Da, slažem se, nisam baš imao vremena za duže obrazlaganje. Činjenica da znam dosta vlasnika Standard-a kojima ne pada na pamet da izdaju ispod 50 eur (osim možda bližim prijateljima), odnosno 80-100 eur oko praznika kad se traži krevet više. Ali naglašavam kupili su najbolji Standard na tržištu (u pravom trenutku i povoljno!) i sa veoma malo rada imaju 6.000 eur godišnje čisto. Njima je ROI oko 15 god. Znam i one koji se pored održavanja mnogo trude i oko reklame i svega pratećeg, dodatno ulažu ali i bolje prolaze. Generalno si u pravu, stvar je pristupa i ozbiljnosti poslu,
da vlasnik shvati da je u turizmu i da mora biti na usluzi 24/7...tek onda stižu i maksimalni rezultati! Ranije sam pričao i o onim ženama koje su u regularnom i lepom (ali ne i najboljem) Standard-u, dugo godina posluju, ali su kupile ranije kad su i cene bile manje
Pre svega je veoma važno kod izbora kupiti pravi Standard, u novoj zgradi, smisleno isprojektovanoj, lepe fasade, završnih materijala, drveta i rustičnog kamena na fasadi u duhu planinske arhitekture, i sa bar onim "nacrtanim" spa centrom 50-150m2 i recepcijicom (pult i stolica)
...onda možeš računati na prinos u vrhu skale
Kada tako pažljivo odabereš objekat i sprat, sledeće ne manje važno je pristup samom izdavanju, održavanju i trud oko toga.
Naravno nisam spominjao poreze ali to valjda svako razume u kakvom se trenutno stanju nalazimo, ne kažem da se ovaj deo neće menjati uskoro, ali to u Srbiji očekuje i BG "stan na dan" pre svih.
Znam i da su neki kukali po BG kafićima što im se apartmani na Zlatiboru (Standard klasa) isplaćuju za 20 godina, a da nisu ni prstom mrdnuli oko svoje investicije...ne shvatajući da je i to zapravo odličan ROI za nerad
Premijum je nešto posebno, sa cenama i po 3800eur/m2 ali i izdavanjem do oko 190 eur/dan ili penthausima 5500eur/m2 (i ne pitajte koliko je dnevno
)...naravno samo za one kupce koji nemaju vremena da se oko toga previše zanimaju, osim godišnjih Skupština vlasnika, opšteg pravca Razvoja i raspodele sredstava