chiki
Higher intermediate
- Učlanjen(a)
- 07.11.2015.
- Pohvaljen
- 1.878
Ne znam da li ste koristili Temu ali jedno od jačih korisničkih iskustava što se tiče onlajn kupovine.Imamo godinama, pa sad već i decenijama pojavu tržnih centara i njihove prevlasti u odnosu na male lokale.
Evo sledeće godine će se praviti još minimum 3 velika tržna centa u manjim gradovima po Srbiji za koje ja znam.
Jednostavno je to nov pravac, a manjim radnjicama po lokalima drastično opada promet zbog tih tržnih centara.
Još sa povećanjem kirija u tim lokalima nema druge nego da se napuste.
Ranije su lokali bili i skuplji po m2 da se kupe, pa onda naravno i za izdavanje, sada više nije taj slučaj.
U ovom slučaju bi se jedino kao vlasnik lokala obradovao da je neki prestižni i svakodnevno popunjeni restoran zauzeo moj lokal i u njega uložio ozbiljnu sumu para zbog koje mu se ne isplati da se premešta usled povećanja kirije.
EDIT: Ako neko treba da spušta kiriju, to su upravo vlasnici tih malih lokala koji jedino nekim malim preduzetnicima mogu da izdaju.
EDIT2: Da dodam da je došao i period masovne online kupovine, tako da pored tržnih centara imaju i konkurenciju poput raznorazne online kupovine.
Mislim da ce zajedno sa ebay, alijem razvlalitindobar deo ekipe na kupujem prodajem. Ne znam što su ih "pustili"?