Savetujem ljude na osnovu mog iskustva, mojeg razmišljanja i da kažem mog života.
Moja sugestije koje ovde pišem govorim i mojim prijateljima, kumovima itd...
Uprostiću:
1. Ako si podstanar, gledaj da što pre izadješ iz toga, kupi ili otplaćuj svoj stan(napreduj u poslu da budes likvidan za stambeni kredit).
2. Nemaš para za neku tebi odgovarajuću lokaciju, onda gledaj za koju imaš - prilagodi se trenutnoj situaciji i budi realan.
3.Moja periferija gde sam 7god se veoma izgradila i više se i ne smatra periferijom i vredi mnogo više nego ranije.
4.Kasnije možeš prodati taj stan i doplatiti za po tebi bolji.
5. Ako možeš i hoćeš razmisli o kući izvan grada ima mnogo prednosti na koje ljudi zaboravljaju.
6. Centar grada ima svojih mana.
7. U izgradnji su ti jeftiniji stanovi, imas povrat PDV-a i subvencije.
8. Ulaži novce, za investicioni stan koji ćeš izdavati ili barem neka se oroče novci, ako ne možeš da unaprediš svoj posao ili sebe.
9. Nije problem putovati javnim prevozom na posao 45min ako ćeš time ostvariti veći komfor za svoju porodicu dok su deca mala.
10. Ne mora se odmah kompletno renovirati starogradnja.
11. Nikad neće biti idealna kupovina.
12. Proveriti stan, Investitora, okruženje, mikrolokaciju stana prilikom kupovine.
13.Angažovati barem advokata prilikom kupovine i po mogućstvu nekog arhitektu ili gradjevinca
14. Raspituj se i u okruzenju da li neko prodaje stan, daj ponude i za oglasene stanove(niže), pitaj Investitora za popust itd...
15. Ovo se ne tiče nekretnina, ali markirana garderoba i ishrana po restoranima, dobra kola, može da se zameni (barem delom) za stambeni kredit, koji će ti doneti u budućnosti tvoj stan.
Godine prolaze, jeste kupovina nekretnine važna stvar , ali , ne treba dati da se dobije toliki stres oko toga ili da to usmeravanje energije oko potrage za stanom utiče na čoveka i njegov život i životni put