Šta je novo?

Cene nekretnina

Po meni je problem dobiti dozvole i priključke a ostalo se može, e sada oko cene se može diskutoviti i veoma je različita...
Ovo je po meni najveci problem, da znam da mogu da kupim plac i montaznu kucu i sve zavrsim u roku od 6-12 meseci bila bi druga prica, ovako je znak pitanja kada ce ti izdati sve dozvole i koliko ce to da kosta zivaca, novca i vremena.

Ovo je po meni najveci problem, da znam da mogu da kupim plac i montaznu kucu i sve zavrsim u roku od 6-12 meseci bila bi druga prica, ovako je znak pitanja kada ce ti izdati sve dozvole i koliko ce to da kosta zivaca, novca i vremena.
Znam, pored odvojenih novaca za realizaciju potrebno je mnogo toga a izmedju ostalog i ovog nabrojanog.
Sve se može uz potragu i angažovanje pravih ljudi i uključivanjem sebe u celokupni proces.
Naravno da je najsigurnije i najlakše kupiti odličan i uknjižen stan verovatno i sredjen(ključ u ruke), ali zato ne treba da se čudi njegovoj ceni.

Znam, pored odvojenih novaca za realizaciju potrebno je mnogo toga a izmedju ostalog i ovog nabrojanog.
Sve se može uz potragu i angažovanje pravih ljudi i uključivanjem sebe u celokupni proces.
Naravno da je najsigurnije i najlakše kupiti odličan i uknjižen stan verovatno i sredjen(ključ u ruke), ali zato ne treba da se čudi njegovoj ceni.
Lako je da se ukljucis u proces kad si ukljucen u materiju. Problem je kad nisi ukljucen u materiju, a majstori mogu da te zeznu kako hoce, a zakon te ne stiti ni na koji nacin.

Da je stvar samo angazovanja pravih ljudi i para pa da pevas :)
Cekas jednu dozvolu X meseci, pa sledecu Y meseci, pa sledecu Z meseci itd, pa ti odbiju jer ti fali jedan papir ili si na stranici 31 od 60 pogresio u nekoj stavki, neka kota se ne poklapa ili sta god. Izgradis kucu pa onda opet dozvole za prikljucenje na EPS, pa za prikljucenje na gas ili toplanu ako si tako zamislio da se grejes.

Kao sto si rekao moras da se ukljucis u ceo proces jer niko se nece vise cimati oko tvoje kuce nego ti sam.
A onda popricas sa nekim ko je u toj prici i cujes razne price, da kazemo nezvanicne "cenovnike" da se dozvole poguraju da ne bi cekao boga oca.

Kao sto kazu, koga god da pitas ko je gradio svoju kucu ce ti reci da to ne radis, ljudi na kraju plate 30-50% vise od svog predvidjanja, izgube brda zivaca i vremena.

Sad su svi otkrili es and pi 500 s&p500…kad ovi promovišu američku berzu,uvek si imao sip 500

Problem je sto se administracija malo malo menja..pa onaj ko ti je zavrsio prethodni projekat vise nije dovoljan za sledeci. Pri tome misli ne da ti nesto zavrsi mimo projekta nego da ne dozvoli da te zbog sirine hodnika +/- 1 cm...vrate na dopunu i drze u fioci 3 meseca. Avna koliko stvari mogu da te zaje*******avaju..zo je strašno. Recimo čekanje trafo stanice obecane i placene 100.000 evra od mesrc dana produzi se na 6 meseci. A ti objasni kasnjenje i produzenje zavrsetka projekta.

