nikolas27
Higher intermediate
Pun Reddit komentara na ovu temu. Imaš i domaćeg brokera sa licencom koji je njihov posrednik.Kako prebaciš pare sa Interactive Brokers na svoj račun u banci u Srbiji? Da li se traži poreklo, plaća porez na dobit...?
Pun Reddit komentara na ovu temu. Imaš i domaćeg brokera sa licencom koji je njihov posrednik.Kako prebaciš pare sa Interactive Brokers na svoj račun u banci u Srbiji? Da li se traži poreklo, plaća porez na dobit...?
Stvarno ne znam ljude koji dok razvijaju uspesni biznis imaju jednako ili vise slobodnog vremena od ljudi koji imaju normalno radno vreme. A znam dosta onih koji kazu da nisu sklopili 10 dana odmora od kad su usli u te vode. Ali ako stvarno ima dosta drugacijih primera, stvarno svaka cast, volela bih da znam tajnu njihovog uspeha.mislim da su ovo strasne generalizacije, posto ja dosta ljudi koje znam imaju vremena za sve to i cak i vise, jer imaju slobodu. to je i meni veca vrednost koju dobijam u odnosu na rad u korporacijama koje kada tada presednu svakom, sem ako nisi klinac pa se lozis i to ti postane identitet
salary addiction je najjak addiction
Obično ono što visoko leti veoma nisko pada. Tako su i pre prethodne ekonomske krize cene nekretnina nekontrolisano divljale, da bi za samo godinu dana do decembra 2008 godine pale a 30 do 35 posto u Novom Sadu.Pratim ovaj forum neko vreme, jer muz i ja planiramo da kupimo nasu prvu nekretninu. Meta su nam dvosobni idvoiposobni stanovi oko 50-70 kvadrata na lokacijama blize centru, ali svakako i delovi Cukarice, NBGa.l, Zemuna, i sl. I naravno skupljamo kes jer su krediti i banke nenormalne, a jos ludji su prodavci koji ocekuju da cemo platiti stan "u izvornom stanju" (znaci nikad okrecen npr.) po ceni od 2500 po kvadratu minimum. Kad sam videla da je u Pozeskoj i ispod cena kvadrata 3000e+ nasmejala sam se. Nema SANSE da preplatim nesto sto ne vredi toliko. Pa makar bili podstanari jos par godina. Ljudi, nije Beograd Njujork ili Tokio sa ogromnim natalitetom, ljudi odlaze, nemaju para (osim malog procenta)...Rusi su se povukli, i nisu ni oni vise ludi da preplacuju stanove...Investitori i prodavci nece imati vise kome da prodaju... Samo mi recite da li je normalno da mi koji smo u IT-ju kao i dosta nasih prijatelja koji iznad proseka zaradjujemo ne mozemo da kupimo pristojan stan bez veceg kredita?? Nesto tu gadno ne stima. I mnogi od nas cekamo i ne pada nam na pamet da nas pljackaju investitori, agencije i prodavci. Pozz
Sto mislis da korporacija mora da ti presedne pre ili kasnije? Salary addiction spram cega?
Od preduzetnika, iz licnog primera, oni sto bleje po kafanama i rade "biznis" sto bi narod rekao, rade u manjem ili vecem procentu sa drzavom, bilo kroz projekte, ili sa raznoraznim agencijama.
Ostali, jedva sklope oci i kad dodju kuci.
Iskreno ja ne poznajem ni jednog uspesnog preduzetnika da nema decu, ali neka bude kako kazes.To riljanje dolazi sa cenom. Vreme u danu je ograniceno, nije samo stvar koliko jako mozes da zapnes, nego i na kom zivotnom planu zapinjes.
Ljudi koji ne zele porodicu, decu, putovanja, svakako mogu tome da se posvete. Ali ljudi koji sve to zele moraju svesno da odvajaju vreme od tih svera i ulazu ga u uspeh svog biznisa. Zbog toga ljudi sa uspesnim biznisima vrlo cesto nemaju dece ili imaju partnera koji je full time roditelj i nezaposlen sve vreme dok su deca mala.
Iskreno ove druge sto naprave biznis za 3 dana, unajme robove i piju kafu po ceo dan ne poznajem. Ali ako postoje- skidam kapu za biznis model.
