Suzuman
Higher intermediate
- Učlanjen(a)
- 11.03.2024.
- Pohvaljen
- 3.740
Zavisi koliko si šarmantanJeste, evo odmah ce ti daju u stranoj drzavi kredit, prosto na lepe oci.
Zavisi koliko si šarmantanJeste, evo odmah ce ti daju u stranoj drzavi kredit, prosto na lepe oci.
Ne da rastu nego BUJAJU!!@G.I.Joe jel i dalje imas utisak da cene nekretnina u Holandiji rastu?
Pogledaj npr danasnji naslov na RTLu za Luxembourg. Uloliko Holandija ima rast, zaista me cudi da su trendovi toliko razliciti. Pritom su plate u Luxembourgu sigurno bolje i definitivno ima manje prostora za gradnju u poredjenju sa NL...
Pogledajte prilog 213182
Cene nekretnina ce rasti dok god imamo ovaj bolesni monetarni sistem. Onog momenta kada ta igranka prestane, onda ce prestati i rast asset-a u svetu i investitori ce preci na nesto drugo, cene ce ici gore vremenom ali ce biti dosta sporije. Ta igranka je blizu jer obican covek ne moze da isprati ovaj rast svega a sledeci QE ce to uraditi jace nego covid.Zanosenje o padu cena nekretnina u Beogradu, ili bilo gde u Srbiji ne pije vodu. To se nece desiti. Eventualno moze doci do stagnacije cena i to na neko ograniceno vreme. Pogledajte trend cena nekretnina poslednjih decenija bilo gde u svetu bez obzira na plateznu moc ljudi. Cene rastu i tako ce uvek biti. Ne ocekujte cene koje smo vidjali pre korone, bilo proslo, ko je bio pametan bio je, mi ostali cemo biti srecni ako ulovimo nesto ispod 4k (ne racunam zgrade koje je moj deda pratio u novogradnji)
Jel misliš da će prestati u nekoj daljoj budućnosti ovaj monetarni sistem? Da li postoje neke indikacije za to, da su spominjani neki drugi načini ekonomije od ovog trenutnog? Pošto ja ne znam za to i zato sam ovako i samouveren u rast asseta, to jest nekretnina i zemlje u budućnosti.Cene nekretnina ce rasti dok god imamo ovaj bolesni monetarni sistem. Onog momenta kada ta igranka prestane, onda ce prestati i rast asset-a u svetu i investitori ce preci na nesto drugo, cene ce ici gore vremenom ali ce biti dosta sporije. Ta igranka je blizu jer obican covek ne moze da isprati ovaj rast svega a sledeci QE ce to uraditi jace nego covid.
Kina se vec bacila na posao.
Ovo mozda vazi za jace ekonomije gde imamo kompanije koje kupuju kuce. Ovo u Srbiji nije situacija i samom logikom mozemo zakljuciti da ako asset-i ne budu bili popularni u buducnosti za ulaganje i rast cena uspori, onda ce u jednom momentu obican covek moci da priusti sebi nekretninu a i ima mi smisla jer nekretnina kao nekretnina nije nesto sto ima fiksnu dostupnost, moze da se pravi beskonacno.Slazem se, s tim sto bih dodala da se i ide ka ideji da “obican” covek i nece moci da kupi nekretninu i to svesno, ne ako slucajnu posledicu lose ekonomije, sto i jeste situacija u vecini metropola (bojazljivo ubrajam BG u tu grupu) odavno
Morace nesto da se desi jer obican covek ne moze da isprati ovaj rast. Ne pricam samo o nekretninama vec o ceni svega, ako covek ne moze svojom platom da zivi normalno, dzabe sav ovaj novac u svetu. Zato ja i mislim da QE nece pomoci toliko koliko ljudi misle, ne mislim da QE = rast cena svega jer dzabe QE ako nema ljudi koji ce da trose. Pre mi deluje da ce doci do neke deflacije prvo.Jel misliš da će prestati u nekoj daljoj budućnosti ovaj monetarni sistem? Da li postoje neke indikacije za to, da su spominjani neki drugi načini ekonomije od ovog trenutnog? Pošto ja ne znam za to i zato sam ovako i samouveren u rast asseta, to jest nekretnina i zemlje u budućnosti.
Ok i S&P 500 će isto imati rast zbog trenutnog ovakvog tržišta koje ide na ruku velikim korporacijama.
covek ne moze svojom platom da zivi normalno, dzabe sav ovaj novac u svetu
Sto ima smisla jer kada pogledas poslednjih 15 godina, kad god stucne ekonomija, banke stampaju i cene idu gore. Ono sto je sada drugacije je inflacija koja je nastala nakon kovid ludila. Ubrzali su "kicking the can down the road" 10xBaš tako, ovde ljudi ne kapiraju da tržište zavisi od kupaca, tj. da vrednost asseta nije intrinsična. Valjda zbog rasta cena duže vreme su neki počeli da veruju u tu maltene religijsku mantru "cene only go up".
To je ono nažalost sto je realnost i zastrašujuće je…mladi ni ne pokušavaju ovde, provincijlaci ne dolaze u BG vise, ali zato iskusni radnici i visokoobrazovani koji su usto i situirani dobro, takodje odlaze…važno da smo mi troškove života i kupovinu mesta za život podigli na nivo bilo kog grada u Zapadnij evropi, nivo servisa skolstvo/zdravstvo i kvalitet života svakim danom rapidno opadaju …Svaka cast i srecno. Posle 10 godina supruga i ja ponovo razmatramo odlazak.