Zanima me zašto su ljudi odustali od izgradnje svoje kuće? Skupo, nemanje volje ili testosterona, zbog blizine dešavanja itd... Komplikovane procedure, angažovanja...
Održavanja ili brige o nekretnini...
Lakše je kupiti i kuditi nego napraviti nešto svoje to svakako...
Po meni je problem dobiti dozvole i priključke a ostalo se može, e sada oko cene se može diskutoviti i veoma je različita...
Treba sada da izgradim jednu kuću i otprilike je u početnim proračunima 1300-1400eur m2 izgradnje, to jest sa time polazim.Realno je 1100-1200eur ali ovo je sa uvek ne predvidjenim stvarima 😉
Projektovanje dozvole, nadzor nisu uključeno u cenu, ali to je porodično i gotovo besplatno.
Kuća nadomak Novog Sada z mljište je tu i to 2000m2 a kuća otprilike u osnovi 100m2 i verovatno ma sprat.
Razmatra se montažna ali ja sam protiv, razlika izmedju montažne i monolitne ne po mojoj upućenosti 15%.
Da je razlika samo 15 % niko nikada ne bi gradio montažnu.
Što se procjenjene cijene gradnje tiče, ona je ok i to za dosta dobar kvalitet gradnje. Na Zlatiboru se prodaju stanovi u dosta dobrim novogradnjama za cca 1.800 € po M2 (alu drvo sa el.roletnama, aquaterm cijevi, termo blok, kamena vuna, hansgrohe baterije, Bosal ulazna vrata...), a u toj cijeni je uključen i plac i dozvola i projektovanje i nadzor (samo jed nadzor 3-4 % od cijele investicije) plus se prodajna cijena računa po neto M2, a cijena koštanja se računa po bruto što je isto razlika od cca 20 % pa i više.
Izgraditi M2 je mnogo skuplje malom investitoru koji gradi kuću nego velikom koji gradi zgradu.

Cekas jednu dozvolu X meseci, pa sledecu Y meseci, pa sledecu Z meseci itd, pa ti odbiju jer ti fali jedan papir ili si na stranici 31 od 60 pogresio
Ovde ti za sve treba veza i na to još brdo para da bi dobio samo zadovoljavajuću uslugu. Što kaže komšija jedan: imao sam vezu kod doktorke i platio sam još, samo da žena završi sve a da ne viču na nju 😅
Te naizgled trivijalne stvari najviše koče dobre inicijative.

Lako je da se ukljucis u proces kad si ukljucen u materiju. Problem je kad nisi ukljucen u materiju, a majstori mogu da te zeznu kako hoce, a zakon te ne stiti ni na koji nacin.
Moraju adekvatni ljudi ljudi da se angažuju, koji poznaju zakon i da rade po njemu.
E to je problem, naravno da mora da se bude upućen. Službenike treba forsirati i njihove zakonske delatnosti(5dana za donošenje odluke).
Dakle gradjevinac(menadzer) i advokat ako treba.
I posle toga se reši i sve bude ok. Samo ko te uči tome, niko!
Realno se slažem sa tobom oko nekih stvari ali to tvoje nije realnost ni u drugim državama.
Cekas jednu dozvolu X meseci, pa sledecu Y meseci, pa sledecu Z meseci itd, pa ti odbiju jer ti fali jedan papir ili si na stranici 31 od 60 pogresio u nekoj stavki, neka kota se ne poklapa ili sta god. Izgradis kucu pa onda opet dozvole za prikljucenje na EPS, pa za prikljucenje na gas ili toplanu ako si tako zamislio da se grejes.

Kao sto si rekao moras da se ukljucis u ceo proces jer niko se nece vise cimati oko tvoje kuce nego ti sam.
A onda popricas sa nekim ko je u toj prici i cujes razne price, da kazemo nezvanicne "cenovnike" da se dozvole poguraju da ne bi cekao boga oca.

Kao sto kazu, koga god da pitas ko je gradio svoju kucu ce ti reci da to ne radis, ljudi na kraju plate 30-50% vise od svog predvidjanja, izgube brda zivaca i vremena.
Zavisi kakva su očekivanja, par puta sam kačio realne cene od mojih prijatelja koji grade kuće.
Mislim da sam i rekao da se na to dodaje 20-30% jer su oni Izvodjači i imaju rabat materijala i svoje radnike itd...
Znam da je to haos, ali to je druga opcija od kupovine stanova pod ovim cenama, pa to je na izboru.

Da je razlika samo 15 % niko nikada ne bi gradio montažnu.
Što se procjenjene cijene gradnje tiče, ona je ok i to za dosta dobar kvalitet gradnje. Na Zlatiboru se prodaju stanovi u dosta dobrim novogradnjama za cca 1.800 € po M2 (alu drvo sa el.roletnama, aquaterm cijevi, termo blok, kamena vuna, hansgrohe baterije, Bosal ulazna vrata...), a u toj cijeni je uključen i plac i dozvola i projektovanje i nadzor (samo jed nadzor 3-4 % od cijele investicije) plus se prodajna cijena računa po neto M2, a cijena koštanja se računa po bruto što je isto razlika od cca 20 % pa i više.
Izgraditi M2 je mnogo skuplje malom investitoru koji gradi kuću nego velikom koji gradi zgradu.
Hvala na objašnjenju, ali za je nadzor da je plaćen 3-4% , to ni stranci ne plaćaju... Kumovima ne radim nadzor jer smešno plaćaju, gde ja ne mogu da se uklopim u adekvatni nadzor.
Za montažnu i monolitnu izgradnju sam čuo od mog izvodjača(drugara)od kojeg sada tražim ponude za izgradnju kuće.
Montažna se brže napravi jedna od prednosti, ali to mi nije bitno.

