Šta je novo?

Cene nekretnina

Koja je onda bolja novogradnja na Dorćolu u opticaju?
Da li je to bolje od BNV, koji je celokupno novi kvart?
Nisam iz BG-a pa zato pitam.

Poslednja izmena:
Zmaci garsonjera kod Juge ce biti oko300-330k u izgradnji. Ako je verovati izvorima koji su reklli koja ce biti okvirna cena kvadrata tamo u ozgradnji.
Ne pratis ništa,sad će vešernice da odu gore a ovi iz kula i west 65 će da beže u vesenice …

Nisam mislio bukvlano da budemo švajcarska jer tamo svi drže pare ali neke stvari sistemski kao resavanja odnos gazda zakupac…ali dobro prvo nam je katastar uzasan i sami objekti

Zemun je puko…cim Mc donald više nije u zemunu…i oni imaju kej ali …to je možda jedino i sto im radi.
Senjak mi se ne svidja,dorcol je bolji od bg na vodi,i tek će ako ga beko napravi u luci

dorcol je bolji od bg na vodi,i tek će ako ga beko napravi u luci

Divlja romska naselja isto moraju da se rasele, nažalost je to odlika donjeg Dorćola i grad odbija da se bavi njima. Potencijal je veliki, ali zasad je glavni fokus ipak na BNV i NBG, dok je centar pomalo zapostavljen.

Možda je to ipak i dobro jer je onaj K Distrikt ispao ozbiljno ruglo na kraju, neka buduća vlast će možda više voditi računa o tom prostoru u blizini reke nego SNS.

Zamisli ovde neko da zabrani Rusima i ostalima (pa i nasim gastosima koji se vode godinama kao stranci i žive preko), da kupuje. Pa i ako kupi mora da iznajmljuju lokalnim i to i malo ispod cene hahahah. Plakanje o nepravdi i tugi bi bilo jos 4000 stranica na forumu :)
Što više stranih dovući, što više rodjenih u Begeu da se protera, jer šta se tu oni nešto razmaženi busaju i oće da ostanu tu gde su i rodjeni, ima ko tu treba da živi.
Napravićemo novi i bolji narod.
Bogu hvala vladajući se slažu sa tom logikom pa i sve to omogućavaju.
Mislim da bi Rusi to rešili otvaranjem firmi ovde, što bi opet donelo neki priliv, a naši gastosi zadržavaju državljanstvo u 99% slučajeva.

Ja sam za reciprocitet u odnosima sa drugim zemljama. Koliko je nama lako ili teško da tamo nešto radimo, tako treba i njihovim državljanima ovde.

Izuzetak bi bile zemlje sa ogromnim brojem stanovnika.

Oče neko da mi objasni zasto Srbija ne može da bude švajcarska po pitanju izdavanja stanova kao i održavanja? Tamo fino na 7 hodinja menjas PVC stolariju niko te ne pita i ostale stvari,opstina štiti stanodavce itd itd..sto je ovde katastar toliko ne sredjen,šta rade sudovi majku mu…za to vreme prolazi mito i korupcije ali ja vama da kazem…do naroda je
Švajcarska- 500 godina kapitalizma i direktne demokratije. To ne postoji nigde drugde.

Primera radi, Švajcarci su već nekoliko puta na referendumu odbijali uvođenje minimalca na državnom nivou. Minimalac propisuju kantoni.

Zašto? Zato što su svesni da nisu isti troškovi života u Zirihu i u nekom ruralnom kantonu.

Da kod nas izglasamo da regioni određuju minimalac, i da bude manji u Leskovcu nego u Beogradu, i shodno tome i druge zarade u državnoj službi, mislim da je nemoguće.

Generalno su neskloni državnim davanjima a zdravstveni sistem im dosta zavisi od odgovornosti korisnika, da ga neće zloupotrebiti.

Šta tek reći za njihovu istorijski najjaču valutu, kad svaki dan slušamo o precenjenom dinaru?

Da ne bude da ih samo hvalim, u jednom kantonu imaju gurmanske sklonosti prema macama.

Samo da spomenem, pošto izgleda da mnogi ne znaju, Hotel Jugoslavija je u Zemunu.

Tako da Zemun ima tu top lokaciju a ne N. Bgd.