Sta te toliko vuče nazad u Beograd Joe, deca ostaju u belom svetu, a ti dolaziš u neki idealizovani Beograd koji će te smoriti nakon 3-6 meseci po povratku…Ne da rastu nego BUJAJU!!
Evo ti dva linka, od kojih je drugi zvaničan sajt državnog zavoda za statistiku!
Dutch house prices see largest increase in two years
In August 2024, houses in the Netherlands cost an average of 11 percent more than during the same month last year, Statistics Netherlands (CBS) has reported...www.iamexpat.nl
House prices up by over 11 percent in August
Existing owner-occupied dwellings were 11.2 percent more expensive in August 2024 than one year previously, on average.www.cbs.nl
I to od pre 6 dana vest! Što bi se reklo sveže)
11% porast od prošle godine i još nema naznaka hlađenja. Ludilo je totalno! Šta je razlog nemam više ni pojma, a niti me interesuje. I kuća i stan isplaćeni, moja deca imaju gde da budu kad odrastu, a ja odo nazad u otadžbinu!
Meni lično odgovara da rastu cene. Ako još u Beogradu naglo padnu ili bude dobrih akcija u novogradnji, uzmem odmah još kredit i uzmem još 1-2 stana u Beogradu. Kao što sam rekao meni su sve opcije OK. A cena je samo broj, jer ne prodajem ni ovde ni u Srbiji. Jedina je prednost što banka više i lakše odobrava kad imaš nekretninu veće vrednosti.
Pa.. Ako je tacno da nam prolazi vreme ludila gde sve ide gore i da nam dolaze neka teza vremena, onda ulaganje u minerale i poljoprivredu ce za investitore biti daleko privlacnije nego nekretnine.Jel misliš da će prestati u nekoj daljoj budućnosti ovaj monetarni sistem? Da li postoje neke indikacije za to, da su spominjani neki drugi načini ekonomije od ovog trenutnog? Pošto ja ne znam za to i zato sam ovako i samouveren u rast asseta, to jest nekretnina i zemlje u budućnosti.
Ok i S&P 500 će isto imati rast zbog trenutnog ovakvog tržišta koje ide na ruku velikim korporacijama.
Dosta mi je vise multikulturalizma, price na stranom jeziku i "politicke korektnosti" ali jednostrane. Neka me i smori, ali barem sam u svojoj drzavi.Sta te toliko vuče nazad u Beograd Joe, deca ostaju u belom svetu, a ti dolaziš u neki idealizovani Beograd koji će te smoriti nakon 3-6 meseci po povratku…
Naučih ja neke nove reči…mislim nisam bas siguran ni da sam ih procitao do krajaBaš tako, ovde ljudi ne kapiraju da tržište zavisi od kupaca, tj. da vrednost asseta nije intrinsična. Valjda zbog rasta cena duže vreme su neki počeli da veruju u tu maltene religijsku mantru "cene only go up".
Ovde agenti opet mute istinu na sajtu, a istina je zvaničan podatak sa RZS (Republički zavod za statistiku), i informacije sa terena...zašto to rade? Da li nas zbog opadanja prometa u BG i prelaska investicionih kupaca u Vrnjačku banju i Zlatibor, i samim tim smanjenja masnog profita u njihovim džepovima, smatraju retardima pišući gluposti o "soc, lower i 9 evra"...onda to prosto više nije lepo. Ajde da ukrstimo realne informacije pa da vidimo gde smo...turizam bi valjda i samom BG trebalo da donese neku korist!Sto se Lobe Labud upinje da pise o Zlatiboru, nasoj najjeftinijoj planini pod betonom sa soc i lower standard apartmanima bez zadrzaja koji se izdaju za 9e po osobi?
Zasto se Vradule upinje sa pise u superlativu o svemu u Srbiji, a napustio je i ostavio Srbiju i ne vraca se u Srbiju?
Zasto se Ivic3 upinju da pisu sve najgore o Srbiji, sve najbolje o inostransrvu, a nisu niti ce otici u inostranstvo jer zele bas u Beogradu da kupe vikend stan?
Para ima na računima, pa je verovatno više pitanje osećaja kod samog kupca da li će mu se činiti da mu se štednja brže ili sporije topi zbog inflacije ili ne...od toga može zavisiti i tempo kupovine i sam promet...
Sto se tice Srbije, cak i da dodje QE i smanjenje kamata, nisam siguran da li ce obicni ljudi moci da kupuju po ovim cenama. ECB bi morao da spusti kamate zestoko u minus ako zele istu onu potraznju nakon COVID-a a mislim da svi tako nesto cekaju.
Drugacije je kad imas pare ili kad si svorc. Joe-u je pun kofer svega, a para ima, kao blata maltene. A nas covek u Srbiji ima sve osim para. Tako da, nemoj osudjivati coveka, zeljan je promene.Suze radosnice mi kaplju od ovog patriotizma
-za mlade, smanjuje se broj upisanih na fakultetima.... mislim da to sve govoriTo je ono nažalost sto je realnost i zastrašujuće je…mladi ni ne pokušavaju ovde, provincijlaci ne dolaze u BG vise, ali zato iskusni radnici i visokoobrazovani koji su usto i situirani dobro, takodje odlaze…važno da smo mi troškove života i kupovinu mesta za život podigli na nivo bilo kog grada u Zapadnij evropi, nivo servisa skolstvo/zdravstvo i kvalitet života svakim danom rapidno opadaju …
Ali neka smo mi belosvetskim protuvama oprali malo para i neki uzeli provizije, a država ode u k…c…