Bg im postaje skup. Moraće da ispune i druge krajeve Srbije.Pa ovo antireklama, kaže Rusi kupuju po Vojvodini, sto je cudno da ne kupuju po recimo BG ili Šumadiji….
Žive ga na maks.Takmičiš se sa drugim Investitorima da imaš bolji i veći džip i da imaš više hektara zemlje, bolju/mladju ljubavnicu i da si decu poslao na neki prestižan faks
100% tačno. Već sam napisao. Svi manji i srednji investitori imaju spremne minimum 2 parcele za par zgrada. To su mi i rekli otvoreno. Pa ipak, odložili su gradnju ili se preusmerili na hotele/izgradnju u inostranstvu. Zašto je to tako?Tako da i u doba krize i da kažem ne započinjanja gradnje oni imaju par građevinskih parcela za koje rade planove i projektuju buduću gradnju.
Malo sam generalizovao, ali ima ovoga Druga generacija, to jest njihova deca kada preuzmu posao, oni su uglavno ekonomisti, advokati ili inzenjeri(arhitekta ili gradjevinac) i uglavnom sa dobrih fakulteta i govore odlicno strane jezike i finansijski veoma pismeni. Obicno ne moraju da su prisutni na gradilistima i najvise su zaduzeni za Ugovore i novce to jest ekonomiju, zaposljavanje, sa njima se kupci i ne upoznaju jer imaju zaduzenog nekog sa to ili svoj prodajni tim itd..Žive ga na maks.
To sto se neko preusmerio na hotele mi je razumno, bice potrebe za tim evo ga EXPO a i veci turizam.100% tačno. Već sam napisao. Svi manji i srednji investitori imaju spremne minimum 2 parcele za par zgrada. To su mi i rekli otvoreno. Pa ipak, odložili su gradnju ili se preusmerili na hotele/izgradnju u inostranstvu. Zašto je to tako?
Na tržištu je velika pomama za stanovima a investitori odlažu gradnju neko vreme. Da li oni znaju nešto što mi ne znamo?
Evo izgleda i ti nešto znaš, što mi ne znamoNe smem ništa da pričam što se tiče NS i mojih obilazaka Sremske strane. Lagano se doxujem ako vam otkrijem neke planove.
Lično znam investitora iz Novog Sada (smatra se za srednju klasu investitora sa dosta napucanim zgradama). Čovek ima 9 (devet) kupljenih parcela, spremnih za gradnju.... Ne zna se koja bolja od koje.... A pola NS-a nikada nije ni čulo za dotičnog.....100% tačno. Već sam napisao. Svi manji i srednji investitori imaju spremne minimum 2 parcele za par zgrada. To su mi i rekli otvoreno. Pa ipak, odložili su gradnju ili se preusmerili na hotele/izgradnju u inostranstvu. Zašto je to tako?
Na tržištu je velika pomama za stanovima a investitori odlažu gradnju neko vreme. Da li oni znaju nešto što mi ne znamo?
Na https://www.cenenekretnina.rs/ se vidi drugacija slika, ne znam otkud tolika razlika u oba sajta.Zašto statistika pokazuje pad cena novogradnje:
Pogledajte prilog 212952
Izgleda da je bio peak u martu 2023. kad je knjiženo po prosečnoj ceni od 2559 EUR/m2. Otad izgleda blago posustajanje novogradnje na nivou celog grada. Starogradnja se opasno približava, možda ćemo doživeti i apsurdnu situaciju kao u NS da je starogradnja skuplja od novogradnje?
I oni ga sigurno žive na maks.Druga generacija, to jest njihova deca kada preuzmu posao, oni su uglavno ekonomisti, advokati ili inzenjeri(arhitekta ili gradjevinac) i uglavnom sa dobrih fakulteta i govore odlicno strane jezike i finansijski veoma pismeni.
Dupleksi su uvek jeftiniji, na to dodaj veliku kvadraturu koja je isto ugl jeftinija i to je toBlok 65, Zemunska, nov, lux, 5.0 stan
U Bloku 65, u ulici Zemunska, nalazi se ovaj petosoban duplex. Smešten je na drugom spratu novije zgrade, koja je uredna i održavana sa liftom. Infrastruktwww.halooglasi.com
Kako izgleda, neka skrivena mana?
Blok 65, Zemunska, nov, lux, 5.0 stan
U Bloku 65, u ulici Zemunska, nalazi se ovaj petosoban duplex. Smešten je na drugom spratu novije zgrade, koja je uredna i održavana sa liftom. Infrastruktwww.halooglasi.com
Kako izgleda, neka skrivena mana?
Manji i srednji investitori ne zidaju u inostranstvu niti imaju kapacitet za to. Isto tako, manji i srednji investitori ne zidaju Intercontinetal i slične hotele to radi Delta i firme tog kalibra.100% tačno. Već sam napisao. Svi manji i srednji investitori imaju spremne minimum 2 parcele za par zgrada. To su mi i rekli otvoreno. Pa ipak, odložili su gradnju ili se preusmerili na hotele/izgradnju u inostranstvu. Zašto je to tako?
Lepse i skuplje zvuciKakve ovo ima veze sa Blokom 65? Nalazi se u neposrednoj blizini?
Ovo je veoma dobro pitanje, moguce da je duplex odradjen van gradjevinske dozvole pa da se vodi kao 2 stana.Dobro izgleda, meni bi prvo pitanje bilo da li su papiri čisti za ovakav stan
Za novogradnje, za starogradnje mislim da se moze naci slicna kvadratura po slicnoj ceni, ali sa troskom renoviranja je vise.pa za 270keur na NBG se nudi 60-70kvm, ovde duplo vise kvadrata, a dupleks ne izgleda kao budzevina nego fino uradjeno...koga zanima moze da proveri kako je sa papirima...
Pričali su više puta o ovome. Goranov sajt obuhvata sve Beogradske opštine, dok Wolf-ov ne.Na https://www.cenenekretnina.rs/ se vidi drugacija slika, ne znam otkud tolika razlika u oba sajta.
Tamo stoji da je novogradnja prosek za Jul 2.503€/m² dok je starogradnja 2.251€/m²
Pa ako nisu 100% cisti papiri ne moze kredit, to je poenta, banka priznaje samo sta je u katastru.Pa neka se i vodi kao 2 stana i da nisu 100% čisti papiri. Kome je to za život odlično je.
Nema potrebe za renoviranjem.
Svakako vredi pogledati i videti da li se krije neki ozbiljan nedostatak.Ovako deluje super sa cenom.
Lep komforan pravi porodični stan.