Pricam sa ljudima koji kupuju prvu nekretninu u BG. Kazu da osecaju da su propustili voz. Npr na Banovom Brdu se mogao naci dobar stan za viseclanu porodicu od 180k do 200k eur 2023. godine. Sada to vise nije moguce tj nema bez 240k EUR i ljudi polako odustaju ili gledaju manje stanove kao privremeno resenje.

Meni se cini da ce kod nas doci do specificne situacije i da sve zavisi od zaduzivanja drzave. Deo novca iz kredita za drzavne projekte ce zavrsiti u fensi nekretninama tipa BW. To ce dizati cenu. Onda imamo bar 5% ljudi u Srbiji koji kupuju 2,3,...,n-ti stan ovde i to uglavnom u fensi projektima. To sve podize cenu novogradnje. Starogradnja prati novogradnju jer mnogi iz starogradnje zele u novogradnju uz doplatu ili kupuju od jednog velikog, dva manja stana itd. Ovi sto kupuju prvi stan uglavnom gledaju starogradnju. Ovi sto pokusavaju da prodaju starogradnju ce jednostavno odustati jer im ne ide. Ne mogu dobiti 4000 EUR/m2 kod Juge samo zato jer će u komšiluku novogradnja kostati 8000 EUR.

Imacemo apsurd da ce se po broju jedinica smanjiti obim trgovine nekretninama a sa druge strane ce rasti cena.
Voz je propusten 2019. kad su zemunske kapije bile 1300e. Ali recimo ja tada nisam imao 1300e ukupno u kešu. Dzabe niske cene kad nemas pare. Ja sam dao ucesce onog momenta kad sam imao 20%, cekam da se to zavrsi i to je to. Stan za zivot se kupuje kad si u mogucnosti, a ne kad je niska cena. Dakle, najbolje je odmah cim imas 20% za nesto iole priblizno sto ti se svidja. Nema tu puno filozofije. Tesko je i naci ko pristaje na kreditnu kupovinu, pa onda o stanu koji dobijes kao ponudu moras da razmisljas brze od vrste pice koju narucujes za veceru. Dakle, ako ne odlucis odmah, stan vec nije dostupan. Tako da, svima zelim da kazem, pamet u glavu i uzimajte odmah ako je za zivot, ne cekajte da padnu cene.

Poslednja izmena:

Sve si u pravu....

Hvala Anone druže. Ma ok sam još godinu i po, dok su mi mala deca. Posle moramo da preduzimamo neke radikalne mere.
Kad čuvaš decu bez ičije pomoći sve ti zavisi od lokacije. Nakom posla krene trčanje odmah. A pošto mi se ne sviđa u kom smeru sve ovo ide, reč "selidba" nam je sve češće na usnama 😅
Srećno svakako i tebi i svima koji kupuju stanove da u njima žive i/ili odgajaju decu. To je prva i najbitnija namena životnog prostora.
Vidim da si dobar covek, pa evo i jedan savet sa moje strane.
Vidim da se ovde mnogi sprdaju sa Batajom, ali za ljude na budzetu to uopste nije losa opcija, naprotiv.

Ovaj stari deo, onaj sto nisu napravili radikali, a to je i veci deo, ima bukvalno kompletnu infrastrukturu o kojoj moze da sanja 50% Beograda (2 trake ulice, trotoar, parking, gas, struja, voda, kanalizacija, svetlo).
Saobracajni polozaj je fenomenalan, najbolji od svih perifernih naselja.
Nalazi se na srpskom "putu svile" Bgd-NS, najbogatijem delu drzave.
Pruga, autoput za NS, obilaznica, aerodrom, autoput za Zg, za sve ovo uopste ne moras da ulazis u grad i da se akas sa guzvama.
Javni prevoz 73 i 706 idu relativno cesto, tu je "metro" stanica, kod Vuka si za 30 min.
Odlicna/organska veza sa Zemunom i Nbgd, jer ne prelazis mostove.
Cene od 1000 E starogradnja do 2000 novogradnja na dobroj lokaciji.
Prilicno se urbanizovala u zadnjih 10-20 god, ima sve sto ti treba osim srednje skole, bioskopa i pozorista.
Za decu sve moguce skole jezika, sporta, bazen itd.

