Znaci zakljucak je da ovi pametni i sofisticirani sto znaju da investiraju, od tih investicija ne zaradjuju dovoljno da bi pobedili ove glupe i nesofisticirane na trzistu nekretnina? Hmmm
I ja sam oduvek ziveo u bar 54 + kvadrata ali eto čovek se na svasta navikne.Meni minimum za pristojan zivot dve osobe je 55m2, sve ispod toga sam se osecao klaustrofobicno u proslosti, i nedostatak prostora kad radis od kuce je meni bas bio deprimirajuci.
Svaka cast ljudima koji mogu da se komforno osecaju u 30m2, ili da imaju decu u stanovima ispod 50m2, ja to ne bih mogao.
Ne radi se toliko ni o prinosu, koliko o nedostatku drugih, kreativnijih, pa i boljih rešenja da se stekne kapital.Neko je radio analizu (koju ne mogu da nađem sad), gde se pokazalo da je S&P500 mnogo bolja investicija bio od stanova u BG zadnjih 20 godina.
Radi se o neobrazovanosti naroda i nedostupnosti berze, ništa drugo.
Pa opet, valjda bi se ti obrazovani sto ulazu u S&P lagano skucavali jer bolje investiraju?Neko je radio analizu (koju ne mogu da nađem sad), gde se pokazalo da je S&P500 mnogo bolja investicija bio od stanova u BG zadnjih 20 godina.
Radi se o neobrazovanosti naroda i nedostupnosti berze, ništa drugo.
Pa opet, valjda bi se ti obrazovani sto ulazu u S&P lagano skucavali jer bolje investiraju?
Eto gore imamo primere ekonomista koji samo u stanove ulazu. Ne znam jesu li i oni neobrazovani. Cela ta postavka ‘ja bolje znam sa parama al ne mogu nista kupim zbog ovih sto ne znaju’ mi deluje vise kao odbrambeni mehanizam.
Ja prvi nisam u situaciji da kupujem stanove investiciono, malo mi je delulu da ljude koji to rade ucim o investiranju.
Zamerio sam se Mići a da ne znam ni kako... ???Ja bi voleo da neko destimuliše senior software developer pa na gore.
Naterati i IT inžinjere da ulažu u nekretnine umesto u bitkoin, kako bi neophodne kvote bile ispunjene!Destimulisati pamet i inzenjere pod hitno!
Investirati u zadrugu i elita ekipu