Onda i hrana isto- najjaci addictionne mislim, vidim po ljudima oko sebe i na sopstvenom primeru
ogdovorio sam za korporacijeOnda i hrana isto- najjaci addictionja mislim da sve to treba eliminisati, da nas ne blokira u zivotu
![]()
U razvojnim i kriznim periodima ima vise operativnog posla, ali kada postavis firmu na noge kad delegiras lepo i kada na firmu koju si osnovao sam ili sa partnerima i na svoje zaposlene, pocnes da gledas kao svoju drugu porodicu, vrlo brzo ti ta ista firma postane jos vece zadovoljstvo.
Dobro to kad se firma postavi na noge za u proseku 10 godina kako si napisao, a sta se desava u toj celoj deceniji u kojoj je brda operative na vlasniku i nema kapital da uposli menadment kome bi delegirao?Ako uzmemo period od 10 godina, sto je neki realan rok da se napravi uspesna firma,
Meni i ovo deluje kao poetncijalni problem i teret, deca koja su predodredjena da rade taj biznis, i super ako se to njima svidja, premija, napravio si im temelj. Ali ako ne, to je bas pritisak da preuzumu ili si dzabe krecio, firma se prodaje ili propada.Najveci benefit 'zrtve' pravljenja uspesne biznis price su upravo deca, koja ce taj poso (ako zele i umeju) da naslede, koja ce rasti uz preduzetnicke ideje, uspone i padove...
Sa ovime se slazem stoprocentno.ALi ono sto ne mogu da razumem su ljudi koji nemaju karijeru ni u korporaciji, nisu preduzetnickog duha i tavore u nekim bezveze firmama a imaju potencijal za vise
Koliko treba da u korporaciji recimo Simensu da postanes regionalni direktor? Mnogo mnogo vise i truda, rada i vremena a i stresa nego kada razvijas svoju firmu, a niko ti ne garantuje da ces i postati cak iako zasluzujes.Dobro to kad se firma postavi na noge za u proseku 10 godina kako si napisao, a sta se desava u toj celoj deceniji u kojoj je brda operative na vlasniku i nema kapital da uposli menadment kome bi delegirao?
Meni i ovo deluje kao poetncijalni problem i teret, deca koja su predodredjena da rade taj biznis, i super ako se to njima svidja, premija, napravio si im temelj. Ali ako ne, to je bas pritisak da preuzumu ili si dzabe krecio, firma se prodaje ili propada.
Sa ovime se slazem stoprocentno.
Istina, sputava, isto kao povisica na losem poslu.ogdovorio sam za korporacije
za salary ne znam sta da ti kazem, vise to gledam koliko sputava da napravis promenu… pogotovo u korporacijama gde se ljudi raduju povecanjima od 1000€ i promotionom koji ti donisi 10x stresa
Realnost gde je neko od plate lagano skupi da kupi stan za kes nikada nije bas ni postojala. Ni na tom Zapadu gde je famozni odnos plate/cene bolji nego ovde.Bukvalno ne znam nikoga koji je kupio stan od svežeg novca skorije. Ljudi ili dižu kredit ili prodaju jedan stan da bi kupili drugi.
Ko i kako da skupi 200.000 EUR za najobičniji dvosoban stan na Novom Beogradu? I programer medior za tako nešto treba da štedi bar 20 godina (računaj pola radnog veka). Cene su besmislene i neodržive, a ne neka nova realnost na koju treba da se adaptiramo.
Jel imamo ovde nekog iz katastra, radi li se nešto?Podaci na cenenekretnina.rs su ažurirani!
MItinzi i blejaJel imamo ovde nekog iz katastra, radi li se nešto?
Istina, mnogo treba. Ali mislim da je presek ljudi koji imaju ambiciju da postanu regionalni direktori i da pokrenu svoj biznis vrlo veliki. Tako da u tom slucaju, preduzetnistvo zvuci kao dobra opcija zaista.Koliko treba da u korporaciji recimo Simensu da postanes regionalni direktor? Mnogo mnogo vise i truda, rada i vremena a i stresa nego kada razvijas svoju firmu, a niko ti ne garantuje da ces i postati cak iako zasluzujes
Ranije si 20. vec imao kakvu-takvu sliku, sad cemo morati da cekamo 20., ali onog sledeceg meseca.Bukvalno ne vredi pratiti mesec pre 20. narednog meseca, toliko su spori.