Šta je novo?

Cene nekretnina

Notorna laz. Za 240 imas stanove u Mirijevu u zgradi s centralnim grejanjem od 40 kvadrata. Za 300-320 vec od 60 kv. A za 70kv ima od 400-450. Razumem zenu, mora da botuje, ide teska recesiona zima.
Ma da, pa kada procitas ovo:
U suprotnom, ko ima porodicu sa tri ili četiri člana živeće u Batajnici ili Altini i to za 1.000 evra u stanu sa dve spavaće sobe - priča Gordana Petrović iz Beo Street nekretnina.
Apsolutno mozes zatvoris stranicu :D
Meni se svidja Batajnica za zivot i tamo sam odrastao, ali za ove pare mozes 2-3 takva stana da iznajmis.

@Suzuman
Notorna laz. Za 240 imas stanove u Mirijevu u zgradi s centralnim grejanjem od 40 kvadrata. Za 300-320 vec od 60 kv. A za 70kv ima od 400-450. Razumem zenu, mora da botuje, ide teska recesiona zima.
Ma znam, smešno mi šta pišu. Pa ja izdajem na Nbg za 300. Smejurija. Pazi ti to e, soba na Altini za 300 € 😂

Otvoriš neke oglase staviš filter do 300e i Beograd kao lokaciju i izađe gomila oglasa. Kapiram da nema da se baš bira deluks ali ovakvi članci su jednostavno 0% korisni a 100% loša reklama za agenciju.
Ok je lažuckati, ali da kažeš da: "Danas za 200 evra mesečno podstanar može da računa na stančić na periferiji koji ima krevet, stolicu i kupatilo". 😂😂😂
Kome gazda obezbedi jedan astal taj nije svestan sreće koja ga je snašla. Živiš ko mali bog. Imaš gde i knjigu da spustiš. Lux, lux, lux!

Ma znam, smešno mi šta pišu. Pa ja izdajem na Nbg za 300. Smejurija. Pazi ti to e, soba na Altini za 300 € 😂
Ako za toliko rentiraš celi stan za porodicu na NBG onda ne znam zašto da kupiš? Ovo je ne bratska cena nego bukvalno ispod svakog normalnog nivoa. To je čovek ti dao samo da ima nekog da plaća režije i to je to... Ali stvarno.

Ako za toliko rentiraš celi stan za porodicu na NBG onda ne znam zašto da kupiš? Ovo je ne bratska cena nego bukvalno ispod svakog normalnog nivoa. To je čovek ti dao samo da ima nekog da plaća režije i to je to... Ali stvarno.
Ja sam već spominjao ovde da sam po komšiluku još dobijao ponude čak bolje nego što imam, igrom slučaja. Stan u kome živim je nešto manji od 50m2 a plaćam ga 300m2. Nudili su mi da pređem u 70m2 za 450€, gde je živela porodica koju znam. To su ljudi, baš kao što kažeš, hoće da im neko plaća računa i kao nešto da im kaplje. Imao sam sreće, jer me je spojio prijatelj sa gazdom koji je takav, tržište je nažalost daleko od toga i to svi znamo. Realna cena je između 450-500. A naveo sam i da rentam ispod cene zbog čega mi se ne žuri. Koristim se srećnim okolnostima, da tako kažem.

Meni se čini da VW pravi dramu da bi dobio stimulans. Uskoro će krenuti i drugi da kukaju i onda će ECB i vlade da krenu sa stimulansom. Tj inflacija ide gore, cene idu gore ... Pošto nije tema, kratko ću - mozda bi smo onda bili u 1938. :)
Možda, ali šta će rešiti time? Ako im je pad prodaje problem, inflacija će to još pogoršati.

U kakvom stanju je taj stan, nameštaj, stolarija, kuhinja, kupatilo?

U kakvom stanju je taj stan, nameštaj, stolarija, kuhinja, kupatilo?
Ako mene pitate, stan je par puta delimično renoviran, kako se nešto kvarilo očigledno. Bio je okrečen i sređen solidno kad sam se uselio. Prozore bi lično samo zamenio, jer me malo stare roletne nerviraju. Osim toga nema većih mana, bez starudije je, da tako kažem. Aparate neke sam samo doduše zamenio sam, jer mi je tako bilo lakše.

