Pa ne idu ljudi samo zbog para nego i zbog opšte klime. Kažu eto bogati žive u nekom bubbleu i ne znaju šta se zapravo dešava.
Naravno opšti sunovrat ne može da te dotiče jer ti dete podje u školu, tamo ga dočeka neki KK i napravi masakr, na semaforu ti pijani pevač (kojem su oduzimali dozvolu 150 puta) zgazi majku i ništa, sutra je na slobodi, pa ne daj bože da ti treba neka ozbiljna lekarska intervencija koja se ne radi privatno ima da čekaš godinu dana, pa dođu krimosi pa ti reketiraju biznis, pa te sa svih strana zasipa prostakluk i primitivizam, gledaš oko sebe partijsko zapošljavanje, kupovinu diploma i obesmišljavanje bilo kakvog obrazovanja, ljudi koji nemaju nikakvu svest o okruženju, bacaju djubre, uništavaju imovinu, parkiraju gde hoće, i još viču jel znaš ti ko sam ja, nedostatak bilo kakvog plana šta mi zapravo želimo ne u narednih 10 godina, nego u narednih 10 dana, itd itd mogu tako do sutra.
Ne idu ljudi u inostranstvo samo zbog para već i zato što jednostavno ne žele da žive u takvom okruženju i podižu decu. Ne kažem da toga nema svuda ali mi smo olimpijsko postolje, što bi rekli.