje znam sa parama al ne mogu nista kupim zbog ovih sto ne znaju’ mi deluje vise kao odbrambeni mehanizam.
Ja prvi nisam u situaciji da kupujem stanove investiciono, malo mi je delulu da ljude koji to rade ucim o investiranju.
Zamerio sam se Mići a da ne znam ni kako... ???Ja bi voleo da neko destimuliše senior software developer pa na gore.
Naterati i IT inžinjere da ulažu u nekretnine umesto u bitkoin, kako bi neophodne kvote bile ispunjene!Destimulisati pamet i inzenjere pod hitno!
Investirati u zadrugu i elita ekipu
Uskoro ce moćiJel može bitkoin da se izdaje ?
PozdravPozz ljudi,
Uskoro trebam da kupim svoju prvu nekretninu.
Icicu da rezervisem stan i da pricam sa investitorom(proveren).
E sad zanima me kako sto bolje da ispregovaram uslove i na sta sve da obratim paznju?
Da li iskusniju clanovi imaju neka pitanja koja uvek postavljaju investitoru, saveti za pregovaranje i tako dalje...
Na sta da obratim paznju
Kakva si ti legenda, hvalaPozdrav
Predložio bih ti da ovde pročitaš moje objave, baš sam jednom članu nedavno detaljno to opisivao.
![]()
Kupovina nekretnine, stana, kuće (pitanja i saveti)
Mozes izmedju istih banki, tipa OTP->OTP racun, ne mozes OTP->Inteza Tako mi je receno u samoj banci kada sam uplacivao po predugovoru. ovo nije tacno. tj mi smo uplacivali intesa -> raiffeisen bez problema (znaci drugom licu, ne na svoj racun) edit: samo naravno trazili su razlog uplata...forum.beobuild.rs
Ja sam skoro presao sa iste kvadrature na vecu i u istoj sam situaciji kao i ti sa dvoje male dece. Muke su to i drzim ti fige da sredis to sto pre.45m2 sa dvoje male dece. Šijem vas nubovi.
Jesi li realizovao kupovinu stana?Ja sam skoro presao sa iste kvadrature na vecu i u istoj sam situaciji kao i ti sa dvoje male dece. Muke su to i drzim ti fige da sredis to sto pre.
Nisam jos ali ce biti kroz par meseci.Jesi li realizovao kupovinu stana?
Hvala Anone druže. Ma ok sam još godinu i po, dok su mi mala deca. Posle moramo da preduzimamo neke radikalne mere.Ja sam skoro presao sa iste kvadrature na vecu i u istoj sam situaciji kao i ti sa dvoje male dece. Muke su to i drzim ti fige da sredis to sto pre.