Cena os 300 € za izdavanje na NBGd je i više nego fer i normalna, a to što je većini zinulo d... kao da je lokacija ne znam koja ili nudi šta god to je druga priča.
Ovo piše momak koji se doselio posle bombardovanja 99 na NBGd i nije prelazio sa stanovanjem u druge delove grada
Bezobrazni stanodavci su poremeteli tržište rente.

Kolarov, Dedinje...

Sto se rentiranja tice, 300 eur na Nbgd je retkost, sve i da je izvorno stanje.

Ja izdajem stan na Vozdovcu kod 12.gimnazije 1.5 45m2 za 400 eur, otisao je za jedan dan, nisam stigla ni da primim sve zainteresovane.

Upravo, ne radi se o alavosti stanodavaca, prosto troskovi su porasli, ukljucujuci odrzavanje tih stanova, pa su cene izdavanja nova realnost.

Sreca pa su i plate porasle srazmerno, zar ne?

Stanodavci podignu kiriju pod izgovorom sve poskupelo a ljudi koji iznajmljuju kao da njima nije poskupeo hleb. Stanodavac ostane na istom a zakupac sad em placa hleb skuplje em placa stan.

Sreca pa su i plate porasle srazmerno, zar ne?

Stanodavci podignu kiriju pod izgovorom sve poskupelo a ljudi koji iznajmljuju kao da njima nije poskupeo hleb. Stanodavac ostane na istom a zakupac sad em placa hleb skuplje em placa stan.
Jedino što lično vidim kao neku sreću u nesreći je: da sam u relativno ranoj životnoj dobi spoznao potrebu da budem finansijski pismen. Sigurno se niko neće sažaliti na raju što joj je inflacija pojela ušteđevinu ili što joj opada kupovna moć. Koliko sam ljudi samo upoznao u poslednjih par godina koji se lagano upuštaju u velike kredite, a ne znaju bukvalno ni kako funkcionišu kamate ni zašto se podižu, ni šta zapravo plaćaju. Jedan komšija me je skoro ubeđivao da je inflacija visoka zato što su visoke kamatne stope. Tačnije, da su visoke kamate podstakle inflaciju. To zli bankari žele da unište narod. Neće čovek da se odrekne svoje teorije, pa to ti je.

Upravo, ne radi se o alavosti stanodavaca, prosto troskovi su porasli, ukljucujuci odrzavanje tih stanova, pa su cene izdavanja nova realnost.
Koje tačno odrẓžavanje ? Sve troškove osim poreza svakako snosi onaj ko u stanu živi , a ne vlasnik stana ?
Čast izuzecima, ali većina ljudi ne uloži ni 50 ili 100 € u te stanove pre ili tokom izdavanja , a dižu kiriju na 6 meseci za stan koji izgleda identično.

Znam u svom okruženju toliko ljudi koji plaćaju kiriju u stanovima u kojima su duži niz godina , recimo 3+ i oni danas svi plaćaju minimum 50% veću kiriju, a neki i čak 100% za identične stanove i uslove stanovanja. Da ne kažem da su im uslovi i gori nego pre 3 godine sa uvođenjem zoni ispred zgrada, pregustog saobraćaja i slično....

Koje tačno odrẓžavanje ? Sve troškove osim poreza svakako snosi onaj ko u stanu živi , a ne vlasnik stana ?
Čast izuzecima, ali većina ljudi ne uloži ni 50 ili 100 € u te stanove pre ili tokom izdavanja , a dižu kiriju na 6 meseci za stan koji izgleda identično.

Znam u svom okruženju toliko ljudi koji plaćaju kiriju u stanovima u kojima su duži niz godina , recimo 3+ i oni danas svi plaćaju minimum 50% veću kiriju, a neki i čak 100% za identične stanove i uslove stanovanja. Da ne kažem da su im uslovi i gori nego pre 3 godine sa uvođenjem zoni ispred zgrada, pregustog saobraćaja i slično....
Odrzavanje bankovnog racuna :)

Napisali ste vecina, ali ne i svi. Mi redovno krecimo o svom trosku. Zamena bojlera, odrzavanje klime, novi krevet, pa cak i pregradni zid, su troskovi koje snosimo mi kao stanodavci, a osim bojlera sve je bilo na zahtev/molbu stanara, a sa svima smo imali jako lep odnos. Moler i elektricar sada i pre 4 godine velikaaa razlika. O sitnim stvarima tipa zavese, i pokucstvo da ne pricam. Dobit za stanodavce nije nista veci iako nekom to mozda tako izgleda. Opet mozda za nekoga jeste, pricam iz licnog iskustva.

