ozu
Intermediate
Pa nije Senjak to - iziskuje skretanja vugle desno!
Koja je onda bolja novogradnja na Dorćolu u opticaju?
Da li je to bolje od BNV, koji je celokupno novi kvart?
Nisam iz BG-a pa zato pitam.
Ne pratis ništa,sad će vešernice da odu gore a ovi iz kula i west 65 će da beže u vesenice …Zmaci garsonjera kod Juge ce biti oko300-330k u izgradnji. Ako je verovati izvorima koji su reklli koja ce biti okvirna cena kvadrata tamo u ozgradnji.
Lako je njemu, stan u oblacima.
dorcol je bolji od bg na vodi,i tek će ako ga beko napravi u luci
Mislim da bi Rusi to rešili otvaranjem firmi ovde, što bi opet donelo neki priliv, a naši gastosi zadržavaju državljanstvo u 99% slučajeva.Zamisli ovde neko da zabrani Rusima i ostalima (pa i nasim gastosima koji se vode godinama kao stranci i žive preko), da kupuje. Pa i ako kupi mora da iznajmljuju lokalnim i to i malo ispod cene hahahah. Plakanje o nepravdi i tugi bi bilo jos 4000 stranica na forumu
Što više stranih dovući, što više rodjenih u Begeu da se protera, jer šta se tu oni nešto razmaženi busaju i oće da ostanu tu gde su i rodjeni, ima ko tu treba da živi.
Napravićemo novi i bolji narod.
Bogu hvala vladajući se slažu sa tom logikom pa i sve to omogućavaju.
Ako će reciprocitet značajno ugroziti životni standard lokalnog stanovništva - onda to i nije baš najjasnija mera.Ja sam za reciprocitet u odnosima sa drugim zemljama
Švajcarska- 500 godina kapitalizma i direktne demokratije. To ne postoji nigde drugde.Oče neko da mi objasni zasto Srbija ne može da bude švajcarska po pitanju izdavanja stanova kao i održavanja? Tamo fino na 7 hodinja menjas PVC stolariju niko te ne pita i ostale stvari,opstina štiti stanodavce itd itd..sto je ovde katastar toliko ne sredjen,šta rade sudovi majku mu…za to vreme prolazi mito i korupcije ali ja vama da kazem…do naroda je
Recimo da reciprocitet bude neki vodeći princip uz potrebna prilagođavanja.Ako će reciprocitet značajno ugroziti životni standard lokalnog stanovništva - onda to i nije baš najjasnija mera.
Mi i nismo baš u poziciji za reciprocitete. Možda je bolji princip: zaštita svojih interesa. Ali to je sve puka teorija, u praksi sve kod nas ima prođu.Recimo da reciprocitet bude neki vodeći princip uz potrebna prilagođavanja.
Odlična opservacija. To samo pokazuje da postoje lokacije u okviru iste opštine gde je razlika u ceni 3x. Recimo, za opštinu Zemun uporedi starigradnju preko puta hotela Jugoslavija i sličnu takvu starogradnju ali negde u Zemun polju ili nekoj drugoj lokaciji na rubnom delu opštine.Samo da spomenem, pošto izgleda da mnogi ne znaju, Hotel Jugoslavija je u Zemunu.
Tako da Zemun ima tu top lokaciju a ne N. Bgd.
Granica jeste blizu, ali još neke tražene zgrade iz starogradnje u blizini su takođe u Zemunu.
Takodje, zvučna izolacija je užasna, ne preterujem kada kažem da mogu čuti komšiju kada se nakašlje.
Pa onda bolje dodati 2 hiljade po m2 I kupiti stan u Ritzu ili Interconti-ju? Meni si obe lokacije naprosto neuporedive sa IMT-om.Pa tehnicki i Batajnica je u opstini Zemun.
IMT kad se izgradi, ceo taj deo nece biti ispod 5000-6000 eur za trenutne novogradnje.
Tada nece biti 8000 EUR m2 tu vec preko 10.Pa onda bolje dodati 2 hiljade po m2 I kupiti stan u Ritzu ili Interconti-ju? Meni si obe lokacije naprosto neuporedive sa IMT-om.
Zvučnu izolaciju ne možeš da rešiš u starim zgradama realno nikako. Ali ni novogradnja danas nije garant zvučne izolacije, već kako koji projekat.
Pa onda bolje dodati 2 hiljade po m2 I kupiti stan u Ritzu ili Interconti-ju?
Uh 5-10 godina je baš long term. Mislim da bi su se retko ko čak i na ovom forumu usudio da iznese predviđanje za taj period. Nemačka obaveštenja služba je navela da očekuje direktan oružani napad Rusije na NATO do kraja dekade. Ne bih da zvucim kao @Salev85, ali možda smo bliže nuklearnoj apokalipsi nego Mirijevu 5k.Tada nece biti 8000 EUR m2 tu vec preko 10.
Ti pricas o trenutnoj situaciji sa cenama a ja sta ce biti kroz 5-10 godina kada se ceo IMT blok izgradi.
Pa dobro, ali ako su novogradnje na podrucju kod IMTa trenutno 3300-4000 EUR u izgradnji a hotel Yu krece od 7000 i ide do 10-11 to nije samo dodati 2000 vec platiti preko 50-175% vise samo za lokaciju.Uh 5-10 godina je baš long term. Mislim da bi su se retko ko čak i na ovom forumu usudio da iznese predviđanje za taj period. Nemačka obaveštenja služba je navela da očekuje direktan oružani napad Rusije na NATO do kraja dekade. Ne bih da zvucim kao @Salev85, ali možda smo bliže nuklearnoj apokalipsi nego Mirijevu 5k.