Dobrodosao.Pozdrav svima! Nov sam na forumu ali ga pratim unazad 10+ godina sigurno...
Primetio sam da malo ko traži i gleda starogradnju, već je to isključivo novogradnja...
Ja ću uskoro ući u proces kupovine i ono što primećujem jeste da je novogradnja drastično skuplja od starogradnje (iz "doba Jugoslavije", K-distrikt ne smatram starogradnjom), stoji i to da su stanovi uglavnom u "izvornom" stanju (tj potrebno je komplet renoviranje i opremanje)
Obzirom da je meni zbog porodice bitna veličina, jeftinije mi je da uzmem veći stan iz starogradnje i po potrebi postepeno sređujem jer ne mogu nikako priuštiti novogradnju te potrebne veličine.
Iz razgovora sa nekoliko brokera i advokata vezano za starogradnju, svi su mi rekli da se oglašene cene dosta spuštaju (i preko 10%) jer je promet baš opao...
U istoj smo situaciji, identican je i moj slucaj.
Jedino sto na ne tako malom broju lokacija starogradnja i novogradnja mogu da se razlikuju 5-10%, ako je ruiniran i malo vise. Sto sam vise puta i govorio da je van svake pameti.
Za spustanje cene jos nisam video nista na delu, bar ono sto sam trazio, niko nije bio spreman za korekciju.