Napisali ste vecina, ali ne i svi. Mi redovno krecimo o svom trosku. Zamena bojlera, odrzavanje klime, novi krevet, pa cak i pregradni zid, su troskovi koje snosimo mi kao stanodavci, a osim bojlera sve je bilo na zahtev/molbu stanara, a sa svima smo imali jako lep odnos. Moler i elektricar sada i pre 4 godine velikaaa razlika. O sitnim stvarima tipa zavese, i pokucstvo da ne pricam. Dobit za stanodavce nije nista veci iako nekom to mozda tako izgleda. Opet mozda za nekoga jeste, pricam iz licnog iskustva.
Ovo je izuzetak a ne pravilo.
U prethodnom stanu strujne instalacije nisu bile najbolje i stanodavac je insistirao da ja snosim troskove zamene sijalica.

Izgledalo mi je kao besmislena stavka dok nisam shvatio da sijalice crkavaju na svakih nedelju dana dok nisam stavio LED sijalice svuda u stan.
Vecina stanodavaca ocekuje da ti vratis stan u stanje kakvo je bio na pocetku, sto znaci ako su oni okrecili stan pre tvog ulaska, ti krecis stan isto pre izlaska iz istog.

@doliloli Ja sam rekao cast izuzecima i vama svaka cast. Retko ko bi pristao na primer da stavi pregradni zid na molbu stanara , to je u mom pogledu na stvari bas veliki gest.
Zavese i takve sitnice nisam nikad cuo da je platio stanodavac vec krajnji korisnik pa ako ste i vi za to dali novac skidam kapu.

Poneseš sa sobom led sijalice kad kreneš 🤣 ko da je to neki trošak i za tebe i za njega, sijalica 100 din.
Sve ljude koje znam a da izdaju stanove snose troškove oko redovnog održavanja.

Poneseš sa sobom led sijalice kad kreneš 🤣 ko da je to neki trošak i za tebe i za njega, sijalica 100 din.
Sve ljude koje znam a da izdaju stanove snose troškove oko redovnog održavanja.
Vise je stvar principa, kao precutis losu struju i na mufte provuces kao sijalice ti menjas.
Sta bi bilo da je zbog lose struje riknuo TV nov koji sam kupio ili moj racunar, da li bi mi stanodavac pokrio to ili bi rekao samo jbg?

Kada sam video kakva je struja kupio sam jedno 4 bolja produzna kabla sa naponskim zastitama i zamenio jedno 10 sijalica u stanu odmah, osim sijalica ugradjenih u plafon jer su na potenciometar pa su mi rekli da tu ne moze LED da se stavi.

Ovo je izuzetak a ne pravilo.
U prethodnom stanu strujne instalacije nisu bile najbolje i stanodavac je insistirao da ja snosim troskove zamene sijalica.

Izgledalo mi je kao besmislena stavka dok nisam shvatio da sijalice crkavaju na svakih nedelju dana dok nisam stavio LED sijalice svuda u stan.
Vecina stanodavaca ocekuje da ti vratis stan u stanje kakvo je bio na pocetku, sto znaci ako su oni okrecili stan pre tvog ulaska, ti krecis stan isto pre izlaska iz istog.

realno dok sam bio podstanar, svaki depozit na kraju je otisao gazdi da eto okreci i sredi, ako sam nesto zeznuo.
jedan stanodavac mi je rekao, kada je crko bojler posle 2 meseca, da eto nov sam, ali je pravilo da ja kao kupim bojler!?! znas kada bih uzeo njemu da opremam stan
mada sitne stvari sam ja menjao, em sam ucio malo em mi bilo lakse nego da cimam

ali prednost je bila ako mi se nesto ne svidi, mogu da menjam stan brzo, mada i to vidim da to postaje problem jer sada izdaju preko agencija pa traze minimum godinu dana da zivis?!

Vrh