Granica jeste blizu, ali još neke tražene zgrade iz starogradnje u blizini su takođe u Zemunu.
Odlična opservacija. To samo pokazuje da postoje lokacije u okviru iste opštine gde je razlika u ceni 3x. Recimo, za opštinu Zemun uporedi starigradnju preko puta hotela Jugoslavija i sličnu takvu starogradnju ali negde u Zemun polju ili nekoj drugoj lokaciji na rubnom delu opštine.
Mene naručito zanima kako će izgradnja luksuzne zgrade uticati na ostaltale (stare) objekte na mikrolokaciji, jer posedujem stan u "kineskom zidu", cetvorospratnoj zgradi staroj 60 godina koja meandrira kroz blok 21. Zgrada nema lift, a zgrada vizuelno izgleda istinski jadno sa oštečenjima i "ciglicama" koje su tokom predjasnjih decenija otpali sa fasade. Ja sam stan u potpunosti renovirao, ugradio kvalitetne prozore, zamenio dotrajale instalacije i delimično ublažio negativne efekte nekvalitetne gradnje. Ne bih zvučao neskromno da kažem da stan zaista izgleda lepo i sređeno. Sa druge strane, postoje stvari koje nisu realno nepopravljive- plafon je nizak i stan iako realno velik i dvostrano orjentisan sa puno dnevnog svetla, deluje malo i klausteofobicno. Takodje, zvučna izolacija je užasna, ne preterujem kada kažem da mogu čuti komšiju kada se nakašlje. Moj stan je nalazi u ulazu 30 metara od Delta Districta, kompleksa koji je trenutno u izgradnji gde će se nalaziti Intercontinetal, poslovni objekti i stanovi sa početnom cenom od 8k eur po m2. Moja procena je da kada se ta zgrada završi, mogu da prodam svoj stan za minimum 4k eur po m2, dakle skuplje nego što koštaju novogradnje kod IMT-a i Tošinog bunara koje su daleko kvalitetnije i komfornije od mog stana. Međutim, faktor lokacije je toliko značajan da nadomescuje sve realne i objektivne nedostatke.

Takodje, zvučna izolacija je užasna, ne preterujem kada kažem da mogu čuti komšiju kada se nakašlje.

ahaha, dada, mislim vecina tih zgrada u centralnim blokovima ima taj feature, mislim da su kockice u bloku 30 najgore. mada dosta starci zive pa i ne prave buku
mislim da je ovde neko pricao, u bloku 23 kada mu je komsija pravio slavu, da je imao osecaj da je kod njega na slavi ali samo ostao gladan

mada i te nedostatke mozes da nadomestis nekako

Zvučnu izolaciju ne možeš da rešiš u starim zgradama realno nikako. Ali ni novogradnja danas nije garant zvučne izolacije, već kako koji projekat.

Zvučnu izolaciju ne možeš da rešiš u starim zgradama realno nikako. Ali ni novogradnja danas nije garant zvučne izolacije, već kako koji projekat.

zavisi, drugar je u bloku 21 ogolio sve zidove, pod u 6 kaplara i postavljao zvucnu izolaziju i u pod i spusten plafon, i neke sobe, kaze da mu je top

Tada nece biti 8000 EUR m2 tu vec preko 10.
Ti pricas o trenutnoj situaciji sa cenama a ja sta ce biti kroz 5-10 godina kada se ceo IMT blok izgradi.
Uh 5-10 godina je baš long term. Mislim da bi su se retko ko čak i na ovom forumu usudio da iznese predviđanje za taj period. Nemačka obaveštenja služba je navela da očekuje direktan oružani napad Rusije na NATO do kraja dekade. Ne bih da zvucim kao @Salev85, ali možda smo bliže nuklearnoj apokalipsi nego Mirijevu 5k.

Uh 5-10 godina je baš long term. Mislim da bi su se retko ko čak i na ovom forumu usudio da iznese predviđanje za taj period. Nemačka obaveštenja služba je navela da očekuje direktan oružani napad Rusije na NATO do kraja dekade. Ne bih da zvucim kao @Salev85, ali možda smo bliže nuklearnoj apokalipsi nego Mirijevu 5k.
Pa dobro, ali ako su novogradnje na podrucju kod IMTa trenutno 3300-4000 EUR u izgradnji a hotel Yu krece od 7000 i ide do 10-11 to nije samo dodati 2000 vec platiti preko 50-175% vise samo za lokaciju.

Vrh