Šta je novo?

Cene nekretnina

Zanima me zašto su ljudi odustali od izgradnje svoje kuće? Skupo, nemanje volje ili testosterona, zbog blizine dešavanja itd... Komplikovane procedure, angažovanja...
Održavanja ili brige o nekretnini...
Lakše je kupiti i kuditi nego napraviti nešto svoje to svakako...
Po meni je problem dobiti dozvole i priključke a ostalo se može, e sada oko cene se može diskutoviti i veoma je različita...
Treba sada da izgradim jednu kuću i otprilike je u početnim proračunima 1300-1400eur m2 izgradnje, to jest sa time polazim.Realno je 1100-1200eur ali ovo je sa uvek ne predvidjenim stvarima 😉
Projektovanje dozvole, nadzor nisu uključeno u cenu, ali to je porodično i gotovo besplatno.
Kuća nadomak Novog Sada z mljište je tu i to 2000m2 a kuća otprilike u osnovi 100m2 i verovatno ma sprat.
Razmatra se montažna ali ja sam protiv, razlika izmedju montažne i monolitne ne po mojoj upućenosti 15%.
Nisu odustali nego nema vise dobrih placeva. Ovi sto su u urbanom delu bilo kog grada ocekuju da dobiju za staru kucu ogroman novac a realno, kuce moraju da se ruse jer jos onomad nisu dobro napravljane. Drugo, ljudi se plase da udju u projekat za koji im se cini da nema kraja. Pitao sam za kredit za kucu u izgradnji i nisam dobio pozitivan odgovor ni u jednoj banci tako da je i to problem. Nema kredita za finansiranje kuca u klasicnoj gradnji.

ja sam tako odrastao
Ma, meni je bitno da stižem da posvetim vreme deci maksimalno sad kad su mali. Obrni - okreni, oni svakako jure da spavaju sa mnom 😅
Biće dana za megdana!
Drzava ce tako stimulisati produktivnost a ne rentijersku ekonomiju
Evo raspravlja se o porezu na imovinu. Ništa inovativno do duše...
IMG_20241125_093154.jpg

Meni je npr mnogo vise prijalo sto sam odrastao u Batajnici u kuci sa dvoristem.
Svako drugacije vidi stvari
Ali zar nisi kupio stan u izgradnji u zgradi koja se nalazi pored Mazda servisa? Za novac koliko se kreće kupovina i opremanje prosečnog trosobnog stanova sa garažom u novogradnji na NBG, (300k eur), moguće je doslovno napraviti palatu u Batajnici i imati ne samo dvorište već i višestruko veći životni prostor. Ipak, mislim da bi većina ljudi radije živela sa porodicom u 70 m2 na NBG nego u kući od 300 m2 u Bataji.

Ali zar nisi kupio stan u izgradnji u zgradi koja se nalazi pored Mazda servisa? Za novac koliko se kreće kupovina i opremanje prosečnog trosobnog stanova sa garažom u novogradnji na NBG, (300k eur), moguće je doslovno napraviti palatu u Batajnici i imati ne samo dvorište već i višestruko veći životni prostor. Ipak, mislim da bi većina ljudi radije živela sa porodicom u 70 m2 na NBG nego u kući od 300 m2 u Bataji.
Kupio da, vise pricam iz ugla stan od 40ak kvadrata na NBGD naspram kuce / velikog stana na periferiji.
Meni je vise prijala kuca i dvoriste naspram malog stana tokom odrastanja, da je bio veliki stan na NBGD gde svaki blok ima dvoriste / park svakako, verovatno bi mi bilo isto samo sto bi druge stvari bile blize i urbanije.

Ja da imam pare na bacanje bih kupio veliku vilu novije gradnje na Dedinju ili Bezaniji sa dvoristem i garazom i imao najbolje od oba sveta (blizu urbanog dela a imas dvoriste svoje).

Vrh