Vidi ne trolujem ja namerno da bi trolovao vec da pomognem drugima da dodju u balans.
Istina je po nekada malo surovo-extremno (Djuka fazon) ali to je da bi dosli u "vinklu" moras malo jace da ga zveknes.
(kao televizor lampas).
Da bi razmisljao kao oni koji su u 0.1% (1% je samo fora) zapravo moras da razmisljas drugacije. To ne znaci da sad ides i kontriras svemu vec prosto da mozes da imas razmisljanje "bez suma". Cesto ces na forumu naci ljude koji su politicki ostrasceni, cesto ces u medijima vidjati negativne gluposti i slicno. To je sve "šum" ili ti eng. noise.
Jako je tesko sagledavati situacije bez šuma. Neki ga imaju vise neki manje. Na primer ovi sto misle da je zemlja ravna ploca imaju toliki šum da prosto ne znaju sta je stvarnost sta nije. Ostali imaju šum taman toliko da misle da našoj vladi treba verovati manje nego amnesti international.
Na primer ogromna kolicina šuma je bila prisutna medju nasim gradjanima na pocetku gradnje BNV. Bilo je "ma to je samo maketa" "ma bice smo dve zgrade" i onda mnogi investitori (pricam o onima koji su imali novac) su prosto zbog nemogucnosti da filterisu "šum" odlučili da ne kupe, pa su kupili kasnije po visoj ceni. Naravno taj šum je u Srbiji nesto izrazeniji jer imamo mnogo medija koji se finansiraju sa zapada i svako gleda kako da prevari narod zarad nekog svog interesa, pa je donekle i opravdano sto ima toliko ljudi negativno nastrojenih.
Zapravo jako je tesko dati realnu fer procenu. Ima mnogo ljudi koji su politicki ostrasceni i oni prosto teraju svoju pricu pa makar i na svoju stetu (inat). Na taj nacin ne samo sto sebe teraju u losu investicionu odluku vec guraju i druge. Prosecnom stanovniku/investitoru je zato jako tesko da proceni sta je realno sta nije jer je zatrpan nenormalnom kolicinom 'šuma".
Ja sad ovde ako napisem "Srbija je na pravom putu", "idemo u odlicnom smenu", "krece mother of all bulls" i jos dodam argumente expo, zeleznica, tranzit kroz autoputeve, beograd na vodi, povecanje broja turista i na sve to SPSUTAJU KAMATE. 99.9% nih ce to videti kao "botovanje" ili "politicki napad" a neki i kao "trolovanje". Zapravo ja to stvarno mislim. Uvek moze nesto neocekivano da se desi ali uglavnom pravilo je da se ne kladis protiv trenda.
Verovatno da bi bio u 0.1% ili barem 1% moras da razmisljas drugacije nego 99%. Zato se moj narativ ne uklapa u forum jer mnogo strci i odskace. Kao sto je i Djuka vecini odbojan ili onaj Nemanja Antic. (i ako ih smatram junior ekipom ipak odskacu od vecine i ponesto znaju). U principu kada "vidis" previse unapred prosto tvoji postovi se brisu i ignorisu jer deluje "nemoguce" ali evo na kraju ce Srbija stvarno da bude nadomak ekonomskog tigra (4.5% je BDP rast sad) a recimo 99% njih je temu "ekonomski tigar" videlo kao trolovanje. Jos ako krene litijum, novo nalaziste zlata i jos malo nas "uk*enja" eto ti i jaci BDP.
U svakom slucaju dao sam ti like sa malom modifikacijom prvi put sam pomenuo da ce cene da idu na gore 2015. godine kada je ECB konacno odlucila da ide u QE program.