Jeste, nije Nbgd i Zemun, fale ti kulturni sadrzaji i parkovi, ali ima odlicnu infrastrukturu i polozaj, bolji od 50 % Bgda.
Upravo zbog ovoga, neuporedivo bolja od Borce i juznih sela Bgda.
U principu jeste veliko selo, ali sredjeno i pomalo urbanizovano.
I ne mozes da se kur*is da zivis u Beogradu, vec si u Bataji :)

Ja bi voleo da neko destimuliše 300% marzu na vecinu proizvoda.
Ja bi voleo da neko destimuliše senior software developer pa na gore.
Ja bi voleo da se skinete sa onih koji imaju više od jedne nekretnine.
Ništa Vam ne smeta ..samo vam Mica i slicni smetaju...
JA BI VOLEO DA NEKO DESTIMULISE GRAMATIKU SRBSKOG JEZIKA!

Voz je propusten 2019. kad su zemunske kapije bile 1300e. Ali recimo ja tada nisam imao 1300e ukupno u kešu. Dzabe niske cene kad nemas pare. Ja sam dao ucesce onog momenta kad sam imao 20%, cekam da se to zavrsi i to je to. Stan za zivot se kupuje kad si u mogucnosti, a ne kad je niska cena. Dakle, najbolje je odmah cim imas 20% za nesto iole priblizno sto ti se svidja. Nema tu puno filozofije. Tesko je i naci ko pristaje na kreditnu kupovinu, pa onda o stanu koji dobijes kao ponudu moras da razmisljas brze od vrste pice koju narucujes za veceru. Dakle, ako ne odlucis odmah, stan vec nije dostupan. Tako da, svima zelim da kazem, pamet u glavu i uzimajte odmah ako je za zivot, ne cekajte da padnu cene.
Nece oni to da shvate...

Kup
Vidim da se ovde mnogi sprdaju sa Batajom, ali za ljude na budzetu to uopste nije losa opcija, naprotiv.

Ovaj stari deo, onaj sto nisu napravili radikali, a to je i veci deo, ima bukvalno kompletnu infrastrukturu o kojoj moze da sanja 50% Beograda (2 trake ulice, trotoar, parking, gas, struja, voda, kanalizacija, svetlo).
Pruga, autoput za NS, obilaznica, aerodrom, autoput za Zg, za sve ovo uopste ne moras da ulazis u grad i da se akas sa guzvama.
Javni prevoz 73 i 706 idu relativno cesto, tu je "metro" stanica, kod Vuka si za 30 min.
Prilicno se urbanizovala u zadnjih 10-20 god, ima sve sto ti treba osim srednje skole, bioskopa i pozorista.

Jeste, nije Nbgd i Zemun, fale ti kulturni sadrzaji i parkovi, ali ima odlicnu infrastrukturu i polozaj, bolji od 50 % Bgda.
I ne mozes da se kur*is da zivis u Beogradu, vec si u Bataji Daj mu tu starogradnju za 1000 evra

I ne mozes da se kur*is da zivis u Beogradu, vec si u Bataji :)
Daj mi tu starogradnju za 1000 evra ..
MILICE RAKIC iz 1980 cena je 1700 ako se pojavi....
Nema nista ispod te cene....normalno

Kup

Daj mi tu starogradnju za 1000 evra ..
MILICE RAKIC iz 1980 cena je 1700 ako se pojavi....
Nema nista ispod te cene....normalno
Evo ti sredjen iz 2017 za 1380E:

Jos jedan sredjen za 1290E:

Znaci da su ovi u izvornom stanju 1000 E.
I ovo nadjoh bukvalno za 2 min.

Ja iskreno razmišljam o ceni od 5.5k po m2 za dvosoban luksuzno sredjen stan u bloku 65, u odličnoj mikrolokaciji u zgradi, sa idealnim parking mestom od 25k.
Nisam još odlučio ali vidim da je to otprilike ta cena za takve stanove na toj lokaciji i tako sredjenje po oglasima.
Svakako mi se ne žuri i realno se i oko ovoga dvoumim da li uopšte da oglasim.
Jer ne znam šta bih sa time uzeo, IMT ili WEST Tower ili BNV, realno bih i dalje ostao na NBG nego na BNV.
Ako je BNV 4500 realno mi se ovo ni ne isplati jer je kvalitetnije, a skuplje atvarno ne mogu od 5.5-6k

Evo ti sredjen iz 2017 za 1380E:

Jos jedan sredjen za 1290E:

Znaci da su ovi u izvornom stanju 1000 E.
I ovo nadjoh bukvalno za 2 min.
Polusuteren i prizemlje jbg, ne moze se bas to uzimati za reprezentativni primer.

