G.I.Joe
Higher intermediate
- Učlanjen(a)
- 19.05.2023.
- Pohvaljen
- 3.891
Čuj ne misli se samo na konsultante već u na projekte. Na nivou kompanije ne znam ali za moj department mogu ti reci da se radi o 10-20% u zavisnosti od godine. E sad na nivou kompanije plus još ako uzmeš u obzir da "smemo" da radimo samo s velikima tipa KPMG i slični gde su cene užasno visoke onda su uštede sigurno ogromne. Ovo za vraćanje u kancelarije je po meni najveća glupost ali slažem se da hoće da se reše ljudi za dž jer kad sam daš otkaz nema troškova.Cujem u BG-u sve cesce uvode kanc svih 5 dana. Valjda hoce da otpuste radnike ali nece da imaju troskove pa se nadaju da ce sami dati otkaz. Tj ista prica.
Koliko imate konsultanata procentualno u odnosno na stalno zaposlene?
Kod mene travel freeze vec dve godine. Samo ako idemo do klijenta. Gledaju da pozatvaraju neke kancelarije u regionu gde ima manje zaposlenih. Inace, sve vise zaposljavamo frilensere.
Po meni kad tražiš kandidate da su u kancelariji i da su u nekom mestu moraš praviti velike kompromise što se tiče iskustva i pre svega kompetencija. Ja znam kad sam regrutovao u koronu ljude u US pa širom US mogao sam naći tačno šta mi treba. Sad moram samo iz 3 grada: Boston, Sijetl ili San Dijego ili da hoće da se presele. I mogu ti reci velike kompromise moramo da pravimo samo zbog lokacije ... No to je sad nova mantra i sad tako hoće pa ok. Ja lično ne bi nikad tražio ljude u kancelariju ali to je moje mišljenje.
Ali party se sprema veliki samo posle izbora. Evo vidite danasnje brojeve o nezaposlenosti u US. Nikad manji, sve radi a stvarnost je drugačija... Do izbora je Slobin RTS, a posle e pa to će nova vlast da se brine )