Rekao bih da je normalnija cena za batajnicu trenutno oko 1400-1500 starogradnja a 1800-2000 novogradnja.

Ko god nije bio u Batajnici savetujem da odu jedan dan za vikend i propesace kroz istu par sati pa da sami formiraju utiske.

Po meni je bas lepo mesto za zivot.

Ja iskreno razmišljam o ceni od 5.5k po m2 za dvosoban luksuzno sredjen stan u bloku 65, u odličnoj mikrolokaciji u zgradi, sa idealnim parking mestom od 25k.
Nisam još odlučio ali vidim da je to otprilike ta cena za takve stanove na toj lokaciji i tako sredjenje po oglasima.
Svakako mi se ne žuri i realno se i oko ovoga dvoumim da li uopšte da oglasim.
Jer ne znam šta bih sa time uzeo, IMT ili WEST Tower ili BNV, realno bih i dalje ostao na NBG nego na BNV.
Ako je BNV 4500 realno mi se ovo ni ne isplati jer je kvalitetnije, a skuplje atvarno ne mogu od 5.5-6k

Subjektivni osecaj da filip uzima stan svaka 2 meseca 😂

Bạn đưa ra những câu trả lời khó hiểu khi bóng ở trong vòng cấm của bạn. Trong mọi trường hợp, tôi không nói rằng bạn sai, nhưng thuật ngữ Gia công phần mềm rất rộng. Nó bao gồm những gì bạn nói cũng như những gì tôi đã nói, chỉ có bối cảnh là khác. Dưới đây là một số biến thể của Gia công phần mềm mà tôi có thể tìm thấy trên mạng:
  1. Gia công: Khi một công ty thuê ngoài các quy trình hoặc dịch vụ kinh doanh của mình cho một công ty ở một quốc gia khác, thường là để tận dụng chi phí lao động thấp hơn.
  2. Nearshoring: Điều này tương tự như offshoring, nhưng công ty gia công phần mềm chọn nhà cung cấp dịch vụ ở một quốc gia lân cận, thường là trong cùng một khu vực hoặc lục địa.
  3. Gia công quy trình kinh doanh (BPO): Điều này liên quan đến việc ký hợp đồng với các chức năng kinh doanh cụ thể, chẳng hạn như hỗ trợ khách hàng, nhân sự hoặc kế toán, cho nhà cung cấp dịch vụ bên thứ ba.
  4. Gia công công nghệ thông tin (ITO): Khi một công ty thuê ngoài các chức năng CNTT của mình, chẳng hạn như phát triển phần mềm, quản lý cơ sở hạ tầng hoặc hỗ trợ công nghệ, cho một nhà cung cấp bên ngoài.
  5. Gia công quy trình kiến thức (KPO): Gia công các nhiệm vụ cấp cao, dựa trên kiến thức như nghiên cứu, phân tích dữ liệu và tư vấn cho các nhà cung cấp dịch vụ chuyên biệt.
  6. Onshoring: Ngược lại với offshoring, nơi một công ty mang các nhiệm vụ hoặc quy trình thuê ngoài về nước của mình.
  7. Nguồn lực cộng đồng: Thu thập ý tưởng, dịch vụ hoặc nội dung bằng cách thu hút sự đóng góp từ một nhóm lớn người, thường thông qua nền tảng trực tuyến.
  8. Gia công chiến lược: Gia công các chức năng kinh doanh quan trọng cho các đối tác bên ngoài để đạt được các mục tiêu chiến lược, như tập trung vào năng lực cốt lõi.
  9. Nhà cung cấp dịch vụ gia công phần mềm: Một công ty cung cấp dịch vụ thuê ngoài cho các doanh nghiệp khác, xử lý các nhiệm vụ mà công ty khách hàng có thể không muốn quản lý nội bộ.
  10. Gia công phần mềm: Khi một công ty chọn giữ các chức năng hoặc quy trình kinh doanh nhất định trong nội bộ thay vì thuê ngoài chúng.
Có lẽ có nhiều hơn nếu bạn đào thêm một chút.

Bài viết hay về Trung tâm phát triển và một vài đoạn trích:

Mô hình gia công phần mềm này là gì?
" Đây là mô hình kinh doanh phổ biến được các công ty trên khắp thế giới sử dụng. Các nhà lãnh đạo doanh nghiệp thành lập văn phòng ở một quốc gia khác, cung cấp chỗ ở cho tất cả nhân viên cần thiết và hưởng lợi từ việc giảm chi phí vận hành và lao động . "

Một số lý do tại sao họ mở ở các nước khác
" được hưởng lợi từ các chính sách đối ngoại và đảm bảo hoạt động kinh doanh được liên tục ."

"
Nó hoạt động dưới cùng một thương hiệu, chia sẻ các quy tắc và chính sách của công ty mẹ. Một nhóm chuyên trách ở trung tâm phát triển ở nước ngoài hoạt động tương tự như các nhóm nội bộ thông thường, tuân theo các mục tiêu kinh doanh cốt lõi của công ty.

Mục đích của trung tâm phát triển ngoài khơi là cung cấp nguồn lực công nghệ có thể mở rộng đồng thời giảm chi phí. Các công ty có thể tiết kiệm một phần đáng kể chi phí thực hiện dự án, đặc biệt là về cơ sở hạ tầng.

"

Vì vậy sự kết hợp giữa kỹ sư giỏi và giá rẻ là một trong những động lực chính cho MS ODC.
Với trọng tâm đặc biệt là phát triển phần mềm ra nước ngoài tại Việt Nam, Newwave Solutions tự hào về lịch sử nổi bật trong việc cung cấp các giải pháp hàng đầu trải rộng trên nhiều ngành công nghiệp. Đội ngũ thành đạt của chúng tôi bao gồm các chuyên gia lành nghề, bao gồm các nhà phát triển Java ở nước ngoài, nhà phát triển Python ở nước ngoài, chuyên gia phát triển .NET ở nước ngoài và nhà phát triển Node.js ở nước ngoài, mỗi người đều đóng góp chuyên môn riêng của họ cho các dự án của chúng tôi: https://newwavesolution.com/services/ Offshore-software-phát triển/

Polusuteren i prizemlje jbg, ne moze se bas to uzimati za reprezentativni primer.

Rekao bih da je normalnija cena za batajnicu trenutno oko 1400-1500 starogradnja a 1800-2000 novogradnja.
Zato i rekoh od 1000 E, sto bi bila cena stanova iz 70-ih u izvornom stanju, mozda i manje.
Takve ruine na Nbgd su preko 2500 E.

Trenutno na Halo Oglasima ima 5347 oglasa za izdavanje stanova, najvise u poslednjih nekoliko meseci. Ne znam koji je razlog, ali se izgleda oslobadja sve veci i veci broj stanova za izdavanje. Moguce da Rusi odlaze negde dalje.
Inace, u IT sektoru vec ima nekih otpustanja i zamrzavanje zaposljavanja. A ni drugi sektori generalno nisu bas u nekom zavidnom stanju. Kriza pocinje da se oseca.
Kamatne stope i dalje rastu.
Za sada svi faktori uticu na pad traznje za nekretninama. Jedino sto mozda moze ponovo da podigne traznju za nekretninama je eventualni novi talas Rusa i Ukrajinaca, ali to bi bilo samo privremeno, kao sto mi i ovaj talas sve vise deluje kao privremen, a i sve vise verujem da Rusi i Ukrajinci koji napustaju svoje zemlje trenutno odlaze u druge zemlje, a ne u Srbiju.
Sa fokusom na offshore razvoj softvera u Vijetnamu, Newwave Solutions se ponosi prepoznatljivom istorijom pružanja vrhunskih rešenja u različitim industrijama. Naš tim čine iskusni profesionalci, uključujući offshore Java developere, offshore Python developere, offshore .NET stručnjake i offshore Node.js developere, koji svojim jedinstvenim veštinama doprinose našim projektima: https://newwavesolution.com/services/offshore-software-development/

Subjektivni osecaj da filip uzima stan svaka 2 meseca 😂
Ozbiljan stan na 2 god bez kredita, samo se ja dosta informišem i ne mogu tako brzo da uzimam. Posle narednog investicionog prestajem, barem tako mislim.
Udrudjivanjem s ostalima pa saomstalna izgradnja ili solarna elektrana a do tada renoviranje svega.🤡

Vrh